Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 52

• 56 790
  • 742
  •   1
Отговори
# 225
Успокой я. Това, че ще роди секцио няма да я направи по-малко майка Wink /както се тръби/
Добре де навремето ,когато майките ни са раждали как е било ?И тогава бебчо не е заставал правилно ,как са процедирали?

# 226
Успокой я. Това, че ще роди секцио няма да я направи по-малко майка Wink /както се тръби/
Добре де навремето ,когато майките ни са раждали как е било ?И тогава бебчо не е заставал правилно ,как са процедирали?

Секциото съществува много от преди времето на майките ни. То само от името му е видно. Simple Smile

А за родилките от едно време, по-добре да не отваряме тема, няма да е приятна.

# 227
  • Телиш/Плевен
Здравейте, имам въпросче. Една приятелка е бременна с термин 23ти Юли, но бебенцето от три  месеца е седалищно и даже  по диагонал. Второ раждане ще й е, но проследяващият дава зор да планира секцио 2 седмици по-рано, но на нея не й се иска много. Прави разни упражнения за да се обърне, но досега безрезултатно.
Някой сблъсквал ли се е с нещо подобно. Дайте съвет. Да планира ли секцио или да чака. Има ли опастност като е в това положение и т.н. Всякакви съвети ще ся от полза.
Моят съвет е да спре моментално с упражненията, защото има вероятност да си навлече проблеми. Нека се консултира с лекар, както са казали и преди мен. Ако е необходимо и с повече от един, но като цяло малко лекари биха подкрепили нормално раждане при седалищно предлежание на плода.

# 228
  • ул. "Мечтание"
При седалищно раждане вагиналното раждане е възможно, но не и при напречно предлежание.
Като компромисен вариант би могла да потърси лекар, който да направи секциото при започнало раждане. Не е от най-популярните практики, много не им се занимава на лекарите. Но е по-добрият вариант за бебето и в България се прави от някои лекари.

# 229
  • София
Ама какви са тия упражнения за смяна на поза, кълбо напред, кълбо назад? Това ми звучи ужасно и абсурдно даже.. И аз искам нормално раждане, но ако има проблем ще е секцио естествено. Аз не разбирам толкова зора да е нормално, недай си Боже да има усложнения, не ги ли е страх тези жени? Преди секциото е било цезарово, не се прави от оня ден..

# 230
  • Варна
Моят съвет е да спре моментално с упражненията, защото има вероятност да си навлече проблеми. Нека се консултира с лекар, както са казали и преди мен. Ако е необходимо и с повече от един, но като цяло малко лекари биха подкрепили нормално раждане при седалищно предлежание на плода.
И аз така смятам. Горещ привърженик на нормалното раждане съм, ама не на всяка цена. Тук пък в другата крайност се залита, сакън да не е секцио. А ако се получи усложнение заради тоя инат? Или заради тъпите упражнения, правени пак от инат?

# 231
Глупости, те лекарите даже ги препоръчват някои от упражненията. Никаква крайност не е да искаш да родиш естествено.

# 232
  • Варна
Крайност е да се напъваш да родиш естествено на всяка цена, въпреки че позата на бебето е неподходяща. Мисля, че ясно съм го написала. Няма да навлизам в спорове, приключих по темата.

# 233
  • София

Здравейте момичета. Излязоха ми изследванията от първата ФМ. Може ли коментар от запознатите!? Благодаря.

Последна редакция: пт, 06 юли 2018, 11:55 от Sisi Tomova

# 234
  • Телиш/Плевен
Глупости, те лекарите даже ги препоръчват някои от упражненията. Никаква крайност не е да искаш да родиш естествено.
За мен е крайност в този случай и го казвам като жена, която също искаше да роди нормално. Но желанието ми не е било на всяка цена. Упражненията действително ги препоръчват някои лекари, но нека не забравяме, че и при нормалните движения на плода понякога се получава увиване на пъпна връв (например), едно такова увиване може да е фатално при насилствено обръщане. В крайна сметка отговорността я носи майката, ние просто се опитваме да представим и другата гледна точка и да напомним, че не е толкова безобидна работата с тези упражнения.

# 235
Аз също планувам да родя естествено, но ако нещо се запънат нещата няма да противореча на лекарите. Понякога нещата се променят в последния момент и се налага секцио. Така, че майката може да иска едно, но всъщност да се налага друго.

# 236
Здравейте, може ли да ми препоръчате добър ендокринолог в Пловдив. Благодаря и ако може да попитам правих ОГТТ, но незнам как да ги разбирам като гледам в нета са в норма, но някой може ли да помогне. Резултатите са
0мин - 4.70 mmol/I
60мин - 8.28 mmol/I
120мин  - 6.49 mmol/I

# 237
Сиси ЕГН-то ти стои върху изследванията, съветвам те да го премахнеш - замъгли го или отрежи снимката.

Имам 2 въпроса:
- изследване за rubella IgG изследва само дали съм имала шарка ли?
-Имам правени кръвни изследвания в Холандия, дали ще важат и за България?

# 238
Здравейте, може ли да ми препоръчате добър ендокринолог в Пловдив. Благодаря и ако може да попитам правих ОГТТ, но незнам как да ги разбирам като гледам в нета са в норма, но някой може ли да помогне. Резултатите са
0мин - 4.70 mmol/I
60мин - 8.28 mmol/I
120мин  - 6.49 mmol/I

д-р Боян Нончев, д-р Димитър Георгиев, д-р Димитър Троев

# 239
Какво мислите за спазмалгона със силни болки съм ниско в кръста и гърба и не можах да изтърча изпих 1....

Общи условия

Активация на акаунт