Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 52

• 56 722
  • 742
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте момичета,
Вчера като бях на лекар се разбра,че малката госпожица е спряла да расте за една седмица не е качила нищо.Аз съм 37 седмица на тоновете и прегледа не се видя проблем,но доктора каза,че може да е остаряла плацента.Исках да ида някъде на доплер,но за съжаление по рано от четвъртък няма къде няма свободни часове.Въпроса ми случвало ли се е на някой друг,аз не бях чувала до момента за подобен случай.Докато си чакам прегледа реших да питам ако има някой с подобен проблем как е минало.
Благодаря!

При мен беше нещо такова. Само, че плацентата ми се калцираше много бързо. Бебка не растеше много и в 38 г. с. ми беше секциото. Много се притеснявсх, тъй като на прегледите я измерваха малка. АГ искаше да я задържим възможно най-дълго, но заради плацентата я извадиха. Роди се 2 320. Оказа се, че леквоцитите й бяха завишени, заради нехваната вътрематочна инфекция. Беше на системи 4 дни и сега си расте абсолютно нормално.
За това не се притеснявай. Всичко ще бъде наред.

# 181
  • София
Благодаря ти,това което ме държи,че е добре е,че я усещам иначе да съм се побъркала Simple Smile

# 182
Здравейте момичета! В 30г.с+ 4дни съм. С контракции съм от Събота и в Понеделник бях на лекар. Установи се скъсяване на шийката и съм на Биолектра 365 2х1 и но шпа 3х1. Понеже ми е първа бременност си нямам идея, примерно до колко дни трябва да се види дали има ефект. Доктора каза, ако усетя че нещо не е наред , да отида веднага за прием в болницата. Препоръча ми повече да лежа (аз по принцип предимно това правя) Има ли някакво значение на коя страна трябва да лежа? Днес една позната ми каза, че но шпа скъсявало шийката, вие чували ли сте нещо такова? И този магнезий биолектра , ако някой го е ползвал, моля да сподели впечатления. Запазих ден за фетална морфология за следващата седмица, понеже мисля,  че там ще имам по-подробна информация и ще се поуспокоя. Дано всичко е наред и да успея да вляза в 37-ма. Стискайте ми палци 🙂

# 183
  • По света и У нас
Blondi-il,аз също съм със скъсена шийка още от 26 г.с. Пия Утрогестан и магнезий и за сега задържаме положението т.е. не се скъсява повече. Биолектра и аз пих, но чи идваше слаба и не ми спираха контракциите от нея. Сега пия Диаспорал и май е по-добре, но пак имам дни с доста контракции. За но шпа съм чела, че размеквал шийката, но щом док то го е изписал си го пий. На мен не ми е изписан.
Важно е не само да лежиш, а и да си спокойна, защото при стрес и безпокойсъво пак се получават контракции...аз даже пия билкови успокоителни, изписани от АГ. Спокойно, всичко ще бъде наред Hug

# 184
Здравейте, така съм се наплашила в 26 г.с и 5 дена bpd на бебчо е 7.93, което го дават за 31 г.с. Лекаря каза,че върви две седмици напред и трябва да ходя да изследвам захарта и тсх е малко повишен. Има ли някоя мама на която бебчето е доста напред.. А и тежим 1330 гр. Надявам се всичко да е добре..

# 185
Здравейте момичета,
Вчера като бях на лекар се разбра,че малката госпожица е спряла да расте за една седмица не е качила нищо.Аз съм 37 седмица на тоновете и прегледа не се видя проблем,но доктора каза,че може да е остаряла плацента.Исках да ида някъде на доплер,но за съжаление по рано от четвъртък няма къде няма свободни часове.Въпроса ми случвало ли се е на някой друг,аз не бях чувала до момента за подобен случай.Докато си чакам прегледа реших да питам ако има някой с подобен проблем как е минало.
Благодаря!

Не се мери нарастване за 1 седмица. Мери се за 2 седмици минимум. На тоновете, проблема се вижда последно - трябва да те види на доплер. Ако все пак растежа е компроментиран, помисли за по-ранно секцио. А преди това обезателно доплер, това е най-важното, как така няма да ти направи ...

Здравейте момичета! В 30г.с+ 4дни съм.
Скрит текст:
С контракции съм от Събота и в Понеделник бях на лекар. Установи се скъсяване на шийката и съм на Биолектра 365 2х1 и но шпа 3х1. Понеже ми е първа бременност си нямам идея, примерно до колко дни трябва да се види дали има ефект. Доктора каза, ако усетя че нещо не е наред , да отида веднага за прием в болницата. Препоръча ми повече да лежа (аз по принцип предимно това правя) Има ли някакво значение на коя страна трябва да лежа? Днес една позната ми каза, че но шпа скъсявало шийката, вие чували ли сте нещо такова? И този магнезий биолектра , ако някой го е ползвал, моля да сподели впечатления. Запазих ден за фетална морфология за следващата седмица, понеже мисля,  че там ще имам по-подробна информация и ще се поуспокоя. Дано всичко е наред и да успея да вляза в 37-ма. Стискайте ми палци 🙂

Както са ти написали вече, по-редно е магнезий и утрогестан. Но шпа е спорен въпрос, особено в тази седмица. Потърси и друг лекар най-добре.

# 186
  • Димитровград
Здравейте, и аз днес разбрах, че шийката ми е 3,00см. а съм в 17г.с.+3дни. Док каза вечер да слагам по два утрогестана вагинално, но шпа ако имам някакво неразположение и магнезиев диаспорал 300мг. Каза и че ще се следим на две седмици...моля се всичко да е наред. Отделно слагам и клексан 0,4. За серклаж нищо не каза....вие какво мислите?

Последна редакция: вт, 03 юли 2018, 23:51 от sladkatakaka1988

# 187
Какво означава BPD-27.4 в 25+3 съм ?

# 188

Диаметър на черепа.

# 189
Не обърках се.
Пише GA 27w 4d и BPD 6.84

Диаметър на черепа.

# 190
  • София
Не обърках се.
Пише GA 27w 4d и BPD 6.84
GA Gestational age

# 191
Да, но аз съм в 25, не в 27ма 😳 това проблем ли е? Иначе FL пише, че е 25та

# 192
Докторът ти не коментира ли ? Защо не го попита него?

# 193
Не го коментира , сега го видях на снимката.
Докторът ти не коментира ли ? Защо не го попита него?

# 194
Попринцип се случват разминавания. Чувала съм от много мои родили приятелки, но би следвало с лекаря да се коментира. Предполагам е нормално, но като всяко нещо умерено, т.е. да се гледа цялата картина, а не един параметър.

Общи условия

Активация на акаунт