Сватба 2018 - Х част

• 38 647
  • 728
  •   1
Отговори
# 600
  • Beyond the stars
Може да са две куми, ама само за гражданския брак. А в църквата задължително ли е да е мъж? Пък и за твоя мъж какво има да се проверява - кръщава се и толкоз.

В църквата задължително са мъж и жена, даже по канон май трябва да са венчани, ама тази част не държат на нея  Mr. Green Дали може да е един само не съм се замисляла.

Иначе, Хър - от опит - по-бързо и удобно и с по-малко разправии ще го кръстят наново  Peace
Една приятелка преди да кумува беше разследване мащабно как дали и кога е кръщавана, търсене в архиви,.. накрая я кръстихме една сряда 4-5 човека.

# 601
Вълшебство, аз точно обратното съм чувала, че ако е сигурен, че е кръстен - не могат да го кръстят повторно, защото ще извършат светотатство. А той е сигурен, че е кръстен. Просто не намира документа.

# 602
  • Beyond the stars
Помня, че специално говорихме с попа, че има такава вероятност, та той беше на мнение, че в първите години на демокрацията така или иначе не е много сигурно кой как е кръщавал  Mr. Green
Брат ми 91 година е кръщаван от леля ми, която никога не е кръщавана .. примерно .

# 603
Моят мъж също си беше изгубил кръщелното, за един ден провериха в архивите и му извадиха ново. А аз, като 88 набор, имам не само кръщелно от църквата, но и даже димитровско (последното хич не ми е притрябвало, изобщо не ги тача "другарите"). Доколкото знам, на някои места не проверяват, но при нас в Катедралата във Варна си изискаха и 4-те кръщелни и ние си бяхме подготвени с всичко.

# 604
  • Beyond the stars
Да, и това е другото, че като вземеш да питаш някой преди 90 набор дали е кръщаван и се намира някоя баба, дето казва - е как, такова хубаво голямо кръщене направихме  Laughing
После се оказва, че всъщност говорят за онова "гражданското" дето са давали чавдарска и пионерска връзка и хич не разбирам какъв му е бил смисъла  Mr. Green

# 605
  • София
Да, и това е другото, че като вземеш да питаш някой преди 90 набор дали е кръщаван и се намира някоя баба, дето казва - е как, такова хубаво голямо кръщене направихме  Laughing
После се оказва, че всъщност говорят за онова "гражданското" дето са давали чавдарска и пионерска връзка и хич не разбирам какъв му е бил смисъла  Mr. Green

За пръв път чувам, че някой е наричал връзването на синч или червена връзка кръщене Shocked
А '90 година съм била в гимназията вече.

# 606
Моят мъж като ставахме кумове беше убеден, че е кръщаван. Когато попита майка си се оказа, че "ама не в църква" Grinning Просто той е набор 88 и едно време е имало "гражданско кръщене" пак така в Ритуална зала, като сватбите, само че кръщене Grinning Та на него му се наложи да се кръсти - кръстникът му пък си беше изгубил кръщелното, но знаеше в коя църква е кръщаван и си изкара дубликат - точно за 30 минути беше готов дубликата, та колко са проверявали и доколкото просто му взеха таксата, са мои лични съмнения Grinning

# 607
  • Beyond the stars
Да, и това е другото, че като вземеш да питаш някой преди 90 набор дали е кръщаван и се намира някоя баба, дето казва - е как, такова хубаво голямо кръщене направихме  Laughing
После се оказва, че всъщност говорят за онова "гражданското" дето са давали чавдарска и пионерска връзка и хич не разбирам какъв му е бил смисъла Mr. Green

За пръв път чувам, че някой е наричал връзването на синч или червена връзка кръщене Shocked
А '90 година съм била в гимназията вече.

Не връзването, ами ритуалът, в който детето е на 1-2 години и (поне по снимките от моето "кръщене") кметът на селото ми връчва некакви неща в ритуалната зала, в това число, пликове с червена и синя връзка. Баба ми и наште му викат кръщене. Нямам никаква идея какво реално е било  Laughing

# 608
  • София
И за такъв ритуал чувам за пръв път. Shocked

Някой знае ли какви са изискванията за медицинското за Бургас? Трябва ли психо или не?
Скоро ще трябва да се заема и с тях.

Вчера взех бутилки за ракия и украса за масите от ИКЕА.

# 609
  • Beyond the stars
И за такъв ритуал чувам за пръв път. Shocked

Нямам снимки под ръка, но не е било единичен случай със сигурност.  Според моите родители партията се опитвала да замени по някакъв начин желанията на хората за влизане в църква с въвеждане на "граждански" ритуали. Имам спомен, че съм чела и за "гражданско" погребение.

Сори за офф топика.

# 610
Нашите кумове ще са брат и сестра. Кумата е моята най-добра приятелка, а кумът е най-добрият приятел на бъдещия ми мъж. На някои хора им звучи странно брат и сестра да са кумове, но за нас това беше най-логичното решение, защото не само, че са ни най-добри приятели, но и те са основните виновници да се запознаем. Та като ходихме до църквата попа беше категоричен, че няма как брат и сестра да са кумове било грях, поне граждански брак да имат.... Изобщо не го очаквах, но измислихме друг вариант  😊

# 611
Мале момичета колко сте изписали,нямам време да ви изчета всичките. Живот и здраве като мине сватбата ще върна назад да ви прочетя. Нямам никакво време,страхотна лудница ми е. Сега съм на маникюр и козметик,след това тичам да си нося алкохола в ресторанта,да си сложа тейбъл картичките(нямам доверие на никой за това) на помощ са ми майка ми и сестра ми. Без тях нямаше да се справя.
Ще ви пиша когато изтрезнеем BlushHeart Eyes

# 612
Вече напълно съм убедена, че всяка църква си има свои правила.....
Ние бяхме кумове без да имаме нито граждански, нито църковен брак, нито някой ни е питал изобщо двойка ли сме, или не сме. Знам само, че подробно са разгледали кръщелните, за да не се окаже младоженеца кръстник на кума или булката кръстница на кумата или нещо такова...

# 613
  • София
Веднъж съм била кума, с кума се запознахме 2-3 дни преди сватбата, за да не е баш тогава.

# 614
При нас попа си смени няколко пъти мнението... В началото беше категоричен, че задължително трябва да имат граждански брак кумове те, после каза, че може поне да са двойка, а не брат и сестра защото именно това било много голям грях,което честно казано не разбирам, защото в днешно време браковете толкова лесно могат да бъдат разтрогнати, а връзката между брат и сестра - НИКОГА!

Общи условия

Активация на акаунт