Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 52

• 56 657
  • 742
  •   1
Отговори
# 435
Здравейте, момичета на някоя от вас  бебето да е  с увита пъпна връв около врата . Аг ми каза, че няма нищо притеснително, но все пак да питам и във форума
Хахахахха.
Не вярваш на АГ- то си и питаш във форум??????? 😀😀😀
Нямам думи

# 436
За приемлив срок на бременността се смятат 42 седмици от датата на ПРМ или 42 седмици от оплождането?
Или се смятат 40 седмици от ПРМ и тези две "бонус" седмици се допускат заради евентуално по-късно оплождане?

# 437
Винаги се смята от датата на последна менструация. След навършването на 40 седмици(т.е. от термина натам), лекарите започват да следят внимателно бебето и преценяват колко време може да се изчака преди да се предизвика раждане. Моята лекарка ми беше казала, че ще изчакаме 5-7 дни след термин, и ако не тръгне раждане, ще предизвикаме. Разбира се, всеки случай е индивидуален и ако има индикации за по-късна овулация, съотвено лекарите изчакват повече.

Конкретно на въпроса ти, смята се, че нормално бременността може да продължи до 42 седмици от ПРМ.

# 438
Момичета, имали ли сте херпес по време на бременност? Никога до сега не съм имала херпес на устните или гениален херпес,но преди няколко дни на палеца на ръката ми излязоха дребни сърбящи и болящи мехурчета. Днес попаднах на информация ,че това е именно херпес. Нямах си на идея ,че и там може да излезе. Сега се чудя какво да правя утре ще си пусна изследванията за да разбера дали наистина е това ,но ако се потвърди незнам към какъв лекар да се обърна.

# 439
  • София
Здравей, за съжаление херпесът е вирус и излиза периодично. На мен от дете ми излизат на устната, при стрес или просто ей така, от нищото. Лекувам се с ацикловир, който не може да се използва по време на бременност. Около седмица преди да родя ми излезе малък херпес на устната, опитах се да го спра с паста за зъби, но не помогна. Може и да е имало връзка с предстоящото раждане, не знам. Дано при теб мине леко и да ти изпишат нещо, което да може да се ползва по време на бременност.

# 440
До сега два пъти ми излизаха ,но ми минават бързо за 1-2 дена.

# 441
Притеснява ме по-скоро вредата, която може да нанесе на бебето. И незнам към какъв лекар да се обърна. Също така се чудя къде да се изследвам за да излязат резултатите по-бързо? При мен проблемът е ,че се срещам с вируса за пръв път . Страх ме е и да не съм го пренесла и на други части от тялото където проявите са по-опасни.

# 442
Никаква вреда не можеш да му нанесеш.Щом ти излизат ти имаш антитела ,които му предаваш Simple Smile .Консултации съм правила с много вирусолози включително с доц.Конова .Изобщо нямаш място за притеснение Simple Smile.

# 443
Ами до сега никога не ми е излизало нищо подобно. Незнам направо съм в паника. Четох,че ако за пръв път излезе на пръста може да мине без температура и другите обичайни симптоми. Може ли някой да ме насочи към добър вирусолог за София. То се е видяло ,че утре пак ще пътувам .

# 444
Като за начало можеш да си пуснеш антитела да видиш дали имаш изградени Simple Smile.Често вируса го носим от много отдавна без да подозираме и имаме изградени антитела .Simple Smile

# 445
Дано да е така. Значи трябва да си пусна херпес симплекс тип 1 и тип 2 igg и  igm? Иска ми се да се ориентирам и към вирусолог за да мога да го посетя в същият ден в случай ,че излезе нещо. Не съм от София и ми се иска да комбинирам в 1 ден.

# 446
От къде си ? Аз посещавах доц Конова в Пловдив там имат клон на Плевенската клиника.

# 447
От северна България. Пловдив ми е още по-далеч.

# 448
Не мога да помогна .В София не съм посещавала лекар-вирусолог .Лично мое мнение мисля ,че си се шашнала излишно .Успех ти желая .

# 449
Благодаря,дано да е така.

Общи условия

Активация на акаунт