Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 52

• 56 701
  • 742
  •   1
Отговори
# 150
  • Димитровград
Здравейте момичета, утре влизам в 17г.с. пия магнезиев диаспорал 300mg. но шпа ако имам дисконфорт, на гарден оф лайф витамините за бременни и от вчера Феминела урофорте....Преди 4 дни имах доста силни болки ниско долу и ходих 4 дни да ми вливат магнезий. Да поуспокоиха се нещата, но тази болка все едно постоянно ми се уринира, все едно си сядам на пикочния мехур стои. Гинеколожката щеше да ме проверява за разкритие но ми удари едно но шпа мускулно и след половин час ме попита как съм. Аз и обясних че съм добре, но това неразположение все едно ми се пишка стои(когато се изпишкам всичко минава и малко урина явно да се събере и почва неразположението) и док беше доволна че е явно от мехура нещо и ми изписа това феминела урофорте. На някоя случвало ли се е нещо подобно, имате ли идея на какво се дължи много е неприятно и ме е страх и на разходки да излизам. Лежа по цял ден и лоча по 2-2,5л. вода.

# 151
Здравейте,

в сезона на шарките знаете ли, ако е изкарана шарка дали може да си преносител. Мъжът ми е карал варицела, аз съответно не, и се оказа, че е бил в контакт с приятелско семейство, на което детето е болно...Според вас има ли място за притеснение?

# 152
Искам да попитам какви са усещанията когато бебето хълца ?

# 153
Момичета , нормално ли е да усещам нещо като боцкане ниско долу в корема в 10 г.с. ?Не е силно и не усещам спазми ,но се паникьосах. Повтори се 3-4 пъти през последните 2 часа.

# 154
Да, от растежа на ембрито е. Все пак да те погреднат на ехаграф.

# 155
Здравейте, днес бях на преглед при друг АГ, бебчо върви две седмици напред, едричък е и ме изпрати да изследвам кръвната захар, но четох гадни работи за гест. диабет и се шашнах, искам и нормално да родя, но щом върви голям незнаам дали ще може..  Disappointed

# 156
  • Варна
Момичета , нормално ли е да усещам нещо като боцкане ниско долу в корема в 10 г.с. ?Не е силно и не усещам спазми ,но се паникьосах. Повтори се 3-4 пъти през последните 2 часа.

Бодежите са от растежа на матката Simple Smile Нещо нормално е не се притеснявай!

# 157
  • гр. Варна
Искам да попитам какви са усещанията когато бебето хълца ?
Ами аз в началото го усещах, като все едно се стяга и отпуска мускул.. нещо такова и понеже ми е първа бременност и се притесних и ходих при лекаря да ме види и тогава каза, че бебчо просто хълца ☺

# 158
Мога ли да ям сусамов тахан с мед сутрин?

# 159
Здравейте, днес бях на преглед при друг АГ, бебчо върви две седмици напред, едричък е и ме изпрати да изследвам кръвната захар, но четох гадни работи за гест. диабет и се шашнах, искам и нормално да родя, но щом върви голям незнаам дали ще може..  Disappointed

Трябва да направиш обременяване с глюкоза за да се потвърди или отхвърли диагнозата. Освен това, голямо бебе невинаги означава секцио. Около мен има майки, родили бебета над 4 кг нормално, така че не е невъзможно, ако бебето си е заело правилната позиция и родилният процес протича нормално.

Здравейте,

в сезона на шарките знаете ли, ако е изкарана шарка дали може да си преносител. Мъжът ми е карал варицела, аз съответно не, и се оказа, че е бил в контакт с приятелско семейство, на което детето е болно...Според вас има ли място за притеснение?

Не, няма как да е преносител на варицела, след като е преболедувал вече. При нея се изгражда имунитет.

# 160
  • гр.Божурище
Момичета кмам нужда от помощ чак във вторник най рано си записах час при дерматолог със съмнение съм за уртикарии някоя от вас има или имала ли е този проблем и с какво сте облекчавали сърбежа ....

# 161
  • ул. "Мечтание"
Имах третата бременност. Отказах кортикостероидите, които ми предписа дерматолога. Реших си проблема с хомеопатия и боуен терапия. Не стана бързо, но беше трайно.

За облекчаване на сърбежа си слагах обелки от краставици.

# 162
Здравейте.Кога може да се види плодния сак на ултразвук?Имам положителен тест за бременност + 69.13 ЧХГ тест,но на ултразвука не се видя нищо(4г.с)Много ме е страх да не е извънматочна бременност:(

# 163
  • Blondeville
Трябва да са минали поне 10 дни закъснение, най-добре 2 седмици даже. А ЧХГ-то като ориентир от 1000 нагоре условно казано.

# 164
  • София
Привет!

Искам да ви попитам дали е нормално да ме болят кокалчетата на ръцете? От известно време сутрин се будя със странна болка в ставите (усещам ги сковани и ме боли при раздвижването им) на пръстите и се чудя дали е от бременността или нещо друго. Ако е от бременността, предполагам, че ще мине с раждането, нали? В случай, че има значение - 34 г.с. съм.

Общи условия

Активация на акаунт