От Великобритания до България – Превоз и закупуване на поръчките ни – 17

• 54 320
  • 749
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Аз да питам недоволните, като толкова плюете и не ви харесва - защо стоите? Да не сме крепостни селяни, че да нямаме избор? Ама се получава нещо като "хем боли, хем сърби, хем ми е драго" и си стоите, нали?
GGBG нямат касиерка? Много неприятна случка, не ми се е случвало.

# 511
Ужас, толкова разправия за един лев. Със сигурност са искали да направят велик удар. Но да, да, знам, въпросът е принципен Grinning

# 512
Как че нямат касиерка? Имат една не особено в час мома, която от известно време седи пред компа и взима номерата на клиентите, проверява в профилите и взима парите на клиентите, докато момчетата търсят пратката ти. Често вдига и телефона.

А, и нито ме боли, нито ме сърби, просто споделям, че новите им служители са доста зле, напоследък е пълно с разни нови момчета, които освен че не се справят особено добре, се опитват и да минат дългогодишните клиенти на фирмата.
П.С. Към забавяния винаги проявявам разбиране и никога не съм опищяла форума заради това, ама виж, селски тарикатски номера много ме дразнят.
И не става въпрос за "удар", те няма и как да те ударят на пакетче под 1 кг, въпросът е, че искат да прецакат човека, защото не говори добре български. За мен лично е жалка работа такова поведение.

# 513
Защитниците на Ггбг ако вашите пратки ги няма 1мес друга песен ще пеете.Ми като имат мн работа защо не отидете на доброволни начала да им помогнете?
И стига с този черен петък защото забавени поръчки има още преди него.
Системата им е зациклила,в офиса не се изисква да седиш само зад компа и да обясняваш че няма пратка а тя да е зад гърбът ти.Като искат да печелят ще бачкат.

# 514
Нали не мислиш, че лудото пазаруване започна точно на 23-ти ноември Wink Поне месец преди това се почна с промоциите и офертите. Защитавам ги, нищо че и аз чакам пратки, защото винаги са били учтиви, готини, на разположение са 6 дена в седмицата и ми изглеждат големи пичове. Както писах вече, чакам скъпа пратка, ако се случи да изчезне някак, ще ми е мнооого неприятно, но в тази лудница, все някой ще изтегли късата клечка. Не вярвам, че някой може да гарантира получаване на 100% от пратките. Дори и Амазон с цялата армия и пари, с които разполагат, а какво остава за едни момчета. Който не е доволен, да ходи при следващия. Фирмите не са една или две Wink

# 515
Аз се чудя на недоволните - за пръв път ли пазаруват по намаления? Изключвам неприятната случка от супермаркета, защото пазарски пликове без получател и фактура не мисля, че е вина на ГГБГ, или поне не само. Но забавени пратки след Черен петък не е кой знае какъв шок. По намаления винаги някой тегли късата клечка, защото пратките са ужасно много. Дали сайтът няма да ги изпрати, дали в куриера до английския адрес ще потъне, дали на път за България ще се забави, изчезне временно, дали зимните условия ще предизвикат блокада и т.н. Март на редовни цени проблеми няма да има, но защо ли всички пазаруват ноември.

# 516
  • София
Май споделих вече, че чаках пратка близо 3 седмици и не се знаеше къде е изобщо. Отидох на място и разрешихме въпроса, оказа се, че е без ID. И само да кажа, че пратките от курс 494 и на мен не ми ги дадоха, така че си ги чакам, както и вие.
И не, нямат касиерка, виждала съм 2 момичета, които освен, че ровят в компютъра, и ми изнамират и пратките. Дори обемни и сравнително тежки пратки са ми давали без съдействие на друг човек.

# 517
  • София
И само да кажа, че пратките от курс 494 и на мен не ми ги дадоха, така че си ги чакам, както и вие.
Това днес ли? Мислех да се разходя, защото после 4 дни няма да съм в града, но статусът на пратката ми още е "на път" и се колебая какво да правя.

