Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 52

• 56 661
  • 742
  •   1
Отговори
# 420
Момичета моят хемоглобин също за месец падна от 130 на 110 и реших да си взема сокоизстисквачка и да си правя сок от цвекло и аз, извинявам се, че въпроса ми не е по темата, каква сокоизстисквачка имате? Може и на лично, да не спамим тук.

Аз не го правя със изстисквачката, защото толкова много не ти трябва, а то няма и трайност. Почва да се утаява, като престои и само ще я мия цялата след него. Настъргвам и изцеждам. Внимавай, ако си вземеш изстисквачка, каква е точно, че когато пръска оцветява всичко. Simple Smile

# 421
От едно хапче нищо няма да ти стане! Успокой се!

СПЕШНО!!!
Момичета здравейте. Изглупях и понеже се разкихах изпих едно хапче цетебе. Слагам обаче фраксипарин по 0.3 всеки ден. Прилоша ми от страх. Опасно ли е едно хапче.!?

# 422
Също така внимавайте с количеството цвекло.Той и силен антиоксидант и не се препоръчва честата консумация .За вдигане на хемоглобина препоръчват също дроб .По -бързо се усвоява.

# 423
  • София
Аз си купувам отвън и гледам два пъти седмично да пия, иначе наистина черния дроб помага.

# 424
Черният дроб не трябваше ли да се избягва по време на бременност?

# 425
Черният дроб не трябваше ли да се избягва по време на бременност?
Докторите го препоръчват .Аз по-принцип не съм по този деликатес .Лошото в момента ,че и на спанака не е сезон .Него най-много обичам .

# 426
  • Варна
Доколкото съм чела не е от най-препоръчителните храни. В смисъл, че за да окаже реално влияние на хемоглобина трябва едва ли не само дроб да ядеш, а предвид, че съдържа много витамин А, а също и всички токсини, които е приемало животното се отлагат там може да се окаже, че вредите надвишават ползите.

# 427
Нито дроб се яде при бременност (а по възможност и никога, щото е бая гаден 😬😬), нито спанакът вдига кой знае колко хемоглобина. Цвеклото, от друга страна, съм съгласна, че прави чудеса, обаче лично при мен, не знам защо, много често след консумация ми става зле от сорта на притъмняване, слабост и ако не легна направо припадам, не съм си мерила кръвното в такъв момент, но симптомите са като на ниско кръвно. Дали може да е от този силно детоксикиращ момент? Със сигурност не е алергия, защото не ми се случва всеки път при консумация?

# 428
Нито дроб се яде при бременност (а по възможност и никога, щото е бая гаден 😬😬), нито спанакът вдига кой знае колко хемоглобина. Цвеклото, от друга страна, съм съгласна, че прави чудеса, обаче лично при мен, не знам защо, много често след консумация ми става зле от сорта на притъмняване, слабост и ако не легна направо припадам, не съм си мерила кръвното в такъв момент, но симптомите са като на ниско кръвно. Дали може да е от този силно детоксикиращ момент? Със сигурност не е алергия, защото не ми се случва всеки път при консумация?

Не е детоксикация, а много бързо кръвотворене и падане на кръвното - все едно си в ранна бременност, може и да припаднеш. Така поне казват докториците тук. Ако е пресен сок, трябва да го оставиш малко да престои, около час и тогава да го изпиеш, за да не е толкова силен. И да не пиеш много, защото е с отложено действие.

# 429
Мхм, така ще да е, благодаря за информацията. Много е тачен в семейството ми и съответно се правят водни чаши сок, и двата пъти, в които ми беше изразено лошо беше след около 12-13 часа, не се бях замислила, че може и да намаля дозата 🤔😉

Не е детоксикация, а много бързо кръвотворене и падане на кръвното - все едно си в ранна бременност, може и да припаднеш. Така поне казват докториците тук. Ако е пресен сок, трябва да го оставиш малко да престои, около час и тогава да го изпиеш, за да не е толкова силен. И да не пиеш много, защото е с отложено действие.

# 430
  • бургас
Здравейте, днес направих ЧХГ и се оказа резултата 666,40 mLU/ml. Въпроса ми е, обаче е свързан с болките в гърдите. До вчера ме боляха много, а днес вече -не. Трябва ли да обръщам внимание на това?

# 431
  • София
Не, до края ту ще те болят, ту ще спират болките, при всеки е различно. Лека бременност ти пожелавам!

# 432
И аз се шашках и притеснявах,като спираха да ме болят,но нямаше причина да се тревожа,понякога бяха твърди и болезнени а понякога както са си обикновенно Simple Smile

# 433
Здравейте, момичета на някоя от вас  бебето да е  с увита пъпна връв около врата . Аг ми каза, че няма нищо притеснително, но все пак да питам и във форума

# 434
  • Варна
Много често се случва, а и това се променя постоянно, днес може да е увита, утре не, както и обратното.

Общи условия

Активация на акаунт