От Великобритания до България – Превоз и закупуване на поръчките ни – 17

• 54 689
  • 749
  •   1
Отговори
# 405
Скрит текст:
Ох....не знам защо е така, сега очаквам  5 пратки от Германия, за които не съм получавала имейл, само ги виждам кои точно са в профила си. Но и не държа на мейли, това което виждам ме устройва.

# 406
  • Sofia
Ох....не знам защо е така, сега очаквам  5 пратки от Германия, за които не съм получавала имейл, само ги виждам кои точно са в профила си. Но и не държа на мейли, това което виждам ме устройва.

Едва ли на някоя от нас би ѝ пукало, че не е получила e-mail, ако, все пак, има някаква информация за статуса на пратките си – например, отчетено е в системата на GGBG, че са приети в английския им склад. Ние, обаче, коментираме, че нито e-mail-и получаваме, нито пратките ни са отчетени някъде, нито знаем какво се случва с тях – пълно информационно затъмнение. Аз писах вече – това се случи с последните ми 4 пратки до GGBG – всички те пътуваха в различни курсове, т.е. имах по една пратка на курс. Е, не знаех нищо за тях, преди да пристигнат тук, в София. За щастие, нито една не беше загубена, но особено ако няма наличен тракинг, по който до известна степен да се ориентираме, едно такова информационно объркване и липса на данни за пратката причинява доста ненужни тревоги. Ще дойде ли, няма ли да дойде...

# 407
То въпроса не е ще дойде ли а кога ,проблема е ,че ще ми пращат с Еконт 6 пратки една по една !Те са от един ордер.Амазон ги надробиха ,ама нейсе !Обаче 6 пъти такса на Еконт ,не ми е опция.Да го бях пуснала до БГ с директна доставка Мога да пратя син ми да ги прибере от адреса в София ,ама какво да му кажа -Ходи всеки ден и питай какво е дошло?Ако намерят 1 пратка пък се окаже че са три и аз как да докажа какво чакам и къде в хаоса се намира? Може би ще преглътна таксите на Еконта така поне ще идва всичко надявам се ?! Другия път ще внимавам на кой превозвач пращам .Ето за това товаря темата ама няма смисъл наистина.Благодаря на всички за инфото и на този който качи инфото че в неделя е тръгнал курс 492 така поне се отентирах ,че курс 494 ще го чакам другата седмица поне за 2 от пратките знам че са там!

# 408
Най-лесно е да заявиш доставка с Еконт, чак когато всички пратки ти пристигнат в София

# 409
  • Пловдив
Няма да получиш пратките една по една, защото GgBg ги обединява за всеки курс, независимо че при него пристигат всеки ден по една. Затова че са разделени е виновен Амазон, а не посредника, който и да е той. Някой да не си помисли, че съм омъжена за GgBg 🤣. Така например, ако през седмицата всеки ден се получават на твоя ID пратки и те са 6(от понеделник до събота), то в неделя към България за теб ще пътува само една 📦, съответно ако си в провинцията тя ще бъде препратена на посочен адрес.
Случаят е друг ако Амазон ти точи пакетите на седмица по един...
Всичко това го пиша само и единствено изхождайки от личния си опит. Редовно ми комбинират кутиите няколко в една.

Последна редакция: пт, 30 ное 2018, 22:41 от AlexaS

# 410
ГГБГ имат 3 курса в тази седмица извънредни и пратките са пристигнали в рамките на 4 дни ,но по мое разследване са в 3 различни курса .Може би ? Защото в сайта им инфото е гола водица  ,ама няма смисъл никой да занимавам .Спирам да разводнявам темата и да пиша.

# 411
Да и аз си мисля, че имат повече курсове, понеже пратки от понеделник и вторник ми се заведоха като пътуващи заедно с тази от събота (предната седмица). Това мисля им е практика по черните петъци да пускат повече от един курс/камион, само че докато Ви съберат всички пратки от всички камиони ще е сложно.

# 412
Ако не ползваш често превозвачи, е нормално да се притесняваш. Отново казвам, че е най-добре да изчакаш всички пратки да пристигнат в София и тогава да заявиш доставка с Еконт.

# 413
  • Sofia
Ха, сега погледнах профила си в сайта на GGBG. И една моя пратка е отбелязана като "На път", без да съм получила отделен e-mail за това. Т.е. статусът ѝ се е сменил от "Склад – Лондон" към "На път", без да разбера.
Обаче, странното е, че пратката ми е била приета на 27 ноември (вторник), а пише, че пътува в курс #492, до който в сайта на GGBG има дата – 25 ноември (неделя). Това означава, че камионът е потеглил на тази дата към България ли? И как, тогава, пратката ми, пристигнала 2 дни по-късно, е в него? Нещо не загрявам... Някой може ли да поясни?

EDIT: Наистина GGBG имат извънреден курс, във връзка с Black Friday, и явно пратката ми е в него, пътуваща насам.

Последна редакция: сб, 01 дек 2018, 12:24 от Blаck Cat

# 414
Имам поръчки   от преди 20дни от   магазина казват че са доставени,Бг превозвача Ггбг казват че не са и сега става мазало.Никакво отношение нямат към клиента си няколко пъти разговарям с тях звънях и в Англия само те не са виновни.Нищо ,че не получавам писма от тях за всяка поръчка ,едва ли не да пия една студена вода за 600лв.Дайте съвет как да процедирам?Ще пиша на магазина    да ми възстановят сумата или да ми направят нова доставка.Много им идва работата май на Бг превозвача и последно време настана суматоха.

# 415
  • Sofia
Пратка за 600 лв. и нямаш валиден английски тракинг номер? Поне не споменаваш за такъв.

# 416
В тракинга трябва да се вижда от кого е подписана пратката, като е доставена. Изискай от магазина. И след това представи доказателствата на превозвача, за да ти възстанови парите.
Възможно е също да не е имало номера ти на пратката и да са я разпределили на друг човек, който да си я е взел и да си е замълчал. Така например на мен 2 пъти ми даваха пратки на момиче с моите имена, едната отхвърлих веднага, защото знаех, че не съм поръчвала от съответния магазин. Другата от Амазон обаче я отворихме, видях, че не е моя, и им я върнах.

# 417
  • Sofia
И аз така веднъж съм връщала получена пратка, която не е за мен (не от GGBG, обаче). Беше някаква много скъпа част за професионален фотоапарат – нещо от порядъка на 700 / 800 лв. Предполагам, че има и хора, които биха си задържали "находката"... Rolling Eyes

# 418
Чакам пратка от Габиели, която по разписание трябва утре да е в България. Заявила съм да я да пристигне в склада във Варна. В понеделник дали ще мога да я взема?

# 419
Мисля, че ГГБГ поемат отговорност до 200 лв. за изгубени пратки. Та и по тяхна вина да е, едва ли ще възстановят 600.

Общи условия

Активация на акаунт