Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 52

• 56 646
  • 742
  •   1
Отговори
# 465
Joana24,, надявам се всичко с теб да е наред, и да имаш лека и безпроблемна  бременност, но честно казано ме озадачаваш малко, погледнах старите ти коментари и се натъкнах на този, явно помня все пак правилно

Здравейте , март месец бях бременна и имах болки ниско долу и подути гърди, но след това направих спонтанен аборт. На 28-ми имах полов контакт и отново имам болки ниско долу, подути гърди , дори имах червено зацапване според вас бременност ли е ?

Искрено те моля, не знам за себе си ли питаш или за друг, моля те не прави експерименти с таблетки от типа на постинор и тн, те и без бременност са достатъчно рискови.

Да бях направила спонтанен аборт, но беше март месец. И сега съм бременна . Благодаря все пак!

# 466
А още по-лошото е, че в едни от първите ѝ коментари, които са отпреди месеци, пише колко много искат бебе с приятеля ѝ...

Аз понякога оставам безмълвна в такива моменти, но и честно казано доста се натъжавам, надявам се наистина профилът да не е истински...

Вижте, аз ви питам като нормален човек. На вас не ви влиза в работата  кое как стои, и дали това е вярно или не. Иска се мнение за лекарство не за личния ми живот . Както аз не определям по коментарите ви , какви сте така и вие недейте. А това какво съм писала в началото е отдавна-минало, като не знаете ви моля да си мълчите защото е много лесно да се говори отстрани!

# 467
Ако си бременна и не го искаш се обърни към аг, защото постинор дуо се прилага след полов акт. Идеята му е най-просто казано да изхвърли яйцеклетката, за да не се случи оплождане. В случая вече има бременност, ефект няма да има. Т.е. няма да ти свърши работа. Нека аг те посъветва, защото ако ти си предизвикаш аборт без лекарско наблюдение може част да остане неизхвърлена и да ти създаде проблеми в бъдеще. Помисли преди да направиш някой идиотия...

# 468
Извинявам се за въпроса ,но как намирате стари коментари на потребители ?Скоро ми трябваше за нещо така и не разбрах?

# 469
  • Blondeville
Това, което пиша сега, не е конкретно и само към теб, а като няколко реда и към други млади момичета, които може би ще минат по твоя път:

Бременността и идеята за дете е редно да са нещо ясно осмислено, истински желано и напълно осъзнато, не нещо, което днес го искате много, утре вече не толкова. Не може преди месеци отчаяно да искаш бебе, то да стане факт, и изведнъж да спреш да го искаш. Това не е резервация за почивка, която да отмениш ако размислиш. Това е идея, която се заражда и еволюира в съзнанието, докато не се почувства пълна готовност, желание и увереност. Точно за да не се стига до въпроси с какви хапчета може да се предизвика аборт. Още повече два аборта в рамките на по-малко от половин година могат да объркат изключително много тялото и да нанесат непоправими вреди, и когато един ден вече бременността е силно желана, да не може да се случи поради нанесените щети. Както вече написах, конкретно в отговор на въпроса, таблетки тип Постинор могат да объркат хормоните и без бременност, а при бременност според мен е безумие да се приемат, няма да свършат най-вероятно желаната работа, защото принципът им е друг, но според мен могат да навредят по всякакви други начини. Но аз не съм АГ за да дам компетентно мнение. Ако бременността е нежелана, направете консултация с лекар, за да даде съвети за безопасното ѝ прекъсване.

И не на последно място - тук пишат основно бременни, което се подразбира и от заглавието на темата - подобни въпроси не са съвсем на място тук, от една страна заради конкретиката на темата, от друга защото няма бременна, която да остане  равнодушна при такъв казус. Хормоните и емоциите бушуват, и някак си подобни питанки може ли с хапчета да се прекъсне бременност, са натоварващи...и натъжаващи с оглед цялата ситуация...

Последна редакция: ср, 18 юли 2018, 23:20 от blondie_anna

# 470
А още по-лошото е, че в едни от първите ѝ коментари, които са отпреди месеци, пише колко много искат бебе с приятеля ѝ...

