Венеция /Тема 6/

• 70 975
  • 753
  •   1
Отговори
# 420
Местре е идеално за настаняване. Транспорта е мн. добре уреден. В самото градче също има доста магазини и заведения за кафе и хапване.

# 421
Интересна ми е таксата, Реджина, за влизане в самата Венеция ли ще е и за какъв размер се говори ?

# 422
  • Milano
3-10 евро в зависимост от деня в седмицата, слаб - силен сезон, регистрация на влизането предварително в апликация и т.н.

Това беше казано през декември.
За влизане във Венеция, да.
Още не е излезнало нищо конкретно.

# 423
Здравейте,нахлувам в темата малко така без да съм я следиила,но тази сутрин набързо реших да направя подарък на децата за 2 нощувки във Венеция/ за периода 16.04.-18.04.2022г./-детето имам предвид на по 25 г. и приятелката му😊/.
Та,доколко разбирам това се пада Великденско време и май нищо няма да работи.
Според вас дали ще е отворен Дворецът на Дождите?
А заведенията дали ще работят?
Те ще са отседнали  евентуслно в Местре/,започвам да се чудя транспортът от Местре дали ще върви до Венеция?
И другото.Те са изкарали Ковид ,но нямат ваксинация,а сертификатите им за преболедуване са изтекли /..Не мога да разбера за този период само с антигенен тест влиза ли се в страната или трябва да е ПСР?Извинявам ,че зададох толкова много въпроси,но наистина не мога да се оправя с тези сертификати в Италия.Аз съм ваксинирана,но децата така и не пожелаха и все отлагаха-а пък аз не можах да изляза на глава с тях 😊
Ще съм благодарна на малко съдействие от  ваша страна .🌸😍

# 424
  • Milano
Може да се влиза само с антигенен тест.
Не е необходим за хотели, заведения на открито, магазини, музеи, градски транспорт, регионални влакове.

Необходим е (понеже нямат друг сертификат) за качване на самолета при връщане, заведения на закрито.

Музеи, ресторанти естествено, че са отворени. Разчитат на Великден да направят пари.
Транспорта работи по празнично разписание.

По принцип са затворени магазините на Великден и в понеделника след него (Lunedì dell'Angelo).
За Лагуната може и да не важи, но в Местре вероятно, да.

Маски ФФП2 за транспорта.

Последна редакция: пт, 08 апр 2022, 10:31 от regina di cuori

# 425
Реджи,много благодаря!

# 426
Здравейте,
Има 3 подробности, които не са ми ясни и ви моля за изясняване.
1. Картата гр транспорт  за 2 денонощия  важи 48 часа от момента на първата валидация.  Тази първа валидация на някава машинка на спирката ли се прави или вътре в автобуса (трамвая, водно корабче).
2. Веднъж валидирана , трябва ли нещо да се прави при следващо качване в рамките на тези 48 часа?
3. Имаме закупени онлайн билети за влак Венеция - Болоня. Те трябва ли да се валидират по някакъв начин преди/след качване или просто изчакваме проверяващите ?
Много се извинявам , ако въпросите ми са досадно елементарни или вече са коментирани, но не ми се иска да си развалям почивката с ненужни неприятности Simple Smile.

Последна редакция: ср, 20 апр 2022, 14:56 от Niki_1978

# 427
Аз мога да ви кажа за билета за влака, че не трябва да го валидирате никъде преди да се качите на влака - кондукторите проверяват бар кода на билета във влака...ако решат
За картата за градски транспорт  - не съм ползвала

# 428
  • София
Мога да кажа за картата за вапоретото - валидира се като влизате на спирките, има машинки като в метрото с врати, които се отварят след валидирането. На всяка спирка вратите се отварят с доближаване на картата при влизане.

Последна редакция: ср, 20 апр 2022, 17:28 от dechy

# 429
По т.2. Билетите за влака се валидират на перона или, евентуално, вътре в гарата, на едни машинки, приличат на стара прахосмукачка. Мушка се вътре билетът и се отпечатва дата поне. Ако не е валидиран предварително, все едно сте без билет при проверка. Доста съм пътувала с влак, последно преди пандемията. Навсякъде беше така.

# 430
  • Milano
Щом са купени онлайн билетите за влака няма нужда от допълнително валидиране.

Показваш кода на кондуктора.

За корабчетата всеки път валидираш, за да ти отвори вратите.

# 431
Здравейте,
Имам нужда от помощ.
Картите Venezia Unica първия избор "our best deal"  - включват ли и транспорт? Защото е нарисаувано, но нищо не пише:
https://www.veneziaunica.it/en/e-commerce/services
Имам 24 часа даже по-малко във Венеция 1 възрастен и 1 дете.
Искам да видим двореца, да се качим на кулата, да влезем в църквата на Сан Марко полощада.
Транспорт ще ни трябва за 2 дни вечерта на първия ден към 22:30 за да стигнем до хотела и после на другия ден през деня до към 16:00 часа.
Ако имате идея какви карти ми трябват за тази програма - моля да ми пишете.
За повече църкви незнам дали ще влизаме, че на младежа незнам дали ще му хареса.
Искаме да опитаме пица, спагети и лазания - предложения са добре дошли, за приятни места на нормални цени.
Благодаря предварително!

# 432
  • In transit
Здравейте,
Имам нужда от помощ.
Картите Venezia Unica първия избор "our best deal"  - включват ли и транспорт? Защото е нарисаувано, но нищо не пише:
https://www.veneziaunica.it/en/e-commerce/services
Имам 24 часа даже по-малко във Венеция 1 възрастен и 1 дете.
Искам да видим двореца, да се качим на кулата, да влезем в църквата на Сан Марко полощада.
Транспорт ще ни трябва за 2 дни вечерта на първия ден към 22:30 за да стигнем до хотела и после на другия ден през деня до към 16:00 часа.
Ако имате идея какви карти ми трябват за тази програма - моля да ми пишете.
За повече църкви незнам дали ще влизаме, че на младежа незнам дали ще му хареса.
Искаме да опитаме пица, спагети и лазания - предложения са добре дошли, за приятни места на нормални цени.
Благодаря предварително!
За тази ли питаш?

JUNIOR [AGE: 6-29]
Best Deals for young people between the ages of 6 and 29
[From 6.8.2021 access in the museums only with Green pass: more info]
Offer details
JUNIOR City Pass - All Venice [AGE: 6-29]

SAVE UP to - 19% ( * ) on the services included € 27,90

Allow free entrance to:
Doge’s Palace and the other 11 Musei Civici di Venezia
14 Chorus Churches
Querini Stampalia Foundation

List of extra-benefits
Available to: Customers aged 6 to 29
VALIDITY:read the terms of use of the single services included
ENTRANCE TO DOGE'S PALACE: h.12.00pm - 4.00pm(longer waiting times due to security checks).
ATTENTION: the date selected at the time of purchase indicates the date from which you can visit the museums included in the City Pass

# 433

Ето тази.
Но ако има нещо подходящо за нашата кратка програма моля споделете.

# 434
  • In transit
Значи е същата...не виждам нищо за транспорт да пише.
За транспорт, по надолу има отделни карти, за 1 ден, за 2 дни...на цени между 21 и 30 евро. Преценете дали си струва да купувате карта, само за две предвижвания от -до.

Относно яденето, във Венеция е пълно с туристически заведения, в които едва ли ще опитате истинска италианска храна и вкус. Търсете заведения, които са по далече от туристическите точки, като площад Сан Марко, Риалто и подобни.

Общи условия

Активация на акаунт