# 518
Скрит текст:
Аз си получих снощи нещата от ГГБГ Германия  493 и нямам никакви забележки, освен че статус Склад -София БГ, означавало че мога да си ги получа още във вторник, а аз си чакам мейл с дата за раздаване по практиката на Габго. Но ми казаха, че нещата от Берлин си пристигат в понеделник сутринта, и още същата вечер мога да си ги получа....е няма толкова бърза доставка! Браво !
И само да допълня, че са заринати с кашони, куфари, палети, щайги и какво ли не! И не спират да работят! Отивайте при първа възможност!

# 519
Хейтът няма да спре, то е ясно. Само ще кажа на недоволните да отворят съседната тема и да видят колко хора седмици наред чакат поръчките си от Емаг, Хиполенд, ФД и пр., при това без да имат никаква информация дали и кога ще пристигнат. Но пък от УК се очаква всичко да дойде на време.

# 520
  • София
И само да кажа, че пратките от курс 494 и на мен не ми ги дадоха, така че си ги чакам, както и вие.
Това днес ли? Мислех да се разходя, защото после 4 дни няма да съм в града, но статусът на пратката ми още е "на път" и се колебая какво да правя.
От вчера вечерта. Може днес да са успели да поразтребят, предвид опашката от хора снощи. Ако имате път натам - идете и питайте.

# 521
Склада на Габиели прилича на склад на Амазон. Пълно и препълнено с малки и големи кашони и пликчета от Амазон... предимно. Simple Smile А GGBG винаги са ми изглеждали хаотични. Не е от сезона.

