Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 52

• 56 688
  • 742
  •   1
Отговори
# 135
Абе хич не е нормално за млада жена, но не е и проблемно Simple Smile  Аз съм с такова от 20годишна, определено не е ок. На мен ми отне няколко години да се адаптирам към това защото не намерихме причина да вдигам кръвно, освен стрес.

# 136
Нормално за кой? Ако си с 90/60 преди бременността не е нормално ✌ а се води високо.

Да, точно така. Аз съм с ниско по принцип. АГ ми казваше да го следя постоянно. Качи ли се над 120 горна граница да отивам направо при него.

# 137
Момичета днес пусках изследвания по ЗК и за всеки случай пуснах тсх което излезе 3.80 никога не съм имала проблем с него и винаги е било 2 -  2.20 . Питах доктора ми и той каза че е в нормата нямало нужда от нищо 😞 навсякъде чета че трябва да е около 2 . Според вас трябва ли да посетя ендокринолог ? Ако да препоръка за гр. Пловдив ( личната каза Геориев но те са двама )

# 138
  • София
Посети - да. При бременност е хубаво да е около 2.

# 139
Д-р Венета Вълева. Работи по ЗК в мед център Кичук Париж. Мисля, че 3 дни в седмицата е там.
Много е приветлива, обеснява добре.
С нея се съветвах по време на ин витро и сега по време на бременността.
Час се запазва като се обадите на регистратурата в ДКЦ Кичук Париж. Ако сте с направление първо на регистратурата се заплаща таксата и после се качвате в кабинета на 2ри етаж.

# 140
За съжаление е в отпуск ще се върне чак другата седмица☺ ще търся алтернатива

# 141
Здравейте, и аз бях пуснала ТСХ и е 3.67 като чета и аз май трябва да ходя на ендокринолог, чувала съм за д-р Георгиев във второ дкц, че е добър.

# 142
130/90 си е напълно нормално кръвно,  а не като някъв вампир 80/60. Това, което си написала ми го казаха и на мен.
Скрит текст:
Моето кръвно нормално е 130 на 90. Двама лекари ми казаха, че трябва 50% от стойностите да минат над 140 и над 100 за долна, за да се притесняваме и то в покой. Просто трябва по-сериозен контрол и следене и най-вече спокойствие, защото в тази ситуация разликата е много малка. Но нормално над 50% от стойностите трябва да са повишени с 20%, за да се смята, че има проблем. Поне на мен така ми го обясниха, защото аз все си треперя.

Изглежда не си запозната, че най-опасните състояния по време на бременност са съпроводени с високо кръвно. Поради тази причина, на всяко завишение на кръвното е добре да се обърне внимание. Освен това, от кардиолог знам, че бебето се чувства най-добре, когато майката е с ниско кръвно. Затова е желателно да не изказваш мнение кое кръвно е нормално по време на бременност и кое не.

Относно ТСХ, желателно е първия триместър да е под 2, а след това - под 2,5. Препоръчвам д-р Яначкова в Щерев.

# 143
Стойностите за бременни на ТСХ варират в различните триместри

Аз се изненадах неприятно, че знам повече от ендокринолозите. За Пловдив препоръчвам д-р Троев, който е с две специалности, изключителен професионалист и е в час с новостите.За София д-р Начев.

# 144
Здравейте,
Извинявам се за въпроса предварително ,ако е задаван вече .
Бременна съм в 5 г.с. ,ходих на АГ понеже ми предстои пътуване до Гърция и имах въпроси ,които исках да и задам.Та така де след прегледа ми изписа Утрогестан за задържане,просто превантивно ,някоя от вас да е пила или да ми каже нещо повече за тези хапчета.Благодаря предварително.

# 145
  • Пловдив
Здравейте,
Извинявам се за въпроса предварително ,ако е задаван вече .
Бременна съм в 5 г.с. ,ходих на АГ понеже ми предстои пътуване до Гърция и имах въпроси ,които исках да и задам.Та така де след прегледа ми изписа Утрогестан за задържане,просто превантивно ,някоя от вас да е пила или да ми каже нещо повече за тези хапчета.Благодаря предварително.

Здравей, не съм го ползвала аз, но ми е интересно защо в 5г.с ти е дал утрогестан за задържане... не трябва ли да има някакви симптоми затова. Аз мисля ,че се предписва в края на бременността.

# 146
Обикновенно утрогестан и други прогестеронови препарати се изписват поне до края на 12та г.с. за задържане или за по-сигурно.В повечето случаи при инвитро е практика,дори и без проблеми.

# 147
Здравейте мили мами, въпросът ми е някой от вас пила ли е магне В6 и до кога го е вземала .На мен ми го изписаха без оплаквания от моя страна, но и забелязах ,че откакто го вземам бебето се покачи значително нагоре. Дали е от него или просто му е било време в 19 г.с.съм в момента. Благодаря предварително за мненията. Иначе терапията ми е 3х1 нош па и утрогестан 3х2

# 148
Да, момичета, послушах съвета ви и след като повторих теста вчера- цък втора ясно изразена чертичка.Hug Подскочих от радост. Щастлива съм.Blush Сега обаче знам, че е още рано да се посети гинеколог. Кога мога да отида, за да се регистрира официално бременността. Може би тук не е мястото на обсъждане, но и ще се радвам да дадете отзив за добър и спокоен лекар, при когото да си проследя бременността.

Здравей и честито за втората чертичка Heartbeat
Между 8 и 12 г.с. обикновено записват за следене на бременност. Аз се регистрирах някъде в 8 ма или 9та г.с. За кой град търсиш лекар? Първо ходих на частно за да потвърди бременност, след седмица или две ходих още веднъж за пулс и накрая се регистрирах по ЗК на ЖК.
p.s.  Личият лекар още в началото на втория месец ми беше дал направление за АГ, само след положителен тест на SURECHECK, тъй като реших да се следя по ЗК. Това че ходих на частно за потвърждение, си беше моя идея. Flushed

Благодаря ви мили момичета! Много съм щастлива и еуфорията още ме държи  Grinning. За град София си търся добър специалист, който да ми следи бременността. Може и на частно, но ми се иска да е спокоен лекар, който да ми казва всичко относно бременността, че има и грубички лекари. Чувала съм неприятни истории.

# 149
  • гр.Бургас
Здравейте мами, да попитам боли ме корема вдясно ниско в 26 г.с съм.. Възможно ли е от тежест, разтягане на матка и тн.. И Има ли някоя мама с подобни оплаквания.. Само се притеснявам,че левкоцитите ми са повишени леко и да не е апандисит Confused

И аз бях така до преди две седмици. В този период бебето расте много бързо и е нормално да усещаш лека болка понякога от лявата понякога от дясната страна( при мен също е главно отдясно). В момента съм в 29 седмица и болката я усещам много рядко.

Общи условия

Активация на акаунт