Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 52

• 56 666
  • 742
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Пробвай на малки глътки, поне вода.

# 121
То е казано,че ако повръщаш повече от 5 пъти на ден се ходи при лекар. Не е полезно нето за теб нито за бебето.
Гледай да не се обезводниш,и аз знам,че Деган може при бременност но естесвено първо се консултирай.

# 122
Надя, отиди да те погледне лекар, но тази болка по това време най-често е от оповане на връзките с които мягката е свързана за таза.Болката може да се премести и от другата страна.
 И моите левкоцити бяхя като твоите, лекарите ги намираха за нормални.Виж ако са 13 вече дават антибиотик, а ако са 17 взимат в болница за венозен.

# 123
  • гр. Варна
И аз знам, че толкова много повръщане не е добре.. отивай на лекар щом не минава толкова време..

# 124
Надя, отиди да те погледне лекар, но тази болка по това време най-често е от оповане на връзките с които мягката е свързана за таза.Болката може да се премести и от другата страна.
 И моите левкоцити бяхя като твоите, лекарите ги намираха за нормални.Виж ако са 13 вече дават антибиотик, а ако са 17 взимат в болница за венозен.
Ами като легна и почивам минава, но все пак ще отида да се консултирам и с лекар за всеки случай. Ами за сега са 11, преди месец бяха 9.3, май доста са се повишили за месец, но ще ги следя.

# 125
Диди, и аз бях така казаха ми вода със сол да пия

# 126
120/80 е отлично кръвно като по учебник.

Сиси, ако се филмираш така за нищо, не знам как ще ги изтикаш тия оставащи месеци.
На феталната морфология се гледа дали плодът има малформации и дали всичките му органи дотук са развити. Да, точно е това времето, прави се с БХС до 13+6 дни.
За пулсирането си следи кръвното - не е хубаво да е високо.
Не е задължително да има кървене, при някои видове аборт - мисед например, няма симптоми, просто бебето е спряло да се развива поради малформация. Няма смисъл да се филмираш излишно обаче, не знам какво точно очакваш да усещаш в 12 седмица?
Дефинирай високо!? Принципно съм с 90/60, но сега ми е 120/80 и пулс над 80, а като се ядосам, дори и лекичко за нещо се качва над 90. Меря го с електронно апаратче, не знам колко е точно, но.!!
Иначе нищо не ме боли.
Не, не е отлично! За човек с ниско кръвно, това си е високо!

# 127
  • гр.Божурище

Здравейте момичета имам малък проблем ,но той не е постоянен на някоя отнвас случвао ли ви се е да ви сърби г/д цялото тяло и като почна да се чеша и ми се появяват като малки пъпчици и след минута изчезват ....притеснено ми е малко ... да не би да е някаква алергия ...

# 128

Здравейте момичета имам малък проблем ,но той не е постоянен на някоя отнвас случвао ли ви се е да ви сърби г/д цялото тяло и като почна да се чеша и ми се появяват като малки пъпчици и след минута изчезват ....притеснено ми е малко ... да не би да е някаква алергия ...
Случвало ми се и даже до лекар стигнах .Казаха ми ,че е на нервна почва.

# 129
При наппеднала бременност Ако два часа държиш кръвно над и около 140/80 отиваш на лекар. Еднократно вдигане 150/90 изисква постъпване в болтица за наблюдение.

# 130
Ако си с кръвно 90/60 по принцип, несериозно е да чакаш да стигне до 140 горна граница. Разлика над 20% от нормалното кръвно налягане по време на бременност е за безпокойство ✌

# 131
Ами като легна и почивам минава, но все пак ще отида да се консултирам и с лекар за всеки случай. Ами за сега са 11, преди месец бяха 9.3, май доста са се повишили за месец, но ще ги следя.

Нормално е през бременността да са завишени левкоцитите. При повечето бременни се случва. Моите с всяко изследване се повишаваха по малко и лекарката ми обясни, че е от бременността. Другите показатели бяха нормални.

Относно кръвното, наистина ако то е завишено в сравнение с обичайното кръвно на бременната, трябва да се обърне внимание. Освен това, при бременност, ако кръвното мине горна граница 120, много лекари започват да го проследяват.

# 132
Моето кръвно нормално е 130 на 90. Двама лекари ми казаха, че трябва 50% от стойностите да минат над 140 и над 100 за долна, за да се притесняваме и то в покой. Просто трябва по-сериозен контрол и следене и най-вече спокойствие, защото в тази ситуация разликата е много малка. Но нормално над 50% от стойностите трябва да са повишени с 20%, за да се смята, че има проблем. Поне на мен така ми го обясниха, защото аз все си треперя.

# 133
130/90 си е напълно нормално кръвно,  а не като някъв вампир 80/60. Това, което си написала ми го казаха и на мен.
Моето кръвно нормално е 130 на 90. Двама лекари ми казаха, че трябва 50% от стойностите да минат над 140 и над 100 за долна, за да се притесняваме и то в покой. Просто трябва по-сериозен контрол и следене и най-вече спокойствие, защото в тази ситуация разликата е много малка. Но нормално над 50% от стойностите трябва да са повишени с 20%, за да се смята, че има проблем. Поне на мен така ми го обясниха, защото аз все си треперя.

# 134
Нормално за кой? Ако си с 90/60 преди бременността не е нормално ✌ а се води високо.

Общи условия

Активация на акаунт