# 522
Аве не знам какво търпение, обаче имам над 10 пратки поръчани, в профила ми се водят 8. След като 2 поредни курса се бавят, как да кажа аз кой пратки се губят? Всичките са с тракинг номера, обаче малко съмнително изглежда да се обадя в Амазон и да кажа "Пратката ми от 28.11.2018" се води получена, апък не дойде!
Как ще обясни, че 2 седмици и нагоре не съм видял, че пратката ми се води получена и нищо не съм получил? В смисъл, аз в момента поради забавянето на ГГБГ нямам никакъв начин да проверя пратките си и да разбера кои се губят. Също не смятам, че Амазон ще ми повярват, че 2-3 седмици не съм си видял, че ми се води доставена пратка, а примерно не съм я получил. Какво трябва да кажа, ако пратките не се намерят, че съм бил в кома 3 седмици ли?
Аз не мога да разбера, защо само в България, вътрешния транспорт и външния тотално се....омазват...за Черния петък.. Сякаш предната година нямат идея какво се случваше, за да вземат да се подготвят. Проблема на БГ фирмите като цяло, е че при огромни натоварвания не им се дават пари за наемане на още хора и така служителите, които нормално обработват пратки при нормално натоварване, се очаква да обработят 100х пъти повече пратки по - празниците. Просто собствениците на тези фирми вместо да си наемат допълнителен персонал и т.н., го минават това за сметка на клиента, като си играят с нервите и доверието му.
И поне да не бяха казвали от ГГБГ, че вчера приключвали с 492, имам семейни рожденни дни през този месец, подаръците ми са вътре в тези курсове, сега нито знам дали са там (понеже ми се губят пратки), нито кога ще ги получа. Truly Professional Bulgarian style!
А да и всичките ми поръчки от Black Friday и Cyber Monday (което не бяха само 2 дни ами доста повече), които бяха от Амазон минаха с One business day доставка (реална). Значи излиза, че от Амазон Англия, с оглед на населението, което не е 5-6 милиона, ами достав повече, та от там са поръчали милиони британци и логистично могат да си получат пратките на следващия ден (дори в събота и неделя), без да има забавянет. Тоест Амазон си се справя перфектно с Черния Петък, Кибер Понеделник и прочие неща, но в България - нито еМаг, нито Еконт, нито Спиди, нито Европът, нито ГГБГ, нито прочие фирми успяват да се оранизират и да осигурвят минимално забавяне (което според мен се води 2-3 дни, а не 1-2 седмици)!
П.С. GGBG ми харесват като фирма и ги ползвам редовно, дори съм ги препоръчат на 2-3ма колеги от работата.
Но подобни изпълнения определено говорят за лошо отношение към клиента и ще ви кажа защо:
ТУК ИДВАТ НЯКАКВИ ПОТРЕБИТЕЛИ И НИ ГО ЗАВИРАТ В ЛИЦЕТО, КАК СИ ВЗЕЛИ ПРАТКИТЕ ОТ 492, ДОРИ СИ ВЗЕМАЛИ ОТ СЛЕДВАЩИЯ КУРС. И ТОВА СТАВА ПРЕДИ ДНИ (АКО СЕ ПРОВЕРЯТ ПОСТОВЕТЕ). ЗНАЧИ ТЕЗИ ДЕТО СМЕ В ПРОВИНЦИЯТА ИЛИ ПО НЯКАКЪВ ДРУГ КРИТЕРИИ НЗ КАКЪВ, МОЖЕМ ДА СИ КЪСАМЕ НЕРВИТЕ И ДА СЕ ЧУДИМ КАК ДЕЦАТА НИ И ПРОЧИЕ ДА ГИ ЛЪЖЕМ ПОНЕЖЕ ИМ ГИ НЯМА ПОДАРЪЦИТЕ, ДОКАТО ДРУГИ КЛИЕНТИ СЕ ХВАЛЯТ КАК СИ ЧАКАТ И ПОЛУЧАВАТ НЕЩАТА ВЕЧЕ ОТ ПОСЛЕДНИЯ КУРС! ТОВА ЯСНО ПОКАЗВА, ЧЕ В ГГБГ ОБРАБОТВАТ ПРАТКИТЕ НА НЯКОИ ХОРА ПРИОРИТЕТНО, И ВМЕСТО ДА СЕ РАЗДАДАТ ВСИЧКИ ПРАТКИ ОТ 492 и ТОГАВА ДА СЕ ПОЧНЕ СЛЕДВАЩИЯ КУРС, ИЗЛИЗА ЧЕ НЯКОИ ПОТРЕБИТЕЛИ СА ПО - ДОЛНА КАТЕГОРИЯ ОТ ДРУГИ! ТОВА ИЗЛИЗА!!!!

Последна редакция: пт, 07 дек 2018, 12:32 от Анонимен

# 523
Хейтът няма да спре, то е ясно. Само ще кажа на недоволните да отворят съседната тема и да видят колко хора седмици наред чакат поръчките си от Емаг, Хиполенд, ФД и пр., при това без да имат никаква информация дали и кога ще пристигнат. Но пък от УК се очаква всичко да дойде на време.
Едно е да имаш мнение друго е да мразиш (хейтваш)пък и защо да го прави човек и то към фирма?Аз доводи съм дал достатъчно лично за моя проблем.При мен кредита на доверие и изчерпан,Като се довериш само ба една фирма и идва момент в който нещата зациклят сериозно.

# 524
Някой насила ли ви кара да ползвате тези услуги?
България е набутана в трета глуха. Никой не иска да доставя до тук, или доставя скъпо. Има няколко фирми, които са решили, че могат да правят бизнес от това и го правят. Пазарувайки от по този начин, всеки е наясно какъв риск поема. Ако искаш сигурност - плащаш повече. Ггбг нали пуснаха нова услуга срещу заплащане - идва ти пратката, те ти я снимат и те информират.
И не е вярно, че само в България е така. Имам поръчка от голям немски сайт, която трябваше до 3 декември да е пристигнала на адреса на ггбг, но още дори не е изпратена.

Общи условия

Активация на акаунт