Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 52

• 56 579
  • 742
  •   1
Отговори
# 660
Много е рано да ти дойде сега.Изчакай поне 2 седмици.

# 661
Много е рано да ти дойде сега.Изчакай поне 2 седмици.

Добре. Благодаря ви много,дами. Желая ви успешен и изпълнен с положителни емоции ден! Simple Smile

# 662
Направи тест .Няма какво да чакаш. Ако е отрицателен просто се успокой и даже си дай малко пауза и после пак действай.Не си го слагай на главата като фикс идея.И да споделиш резултата,дано е положителен.

Благодаря! Дали тестът ще покаже при положение, че не ми е закъснял менструалния цикъл още? Забравих да споделя, че по "препоръки" на приятелка, пия и фолиева киселина от 1 месец.
Ако трябва да ти дойде  а 2ри,ще отчете.Но Блонди анна е права,че ако ти е спряло на 19ти сега би трябвало да си в уволация. Сметни пак датите да не си се объркала

Няма спор,че Блонди анна е права,но съм объркана,заради приложението,по мои изчисления трябва да ми дойде в периода между 10-то и 14-то число на месец Август.
Доста Ви е нередовен цикъла, консултация с лекар правили ли сте? Трудно е да се определи и кога Ви е овулацията.

# 663
Направи тест .Няма какво да чакаш. Ако е отрицателен просто се успокой и даже си дай малко пауза и после пак действай.Не си го слагай на главата като фикс идея.И да споделиш резултата,дано е положителен.

Благодаря! Дали тестът ще покаже при положение, че не ми е закъснял менструалния цикъл още? Забравих да споделя, че по "препоръки" на приятелка, пия и фолиева киселина от 1 месец.
Ако трябва да ти дойде  а 2ри,ще отчете.Но Блонди анна е права,че ако ти е спряло на 19ти сега би трябвало да си в уволация. Сметни пак датите да не си се объркала

Няма спор,че Блонди анна е права,но съм объркана,заради приложението,по мои изчисления трябва да ми дойде в периода между 10-то и 14-то число на месец Август.
Доста Ви е нередовен цикъла, консултация с лекар правили ли сте? Трудно е да се определи и кога Ви е овулацията.

Ами - да, посетих гинеколог,каза ми че е нормално понякога да е нередовен, поради редица фактори,които влияят. Но,каза и че няма за какво да се притеснявам, защото, цитирам "Всичко е изрядно".

# 664
  • Blondeville
Значи за май/юни си имала около 36 дневен цикъл, за юни/юли около 29. При това положение ми се струва невъзможно да има бременност към момента, по-скоро би трябвало да има овулация. И ми се струва невъзможно да очакваш М на 2.08, абсурд ако ти е дошло на 12.07.

# 665
Alex Philipova, има тема, подходяща за въпросите ти : http://bg-mamma.com/?topic=1041050.msg37129471#new

Съветвам те да прочетеш малко повече за месечния цикъл и овулацията, тъй като не си наясно. Колко продължава кървенето няма абсолютно никакво значение по отношение на овулацията и дължината на месечния цикъл. Под нередовен цикъл се разбира най-общо казано, различни периоди, през които настъпва менструацията, а не различна продължителност на кървенето. Това е така, защото месечен цикъл означава периода от едната менструация до деня преди следващата. Не разбирам как правите бебе, а не можеш дори цикъла да си изчислиш. Dizzy Face

# 666
Не мога да се стърпя... как по време на цикъл, когато се изчиства лигавицата и с нея и неоплодената яйцеклетка би могло да стане забременяване Thinking

# 667
Давам пример със себе си. Моят цикъл е 22-23 дневен, което значи , че между две менструации имам 17-18 абсолютно чисти дни. Засичали са ми овулация на 9 ден от цикъла, което значи, че дните в които съм била в менструация също са ми били фертилни. Бременна съм и овулацията ми беше на 10 ден когато съм заченала. Всичко е строго индивидуално. Въпросът на момичето е налълно адекватен.

# 668
  • Варна
И как са ти били фертилни... Овулация на 10-ти ден не е овулация по време на МЦ.

# 669
  • Blondeville
Нейният цикъл е между 29-36 дни, ако вземем за пример последните два, което значи, че с начало на цикъла 12.07, няма как да чака цикъл на 02.08, или да е забременяла преди това, сега би трябвало да са ѝ тепърва фертилните дни. Аз затова я попитах кой ѝ е най-късият и кой най-дългият цикъл до момента, за да се види все пак как са нещата, но тя писа за последните два само, които са малко по-дълги.

# 670
Ами защото правих секс в деня , в който ми падна последната капка кръв и след това изобщо не съм правила секс нито в деня на овулацията не съм, изобщо след това. явно сперматозоидите са си я чакали и затова си ги определям като фертилни. Възможно е.

# 671
  • Blondeville
Ти си с цикъл по-кратък от нормалното, тя с по-дълъг от обичайните 28 дни, не можеш да сравняваш нещата.

Последна редакция: ср, 01 авг 2018, 15:34 от blondie_anna

# 672
  • Димитровград
Не мога да се стърпя... как по време на цикъл, когато се изчиства лигавицата и с нея и неоплодената яйцеклетка би могло да стане забременяване Thinking
Искам и аз да споделя нещо. Моя приятелка се опитва да забременее 2г неуспешно. Потърсиха лекарска помощ и лекаря и каза, че няма овулация ходеше на фоликуметрия в продължение на 6м. Последния път я викна да погледнел нещо по време на цикъл и ОПАА изненада тя беше в овулация(да точно така по време на цикъл). Подновиха опитите и за около 3-4 месеца забременя без проблем. Аз пък съм с цикъл 28 дни и овулация на 19-20ти ден. Последния път отидох на преглед един ден преди цикъл и док каза в овулация си действай казах му че е луд и трябва да ми дойде всеки момент той каза действай и се надявам декември месец да гушна беболина след 7г чакане 2 ин витро(1 мисеед и 1 биохимична) а сега спонтанно забременях. Така че момичета всеки месец за всеки организъм е индивидуален или Божа работа. Лек ден на всички и прегръдки

# 673
Сладката, само ще внеса леко уточнение.
Освен ако не засичш овулация, нняма как да знаеш с точност кога ще ти дойде. Иначе казано, мислиш си че мц трябва да ти дойде на дата Х, щом обаче един ден преди това е имало доминантен фоликул, с големи размери и др. Е казал да действаш, това означава, че мц няма да ти дойде на дата Х, а 10- 12-14 дни след овулацията /в зависимост от лутеалната фаза/.

Преди да проявя интерес към темата със забременяването и аз си мислех, че мц ми е нередовен и никога не знаех кога ще "цъфна". След като обогатих общата си култура, аджеба какво става с моето тяло, започнах да следя овулация. При мен винаги мц настъпва 14 дни след + тест за О. И вече знаейки тези изходни данни мога да си направя сметка имам ли закъснение и ако да колко дни.

# 674
  • Димитровград
Да така е, но аз исках да кажа че цикъла ми е един и същ на 28 дни и овулация на 19-20ти ден, а тогава беше супер странен. Мислех че ми е минала овулацията и си чаках цикъла, а то каква била работата...само това исках да кажа. По принцип всяка жена, която се следи знае кога и е овулацията има течение, шийката е високо и тем подобни, но има и моменти когато тялото си прави шеги с теб:)

Общи условия

Активация на акаунт