Парите в семейството

• 30 838
  • 577
  •   1
Отговори
# 480
Разбира се, че има критици. Въпросът е човек какво прави с критиката Wink

# 481
В случая теорията ми звучи неубедително. Иначе и аз съм я чувала, но не мисля, че означава, че всеки, на всяка възраст, трябва да дава газ за всичко. Вече писах - нещата са и голяма доза комън сенс и пресметливост. Залудо да растеш, ако ще има негативна нетна стойност...няма кой да се хване.

# 482
Ами добре, звучи ти неубедително, не се занимавай с нея: кой те кара?
Но също така, не очаквай да приемем насериозно критика въз основа на това, че нещо си чувала и сега за 15 минути вникна в дълбочината му.

Критиката към тази теория, сериозната, е на съвсем друго ниво. Най-основателната и задълбочена е от самата и авторка.

# 483
Е не я чувам тая теория за пръв път, хайде сега...но поне на ниво форум мога да коментирам, че не е коректно с теории да хвърляш прах в очите на ССФ.

Между другото, колкото повече живее човек, толкова повече целта "да успея" се заменя с целта "да ми е приятно и да не изтрещя".

# 484
За какво пък хвърлям прах? Разговорът в тази тема и в много от тези, в които пишеш, често стига до твоите супер фиксирани идеи за ...всичко. Преди ги обвързваше с децата, напоследък с властната и супер критична майка и т.н. и т.н.

Например, тук, какво е кариера. В 21 век, 2018 година, няма такова нещо като кариера, една за всички и кариерен успех, статичен и дефиниран от някой отвън. Камо ли от "системата." Въобще, няма система.

# 485
  • София
Аз пък в момента имам "бойната задача" да намеря начин да "обуча" как да се премести една 43-годишна жена от фиксиран в динамичен умствен "режим". Събирам всякакви съвети как.

В какъв аспект: личен, професионален?
Личен, роднина. С контактен дерматит (псориазис???) на дланите и стъпалата (кеува я лекар от Кожния диспансер на Мед. Академия), Хашимото без нужда от Л-тироксин (ТСХ 2.4), хиперинсулинемия, която лекуваме в момента успешно (свалила е вече 14 кг за 3 месеца, пие и Метформин) . Сменихме изцяло средата, започна работа в София, живее у нас, храни се по специално изготвен хранителен режим. Има голямо подобрение в състоянието на кожата, но продължава и новата кожа да се цепи, т.е. не изчезва. Според Владимир Сотиров, не е с депресия и не се нуждае от терапия при него (ходихме при него, защотот аз мислех, че тя е в депресия, не специално заради кожата, макар че тя се виждаше на прегледа). 

# 486
Ех, ако можеше да си управляваме метаболизма и тялото с магически фрази и теории...за съжаление при човека има един много фиксиран факт, а това е, че лесно се поврежда и като цяло дизайнът е такъв, че измъкване от повредите няма.

Какво значи супер фиксирана идея? Просто има неща, които издържат, или не, проверката на реалността. На теория не са фиксирани, на практика - всичко е ясно и изключенията потвърждават правилото.

# 487
  • София
Циклофренични мисли знаеш ли какво е?

# 488
От първо лице - не.

# 489
# 490
Аз пък в момента имам "бойната задача" да намеря начин да "обуча" как да се премести една 43-годишна жена от фиксиран в динамичен умствен "режим". Събирам всякакви съвети как.

В какъв аспект: личен, професионален?
Личен, роднина. С контактен дерматит (псориазис???) на дланите и стъпалата (кеува я лекар от Кожния диспансер на Мед. Академия), Хашимото без нужда от Л-тироксин (ТСХ 2.4), хиперинсулинемия, която лекуваме в момента успешно (свалила е вече 14 кг за 3 месеца, пие и Метформин) . Сменихме изцяло средата, започна работа в София, живее у нас, храни се по специално изготвен хранителен режим. Има голямо подобрение в състоянието на кожата, но продължава и новата кожа да се цепи, т.е. не изчезва. Според Владимир Сотиров, не е с депресия и не се нуждае от терапия при него (ходихме при него, защотот аз мислех, че тя е в депресия, не специално заради кожата, макар че тя се виждаше на прегледа). 

Шарки, роднината ти по-скоро манифестира много от физическите симптоми на тревожност, не на депресия. Много е благородно, че така си се ангажирала да и помогнеш.

Скрит текст:
Не знам какво да те посъветвам, вие правите много неща. Специалната диета изключва ли глутен? Много данни излезнаха напоследък за глутена и Хашимото, защото е много близък по структура до щитовиден ензим и обърква имунната система. Не знам дали там е решението, но може да се поинтересуваш. Също и витамин Д: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28315909

Това са само насоки за Хашимотото, защото и аз го имам. Другото е сложно, щом сте ангажирали специалисти, а и жената иска да си помогне, ще се справи.

Последна редакция: пн, 25 юни 2018, 15:38 от elenna

# 491
  • София
Да, изключва глутен. И млечните са силно намалени.

# 492
Elenna, мисля, че пред моите "фиксирани теории" твоята игра на доктор в тоя форум е доста по-опасна и дразнеща. Спри се малко, защото съветите са ти само една идейка над "прочетено от нета в палео блоговете".

Тук е място по-скоро за готварски рецепти, не американски рецепти за промяна на съзнанието.

# 493
Успех с лечението. Всичко това отнема и време. Понежа попита за идеи, според мен при менажирането на няколко автоимунни заболявания, колкото и тривиално да звучи, е важно спокойствието и по-скоро да се научи да е малко по-голям "непукист" човек. Техники за релаксация, спорт, медитация, чист въздух и ведро настроение. Жената е млада и всичко е поправимо.

Палео блогове не чета. Имам еутироидно Хашимото по рождение. Нищо опасно не виждам в научни медицински статии за заболяването, достъпни до всички. Има много такива, главно защото заболяването не е разбрано, те дори още спорят дали е заболяване. Само за последните 10 години съм била на 8 различни специалиста, всеки с мнението си, обикновено коренно различно от предния. Единият преди 2 месеца почна да ми дава съвети коренно противоречащи си със самия себе си от преди година.

Аз съм доктор все пак, във и извън форума Simple Smile. Имам и няколко лиценза. Но не съм психиатър, нито ендокринолог, нито смея да твърдя или съветвам как да си измени жената съзнанието. Но имам достатъчно ценз да говоря за различни теории в когнитивната наука, например.

Последна редакция: пн, 25 юни 2018, 15:54 от elenna

# 494
  • София
Аз по-добър "непукист" от бетаблокерите не съм опитвала, но на никого не пожелавам да стига дотам, че да се налага да ги ползва (както на мен, напоследък).

И аз се опитвам да ѝ обясня, че след като си си изтръвал кожата на дланите/стъпалата да се влошава  в продължение на 6-7- месеца, да очакваш медикаментозно подобрение за 2 седмици е прекален оптимизъм.

Общи условия

Активация на акаунт