Аз понякога оставам безмълвна в такива моменти, но и честно казано доста се натъжавам, надявам се наистина профилът да не е истински...
Един от парадоксите на живота, семейства се борят с години, да дадат любов на дете и други, които просто се опитват да се отърват от тях...
Не съдя, не знаем какви са обстоятелствата,  но в 21ви век има достатъчно грамотни начини....
Дано направи правилният избор...

# 471
  • Benelux / Varna
Здравейте. Бременна съм в първи триместър и днес ми излезе херпес на устните. Доста се изплаших, четох не много приятни неща. С какво да го третирам в този триместър?
Притеснявам се до не го пренеса към гениталиите,  защото слагам вагинално Утрогестан. Ще поддържам добра хигиена, но въпреки това се притеснявам. 

# 472
Охх тези херпеси .Имам чувството ,че всеки втори му излизат.Гадове ако знаех ,на времето да бях си сложила ваксина.Какво ли не съм взимала-Ацикловир,схема изопронизин ,Зовиракс и схема на доц . Конова и няма и няма .Преди ми излизах веднъж годишно ,но покрай бебеправенето ,сп.аборти и стимулациите почти през месец имах отзад на опашната кост.Аз третирам само локално със спирт като усетя ,че излиза и минава за един ден.Иначе можеш да мажеш на устата с Урго .

# 473
  • Blondeville
Херпесът на устните, и гениталният са различни типове. Единствено гениталният може да представлява риск при бременност, ако е активен по време на нормално раждане. Херпесът на устата изобщо не е драма при бременност. 

# 474
С чесън.... бая гадно е и боли, но го изгаря буквално. Режеш скилидката и налагаш на мястото, боли много, но седиш колкото можеш повече. И след 15-тина мин слагаш другата половинка от скилидката и го правиш докато искаш/можеш. Също и с мед можеш да го намажеш след това. Сега на всички, които ще се възмутят от провинциалния ми лек - мазала съм се с лекарства от аптеката, единствено по гореописания начин ми минават за ден два, иначе си го нося с дни.

Здравейте. Бременна съм в първи триместър и днес ми излезе херпес на устните. Доста се изплаших, четох не много приятни неща. С какво да го третирам в този триместър?
Притеснявам се до не го пренеса към гениталиите,  защото слагам вагинално Утрогестан. Ще поддържам добра хигиена, но въпреки това се притеснявам. 

# 475
  • Варна
А, какво има да се възмущава някой, за кожните проблеми често народните лекарства се оказват по-ефективни.

# 476
И аз забелязвам,че в този форум много често пишете без някои да ви е поискал мнението по даден въпрос,момичето си задава въпроса,ако можете помогнете ако не недейте да съдите хората и да ги карате да съжеляват,че са писали нещо.
Чи и старите им мнения да търсите и в тази тема не видях да пише,че е само за бременни,които искат да задържат бебе.
И аз съм против аборта и не намирам това което иска да прави за редно,но тя не ни търси одобрението.

# 477
  • Blondeville
Темата е “Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори”. Според теб дали някой в темата знае как може да се предизвика аборт с медикаменти, предназначени за друго? И да, някои мнения се набиват в съзнанието на човек, няма начин, писано е достатъчно скоро. Тук не става въпрос за или против аборта, а за поне МАЛКО отговорност и съзнание при взимането за решение за имане на деца. Това не е иди ми дойди ми. Два аборта за по-малко от половин година е най-малкото рисково за нея самата, да не говорим от морална гледна точка. Отговори мисля, че получи съвсем адекватни.

Чесънчето е много добър противовирусен лек, мисля, че е добра идея при херпес на устните през бременността, като натурална алтернатива.

# 478
  • Варна
И подфорумът е Бъдещи майки, а не Здравословни проблеми. Доста неадекватен въпрос за тази тема. Никакво набиване на канчета не видях, мацката отрича нещо, което друга потребителка е запомнила във връзка с нея, и аз да съм и аз ще ровна да видя аз ли съм зле с паметта или тя не помни какво е писала.

# 479
Здравейте момичета. Може ли да ми препоръчате добър гинеколог за потвърждение на бременност (в Пловдив) . Днес ми е 6-ти ден закъснение + 2 положителни теста, но с бледа втора чертичка. Благодаря предварително.

Общи условия

Активация на акаунт