Венеция /Тема 6/

• 70 310
  • 753
  •   1
Отговори
# 660
Fata, може ли линк към апартамента ако е подходящ за четирима. Ние също сме избрали Верона  за изходен пункт.

# 661
Ето линк, но прочетете първо отзивите и си искайте да е с гледка към вътрешния двор. За нас беше много трудно да намерим настаняване, защото почти нямаше предлагане за периода, заради Вси светии. Ако имате повече време до пътуването. ще намерите сигурно и по-добри предложения. На нас ни излезе 3 нощувки около 700лв за 5 човека.

https://www.airbnb.com/rooms/28888225?adults=4&check_in=2022-11- … gW5iJhI9&guests=4

# 662
Благодаря!

# 663
  • София
Ще съм благодарен ако ми покажете местонахождението на тази скулптура 😊

# 664
  • София
Ca’ Sagredo Hotel, Гранд Канал

Но скулптурата  на испанеца Лоренцо Куин с  името "Support" не може вече да бъде видяна там. Махната е още през 2017 с идеята да бъде поставяна и в други италиански и европейски градове, за да ни напомня за негативния ефект от климатичните промени и за способността ни да им  противодействаме..

# 665
  • Milano
Входа за влизане във Венеция от 16.01.23г. се отлага за неопределено време. В най-добрият случай за лятото.
Да се надяваме по-натам или изобщо.😊

Лоренцо Куин е итало-американец, роден е в Рим, майка му е италианка - Йоланда Аддолори,  баща му е Антъни Куин.
Често излага творбите си във Венеция.

Support е махната през май 2018г.
Снимки от март 2018г.:

Трябваше да ги върнат във Венеция на о-в Сан Серволо, но не му се струвало правилното място и ги разрушава.

Следват други "ръце", Building bridges  в Арсенале от 2019г.до 2020г.:

И последно Baby 3.0 при Палаццо Корнер - до 31.10.22 (би трябвало).

# 666
  • София
Подмамила съм се по това, че  живее/твори в Испания явно, за което се извинявам. Иначе знаех, че е  син на Антъни Куин.Но това, че  е махната в годината на Биеналето, малко след края му, тоест още през 2017, го каза италиански гид, нямаше как да знам, че не е  бил прав. Но така или иначе си остава фактът, че към днешна дата  ръцете вече ги няма там.

Тук иначе има снимки даже от  демонтажа през 2018 Simple Smile
https://www.shutterstock.com/editorial/image-editorial/lorenzo-q … may-2018-9665569a

# 667
  • Milano
Уточнявам и допълвам, Русалка.😉

По отношение на писаното назад за паркингите да добавя, че има и синя зона в Местре и в Лидо, която в неделя и на празници е безплатна.
Платена е пон-съб (08-13ч и 15-20ч) - 0,80евро/час в зона 2 и 1,20 евро в зона 1 (Mestre).

# 668
  • София
Снимката е на дъщеря ми от 05.11.2022:

# 669
Някой ползвал ли е такси в Падуа с приложението?

# 670
  • MJF
Здравейте,

Подготвям пътуване до Венеция за последните дни на Март, тъй като попаднах на много евтини билети, а и имаме идеална възможност да отсъстваме от работа тогава.

Благодарение на всичко, което прочетох тук, организирах основната част от разходката ни. Запазила съм си пешеходни маршрути от Bled както и ресторантчета, джелатерии, гледката за безплатната тераса с резервация, свалих и няколко препоръчани приложения (CheBateo, WC Venice Simple Smile, AVM Venezia.
Благодаря за препоръките! Молим се само за слънце.

Останаха ми няколко неясни въпроси и ще се радвам за съвети и насоки.

1. Как да стигнем до хотела ни в Местре от Тревизо? След автобуса от летището до гарата какво трябва да хванем и на коя спирка да слезем? Ето го хотелът ни - https://www.booking.com/hotel/it/venezia2.bg.html?aid=323176&lab … ucfs=1&#hotelTmpl

2. Каква карта да си купим за транспорт? Засега обмислям карта за 2 дни, която е 30 евро на човек. Какво точно можем да използваме с нея освен вапорето из Венеция и до Бурано, за лодки на кои компании важи и трябва ли да вземем физически карти на място, ако закупя предварително онлайн? https://actv.avmspa.it/en/content/vaporetto

3. Пристигането ни първият ден е в 16 часа на летището. Има ли смисъл след настаняване да се отправяме към първа разходка до Венеция за толкова кратко време?

4. Тъй като разполагаме с 4 нощувки, смятате ли за удачно един ден разходка до Милано. Как можем да стигнем от Местре и какво да видим за ден или половин ден? Тепърва започвам да чета и темата за Милано.

Организирам успоредно и друго пътуване и вероятно заради това леко се обърках. Ще се радвам на малко помощ по тези въпроси.

Последна редакция: пн, 09 яну 2023, 15:55 от FugeeLa

# 671
  • София
1. Ако кацате на летището във Венеция, то с
 автобуси 8, 10 или 35 до спирка Mestre Teatro Corso / BNL
2. Бих си направил късна разходка, да.
3. От Местре има начесто скоростни влакове до Милано. Около 2 часа и 15 минути е пътя в една посока.  Купете билети предварително от сайта на ТренИталия.
Дали да отидете зависи колко ви е интересен Милано. Има и много интересни градове и градчета по-близо до които можете да стигнете и с регионални влакове.

# 672
  • MJF
RebelHeart,

Коригирах се, не съм написала - кацаме на летище Тревизо.
А до кои други градчета бихте ми препоръчали да се разходим, които са по-близо?

Последна редакция: пн, 09 яну 2023, 16:02 от FugeeLa

# 673
  • София
RebelHeart,

Коригирах се, не съм написала - кацаме на летище Тревизо.
А до кои други градчета бихте ми препоръчали да се разходим, които са по-близо?
Според деня и часа на пристигане, Гугъл дава различни препоръки. Събота и особено неделя някои линии са редуцирани.
От летището на Тревизо има шатъл и отделно градски линии до гарата в Тревизо. ( 101, 103 и 6 ). От там автобус 8Е директно за Венеция като се слиза на Mestre Centro съвсем близо пеша до хотела.
Ако този автобус не е наличен, то регионален влак до Местре и от там автобус 53 до спирка Olivi.
Възможно е и да има други лесни опции, но това препоръчва Гугъл.

От Венеция съм планирал дневни разходки до Триест, Удине + Чивидале, Падуа, Виченца + Читадела, Киоджа, Мантуа, Парма.
Съвсем ОК са до Верона, но там съм бил скоро и не ми се повтаря все още.
Болоня е близо и е много популярна, но също съм бил скоро, а и честно казано ми е най-голямото разочарование евър.

# 674
  • София
4 нощувки на практика означават 3 дни във Венеция. Бих ги прекарала само във Венеция+ Мурано и Бурано. И пак ще е малко.
Няколко часа в Милано пък изобщо не си струват пътя до там.

Общи условия

Активация на акаунт