Отговори
# 630
Ако на някой му е на път и търси Герберските пюрета , има ги всичките във фирменият магазин на Нестлето в София.Намира се на бул.Сливница посока Кулата,малко преди АМ Люлин.Като номер не го знам точно,но е малко след Мото Пфоето.На следващата спирка след метростанция Сливница се пада.На мен ми е близо,но си ги бях напазарувала от Фантастико.

# 631
  • Велико Търново
Раче, благодаря ти за темата! С удоволствие си я следя, пиша и й се радвам! Изобщо не съм я сравнявала с друга - важното е че си я открила а ние я запълваме с февруарските бебешки работи :*

# 632
  • София, България
РаЧе_ЗаЩиПаЧе явно много си харесала темата на априлките, че си я копирала и поставила тук. Друг път се постарай и сама оформи темата не кради чужд труд. Един ден ми отне да я оформя с малко бебе...
Че не са ли всички подобни теми за бременност и родени (Февруарчета, Априлчета,Декемврийчета и прочее) правени по един и същ шаблон? Забелязала съм,че всяка взима от предходната и понякога надгражда с някой допълнителен линк в първия пост (или пък не). Винаги съм мислела,че това е идеята на шаблоните за тези теми.

# 633
  • София, България
Аз давам вода в шише с биберон и в чаша със силиконов накрайник. И с двете повече се мокри, отколкото пие. Никак не му върви водата, но чашата си я харесва много, защото има дръжки и може да си я държи сам.
Последните дни е страшно кисел. Четох за скок в растежа именно в 27 седмица. Дали наистина е вярно това с тези периоди. Ако да, следва да се подготвя май за поне 2-3 седмици киселеене Sad
8-ми ден давам пюре и повече от 60 гр. не съм предлага. Кога се замества обедното хранене изцяло?

Аз за 2 седмици заместих обедното хранене

Tropic, същото стана и при моя син. За две седмици заместихме изцяло предиобедното и обедното хранене (с плодово и зеленчуково пюре, съответно). Предполагам,че зависи от детето, но все пак, ако всеки ден предлагаш с по 4-5 лъжички отгоре, все ще има напредък. По съвет на педиатърката, храенето се счита за заместено,като детето изяжда толкова пюре,колкото му е дозата мляко. Т.е. при нас имаше период, в който ядеше 100гр пюре,дохранвах с 100 мл мляко и постепенно се изместиха пропорциите до пълно отпадане на млякото.

# 634
РаЧе_ЗаЩиПаЧе явно много си харесала темата на априлките, че си я копирала и поставила тук. Друг път се постарай и сама оформи темата не кради чужд труд. Един ден ми отне да я оформя с малко бебе...
Че не са ли всички подобни теми за бременност и родени (Февруарчета, Априлчета,Декемврийчета и прочее) правени по един и същ шаблон? Забелязала съм,че всяка взима от предходната и понякога надгражда с някой допълнителен линк в първия пост (или пък не). Винаги съм мислела,че това е идеята на шаблоните за тези теми.
Под един  шаблон да, но тук е COPY-PASTE
както и да е щом ви харесва .Close

# 635
Под един  шаблон да, но тук е COPY-PASTE
както и да е щом ви харесва .Close
Нали идеята на форума е взаимопомощ,?Ако нечии труд е бил полезен и е достигнал до повече хора,  би трябвало да се радва 😊

# 636
hamsti да така е , ако имам време ще направя една специално и за февруарчетата Hug

# 637

Бебо също не е пил от шише с биберон, взех му директно чаша с накрайник на тони типи 4+ и бързо свикна. Според мен на 6 месеца няма смисъл тепърва да даваш шише с биберон щом досега не сте ползвали. Освен това накрайника на шишето е удобен за чесане на зъби:)
Мама Мече, може ли снимка или линк на чашата на Томи топи?
Моите ги дохранвам с бибероните Калма на Медела и вода засега рядко пият. Имаме едно шише на Авент понякога от него изпиват глътка две. Подариха ни и чаши на Нук със силиконов накрайник, но май не се справят с него. По- скоро си чешат венците и се оливат с нея.

