Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 52

• 56 711
  • 742
  •   1
Отговори
# 375
Момичета да питам нормално ли е да усещам матката твърда сутрин преди да съм станала,а после след като се раздвижва не толкова твърда?В 11седмица съм и имам няколко миомни възли.

# 376
Нормално е! Миомните възли я карат да е твърд корема ниско долу , отделно матката се разтяга заради бебето и през нощта то се пълни пикочният мехур и като станеш и се изпишкаш и си направиш тоалет и се раздвижиш вече ти е добре. Сподели го на АГ-то разбира се, но няма повод за тревога.
Момичета да питам нормално ли е да усещам матката твърда сутрин преди да съм станала,а после след като се раздвижва не толкова твърда?В 11седмица съм и имам няколко миомни възли.

# 377
Благодаря ти😃

# 378
  • София
Мами, имали ли сте виене на свят при ранна бременност и след колко време отшумя ? Сега както си бях ок, станах да отида до тоалетна, не рязко, направих две крачки изпитах ужасна слабост и адско виене на свят, едва се върнах в леглотп, след малко пак опитах и пак така, все едно ахааа всеки момент да припадна. Малко си изкарах акъла, чувството е ужасно и сега не смея да стана, мерих кръвно, ок е 120/80 .

# 379
Мами, имали ли сте виене на свят при ранна бременност и след колко време отшумя ? Сега както си бях ок, станах да отида до тоалетна, не рязко, направих две крачки изпитах ужасна слабост и адско виене на свят, едва се върнах в леглотп, след малко пак опитах и пак така, все едно ахааа всеки момент да припадна. Малко си изкарах акъла, чувството е ужасно и сега не смея да стана, мерих кръвно, ок е 120/80 .
Аз бях така до към 4ти месец

# 380
  • София
Мерси за отг, Тери Simple Smile явно си е нормално и трябва да стискам зъби, но понеже ми е 1ва бременност и не знам какво да очаквам и явно всяко неразположение ще ме ошашква Simple Smile

# 381
Мерси за отг, Тери Simple Smile явно си е нормално и трябва да стискам зъби, но понеже ми е 1ва бременност и не знам какво да очаквам и явно всяко неразположение ще ме ошашква Simple Smile
Нормално е Да се паникьосваш...Не се притеснявай не си Само ти.Аз съм с трета и пак се шашкам.

# 382
  • София
Нормално е, първите 3 месеца са времето, в което всякакви неразположения могат да се появят. На мен и без да съм бременна ми се е случвало, а като забременях имаше дни, в които просто не можех да стоя права. Но всичко минава. Ако можеш и не ти се повдига, пий повече течности.

# 383
  • София
Здравейте,
Моля ако може да ми помогнете да разбера дали имам или не контракции.Не ме боли,а ми се стегна корема и вече 10 мин е стегнат не отпуска.Определено е по твърд от обикновено,но не е като камък или поне аз не бих го определила така.Почнах да дишам една идея по трудно и имам чувството,че ми се ходи по голяма нужда леко.Тук може би е момента да кажа,че ми остават 10 дена до термин и никога не съм имала предменструални болки за да направя сравнение.

# 384
  • Blondeville
На мен като контракции ми звучи, а и често известно време преди раждане позивите за ходене по голяма нужда зачестяват, тялото се подготвя. Принципно същинските контракции трябва да са регулярни, със скъсяващи се интервали, следи ги на колко често са.

# 385
Здравейте,
Тъй като следя от доста време постовете на всяка мама и бъдеща мама тук реших да споделя нещо и да попитам, едновременно.
От една година се опитваме да си имаме бебе и не става Confused .. Преди една седмица направих тест и беше естествено (-) отрицателен.. сега трябваше да ми е дошъл цикъла а той закъснява,при положение че винаги е бил редовен. Имали някакъв шанс след 3 дена ако не ми е дошъл да направя нов тест и да е (+) положителен при положение че преди седмица е бил отрицателен?

# 386
  • София
На мен като контракции ми звучи, а и често известно време преди раждане позивите за ходене по голяма нужда зачестяват, тялото се подготвя. Принципно същинските контракции трябва да са регулярни, със скъсяващи се интервали, следи ги на колко често са.

Благодаря ти!Ще засичам! Simple Smile

# 387
Здравейте,
Тъй като следя от доста време постовете на всяка мама и бъдеща мама тук реших да споделя нещо и да попитам, едновременно.
От една година се опитваме да си имаме бебе и не става Confused .. Преди една седмица направих тест и беше естествено (-) отрицателен.. сега трябваше да ми е дошъл цикъла а той закъснява,при положение че винаги е бил редовен. Имали някакъв шанс след 3 дена ако не ми е дошъл да направя нов тест и да е (+) положителен при положение че преди седмица е бил отрицателен?
Тестовете вече са толкова чувствителни,че показват и 2-3 дни след закъснението.Опитай пак и дано този път се получи.На мен ми показа (+ )3 дни преди закъснето,защото нямах търпение да чакам.

# 388
NickieLe,
Постът ти не е за тази тема. Има друга, в която да споделяш.

И когато пишеш добави повече информация, за да получиш максимално адекватен отговор - нпр. Дата на последен цикъл, предпагаема дата на овулация, продължителност на МЦ ...

# 389
Здравейте на всички. Имам доооста сериозен проблем и моля за съвет. В 28 седмица съм и от 22 седмица съм с активна уреаплазма. Симптомите ми са ужасно силни (парене, течение, щипане) . 2 пъти лежах в Надежда, но с нищо не ми помогнаха. Пия вече 3ти АБ (по антибиограма) и няма никакво подобрение. Може ли някоя от вас да ме насочи към добър доктор запознат с тези инфекции ? Благодаря ви предварително.

Последна редакция: пт, 13 юли 2018, 09:45 от Moni442

Общи условия

Активация на акаунт