Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 52

• 56 718
  • 742
  •   1
Отговори
# 360
Да,беше като слуз, но днес нищо освен бяло течение.Ако е тапата всеки ден ли трябва да има зацапване?

# 361
Възможно е да е тапата. Тя е като слуз. Наблюдавай дали ще се появи още и дали ще има кафяви или червени нишки или примеси, защото обикновено има такива.

На мен също започна да ми пада тапата, утре влизам в 34 г.с. Отговаря на описаното от Happy_mommy.

# 362
Кафенце вчера те питах не е ли рано,а то и при мен какво стана.Наблюдавам ,но за сега  нищо,само по засилено бяло течение.

# 363
Не съм видяла питането, Тери, но се разрових и установих, че някои си карат по месец с паднала тапа, други пък раждат в рамките на дни или дори часове, а на трети (като на мен с първото раждане) не им пада предварително. Аз бях на преглед 3 дни преди да започне падането и нямаше никакви признаци за наближаващо раждане. Нямам и към момента такива, така че си приемам, че още не ми е дошло времето, но все пак ще имам едно наум.

# 364
Кафенце аз имам две раждания и нямам представа какво е дс ти пада тапата или да ти се спукат водите.Мен ме е страх сега ,защото при мен поне до сега раждането с нищо не ми е подсказвало,че идва.И двамата ги родих в рамките на 3 часа.Притеснявам се и че имам 6 спонтанни които са завършили с кюретаж и лекарка ме е предупредил,че може преждевременно да родя.Успокоявам се,че рисковия период премина.Сега дори и да се роди вече е голямо.

# 365
Да,беше като слуз, но днес нищо освен бяло течение.Ако е тапата всеки ден ли трябва да има зацапване?

Понякога тапата пада на части и затова следи дали ще се повтори. На следващия преглед се консултирай с лекаря си. Наистина, както каза Кафе с Канела, някои жени дълго си ходят с паднала тапа, така че не може да се каже кога се очаква раждането.

П.П. При две раждания от по 3 часа, този път може да родиш и за час. И без това казват, че от второто натам си излизат самички.Grinning

# 366
А някъде бях чела, че се случва да пада тапата на части и да се възстановява после, един вид, че ако е далеч от термин може да падне някаква част, но да се възстанови (подмени) и да си изкараш още време. Не знам до колко е достоверно обаче.

# 367
От моята АГ знам, че когато една жена ражда бързо и има и  преждевременни раждания или аборти във втори триместър, то най-често е налице проблем със съединителната тъкан, която просто не издържа, поддава и раждането тръгва. Но с повече почивка се помага.

# 368
Тя ако има проблем със съединителната, изобщо няма да стигне до тези седмици за раждане, така че това АГ да прочете малко книжки. За абортите - ясно, възможно е и това да е. Възможно е и да не е. Причини бол.

# 369
Причината за абортите при мен беше отрицателната ми кръвна група.Правех антитела които не се повлиява на от анти д гама глоболин  и повече от 7-8 седмица не задържах.

# 370
Значи няма от какво да се притесняваш сега с тая бременност. Според мен ще си устискаш до край. Стискам ти палци, Тери.

# 371
Благодаря

# 372
Стиснати палци всичко да е наред, Тери!
Дами, аз имам един малко странен въпрос към тези, които са приемали Макмирор:
Скрит текст:
За първи път ползвам тези глобули по предписание на АГ. Освен, че са цели 12 на брой и цветът, в който боядисват е ужасен, възможно ли е да имат като страничен ефект предизвикването на прекомерно много газове? На листовката като странична реакция е обозначена единствено появата на "свръхчувствителност", без да се конкретизира повече. Откакто ги приемам имам ужасни газове, въпреки че ходя редовно до wc. Преразгледах си диетата и активностите и не виждам друга възможна причина освен въпросните глобули. Вече съм преполовила опаковката и може би не си заслужава да преустановявам приема, но буквално се измъчвам вече...

# 373
Нямат такъв страничен ефект.

# 374
Стиснати палци всичко да е наред, Тери!
Дами, аз имам един малко странен въпрос към тези, които са приемали Макмирор:
Скрит текст:
За първи път ползвам тези глобули по предписание на АГ. Освен, че са цели 12 на брой и цветът, в който боядисват е ужасен, възможно ли е да имат като страничен ефект предизвикването на прекомерно много газове? На листовката като странична реакция е обозначена единствено появата на "свръхчувствителност", без да се конкретизира повече. Откакто ги приемам имам ужасни газове, въпреки че ходя редовно до wc. Преразгледах си диетата и активностите и не виждам друга възможна причина освен въпросните глобули. Вече съм преполовила опаковката и може би не си заслужава да преустановявам приема, но буквално се измъчвам вече...

Не. Но разни други - да, например магнезий, протеини, ако попрекалиш. 

Общи условия

Активация на акаунт