В един магазин видях една чаша със силиконов капак 360, но ми казаха че била за след година. Някоя мама ако е ползвала такава да сподели мнение.
Чудя се направо дали да не взема с твърд накрайник, но тогава ще е голямо мокрене. Или шише със сламка... ( По едно време като ги дохранвах със сонда плюеха зърното и си смучеха добавката от сондата като със сламка, та затова си мисля че ще е по- лесно..)

# 638

Бебо също не е пил от шише с биберон, взех му директно чаша с накрайник на тони типи 4+ и бързо свикна. Според мен на 6 месеца няма смисъл тепърва да даваш шише с биберон щом досега не сте ползвали. Освен това накрайника на шишето е удобен за чесане на зъби:)
Моите ги дохранвам с бибероните Калма на Медела и вода засега рядко пият. Имаме едно шише на Авент понякога от него изпиват глътка две. Подариха ни и чаши на Нук със силиконов накрайник, но май не се справят с него. По- скоро си чешат венците и се оливат с нея.

В един магазин видях една чаша със силиконов капак 360, но ми казаха че била за след година. Някоя мама ако е ползвала такава да сподели мнение.
Чудя се направо дали да не взема с твърд накрайник, но тогава ще е голямо мокрене. Или шише със сламка... ( По едно време като ги дохранвах със сонда плюеха зърното и си смучеха добавката от сондата като със сламка, та затова си мисля че ще е по- лесно..)
Ето казва се преходна чаша
https://www.koalabebe.com/product/3923/tomi-tipi-tommee-tippee-p … 150-ml-sinya.html

# 639
Благодаря Хамсти. Не виждам огромна разлика с тези, които имаме (https://www.minimod.bg/1158/nuk-first-choice-шише-за-сок-disney-150мл) .
Явно или не са готови още или ще търсим друг вариант.

# 640
Ох, опитахме вода😂😂😂😂😂Голяма погнуса беше , такава отвратена муцуна направи и заплака....ще опитам после с ллъжичка може по да се приеме.Но проблема е в течността не в чашата.
Исках да ви питам вашите бебета как садат?Напоследък се привежда много напред и се подпира на ръчички,  задържа се 3 секунди и се килва😊При вас как е ?

# 641

Ето казва се преходна чаша
https://www.koalabebe.com/product/3923/tomi-tipi-tommee-tippee-p … 150-ml-sinya.html

Моята е по-различна, ето такава https://visvitalisbg.com/product/tommee-tippee-chasha-s-drzhki-e … irst-cup-43111010

С твърд накрайник е. Има две дупчици, които са малки и не пускат много вода.

Бебо започна да седи след като се научи да лази -като застане на четири крака пуска дупето назад и изпъва ръчичките. В началото беше като йога поза - седеше си на дупето но коремчето почти опиташе земята. После започна да се изправя и сега седи без да се подпира с ръце. Лошото е че след няколко минути пада като талпа или се гмурва напред.

# 642
Момичета, трябва ли да подпомагам бебка, за да започне да лази? Да й повдигам кръста или да си опира крачетата в твърда плоскост🤔...Моята бебка като се обърне по корем и за да стигне някоя далечна играчка започва да издърпва одеалцето върху което е😊 иначе вдига ръце и крачета  размахва ги като тюленче😆

# 643
  • София, България
Исках да ви питам вашите бебета как садат?Напоследък се привежда много напред и се подпира на ръчички,  задържа се 3 секунди и се килва😊При вас как е ?

Същото Simple Smile Не го насилвам да седи,седи само в количката и столчето за хранене за 30-45 мин на ден общо и съответно не е напреднал особено. А и още не му е интересно,предпочита да лази неспокосано,отколкото да седи и в момента,в който се остави както и да е ,гледа да се озове по корем и да "тръгне" нанякъде.

# 644
  • София
Аз пък мн съм доволна от от тия шишета-чаши на НУК. И на малкия му харесва,  и не се мокри

Общи условия

Активация на акаунт