Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 52

• 56 792
  • 742
  •   1
Отговори
# 210
О, не. Коринфар е лекарство, което се ползва притив високо кръвно налягане.

# 211
Мен ме интересува как ви е бил предписан магнерот и кога ви е подействал (до колко дни)?

# 212
Даааа така си е и бабичките го  пият, но на бреченните го изписват против контракции. Изобщо не сваля кръвното.
О, не. Коринфар е лекарство, което се ползва притив високо кръвно налягане.

# 213
  • гр. Варна
Мен ме интересува как ви е бил предписан магнерот и кога ви е подействал (до колко дни)?
На мен ми го изписаха преди две седмици, пия 2x2 хапчета. Една вечер в рамките на 2-3 часа не спря да ми се втвърдява корема и реших да отида при дежурния лекар и той ми каза да го почвам и ако имам и болки да пия но шпа. Започна да действа след 2-3 ден, защото той декствалнс натрупване в организма, а за стягамето ми каза че е нормално да го имам до 6-7 пъти на ден.

# 214
 Аз съм пила Коринфар в девети месец на бременността, след като високото кръвно налягане с Допегит не се овладя и риска от прееклампсия нарасна. Но бях информирана предварително, че има противопоказания при бременност/анималии на плода/,  но се преценява полза/риск. След консултации с още няколко лекари в рамките на два дни, приех, защото  последиците от поддържане на високо кръвно налягане и прееклампсия,  надвишават риска от възможността в края на бременността за развитие на аномалии в плода. Коринфарът е медикамент,  а не добавка и употребата му е наложителна след консултация и с АГ и с кардиолог.

# 215
Здравейте, бременна съм в 22 г.с , имам два малки миомни възела под 20 мм. Досега не са ми създавали проблеми, но се притеснявам занапред. Някой в подобна ситуация имали?

# 216
Здравейте, бременна съм в 22 г.с , имам два малки миомни възела под 20 мм. Досега не са ми създавали проблеми, но се притеснявам занапред. Някой в подобна ситуация имали?

Аз имам един но с размера горе долу ,като вашите два , полу4авате ли стягане  на корема ?

# 217
В началото на бремеността ми откриха  миомен възел колкото лешник и ми казаха че нямало проблем, сега съм в 27-ма седмица и сега няма проблем.

# 218
Засега нямам проблеми

# 219
Здравейте, искам да попитам как трябва да се храним, за да може бебето да наддаде в утробата качествено?

# 220
Наблягам на сезонните плодове и зеленчуци, от както забременях съм скарана с месото и хапвам от време и бебенцето е вече със седмица и полови напред.

# 221
На мен ми откриха с бременността също, не съм имала проблеми освен, че ме боли от време на време, но не е пречила за нищо друго 😉

# 222
Здравейте, имам въпросче. Една приятелка е бременна с термин 23ти Юли, но бебенцето от три  месеца е седалищно и даже  по диагонал. Второ раждане ще й е, но проследяващият дава зор да планира секцио 2 седмици по-рано, но на нея не й се иска много. Прави разни упражнения за да се обърне, но досега безрезултатно.
Някой сблъсквал ли се е с нещо подобно. Дайте съвет. Да планира ли секцио или да чака. Има ли опастност като е в това положение и т.н. Всякакви съвети ще ся от полза.

# 223
Ще са и от полза, съветите на лекаря и. Не на приятелки. Като не може да роди нормално, иска, не иска - секцио ще е. И да не го планира, секцио по спешност е по-зле. Да го обсъди с лекаря. Ако му няма доверие - с друг лекар.

# 224
Успокой я. Това, че ще роди секцио няма да я направи по-малко майка Wink /както се тръби/

Общи условия

Активация на акаунт