Слънце, лято и море, а Септември- с бебче в ръце !

• 49 418
  • 758
  •   1
Отговори
# 660
35 седмица съм, преди няколко дни получих контракции,които продължиха около час и малко. От тогава няколко пъти усещам, че бебето се натиска надолу. Главично предлежание е от доста време. В сряда на жк, разпитвах акушерката и АГ но ми казаха че е нормално бебето да слиза в таза. Тя е и по-едричка.
Снощи толкова силно ме натискаше, 5 пъти ходих да гледам да не ми е паднала цервикалната тапа.

# 661
  • София
При мен бебка също е главично, само че тепърва влизам в 34та г.с. и има време докато слезе в таза. Все още си усещам стомаха в гърлото Grinning

Да ви попитам за една интересна за мен тема - какво мислите за коланите за след раждане? Аз ще съм секцио и лекарят ми препоръча да си взема за по-добро възстановяване, но ми беше интересно дали някоя от вас възнамерява да си взима такъв и дали сте се спряли на конкретен?

А за времето, особено в София си е съвсееем за бременни определено, не мога да се оплача. Спря да вали за 1 час точно колкото да направим бременна фотосесия преди няколко дни, от тогава пак си прави каквото си иска Grinning

# 662
Veli 29В Русе съм, но казват, че си е нормална пъпната връв, плацента и всичко. Няколко пъти се обръща главично и после пак си застава седалищно( даже преди две седмици някъде ми казаха, че бебето си е адаптиралио главичката ниско долу главично в родилния канал и, че може да се роди по- рано от очакваното, а после взе, че се завъртя пак седалищно), незнам защо така става. Малко се притесних да няма някакви аномалии, но се следя на две места, а отскоро и на 3-то там където ще раждам казват ми, че всичко е наред.

# 663
И аз от днес съм в 35гс. Контракции от подготвителните имам постоянно. Вчера бяха над 30. Всички казват, че корема ми е доста ниско на мен обаче ми се струва, че той по начало си беше така. Ходих и до спешното преди дни, нямах разкритие и бебето все още било високо. Не вярвам да издържа още много с тия контракции. Simple Smile

Deva аз миналият път след секциото носих колан. Бях си го взела от аптеката за около 6 лв. Носех го защото корема ми беше много голям и ми притискаше операцията и с колана болката беше по-поносима.

Времето е супер за бременни People Massage Blush

# 664
Mn.nikol всичко е наред. Просто бебчо е много палаво
Играе му се Blush

# 665
Играе му се Blush
В понеделник на прегледа ще поразпитам специално за пъпната връв.
Но немога да си обясня как от 32 г.с. всяка седмица е в различна поза, ту с дупето надолу, ту с главата надолу, нали уж им е тясно вече.
Казват ми, че сега в 36 г.с. пак може да се завърти, но намалявали шансовете оттук нататък.

# 666
  • София
Играе му се Blush
В понеделник на прегледа ще поразпитам специално за пъпната връв.
Но немога да си обясня как от 32 г.с. всяка седмица е в различна поза, ту с дупето надолу, ту с главата надолу, нали уж им е тясно вече.
Казват ми, че сега в 36 г.с. пак може да се завърти, но намалявали шансовете оттук нататък.

А мислих, че моето е шавливо. Laughing Явно не го свърта милото вече и е ту нагоре ту надолу. Не се притеснявайте просто си се забавлява детето Grinning

# 667
И при мен беше така, обръщаше се главично, седалищно, главично, и т.н.. в продължение на 2-3седмици си сменяше позициите, и сега си застана главично като отвреме навреме доста шава.

# 668
  • Пловдив
И аз бях на преглед. Докторът ми каза, че бебето се развива добре, но главичката му е слезната надолу вече. Аз толкова много се шашнах, че нищо друго не го питах. Контракциите ми зачестиха през миналата седмица, та затова ми изписа магнезий, с надеждата да забавим положението с две седмици поне, че съм в 34+2, но не е много сигурен, че ще устискам кълки дълго време.
И снощи си приготвих багажа за болницата, за бебето, чак ходих и направление за хоспитализация да ми извадят. Живи и здрави да се родят бебчетата, пък друго не ме интересува!

# 669
  • гр.Бургас
Имате бебета акробати Grinning няма лошо важното е да са добре. Според мен вече им доскучава и търсят изхода Grinning

# 670
Нашето бебе също е много активно, ама до сега не се е въртял. Само се дупи постоянно, макар че от седмица пия магнезий и ми се струва по-ленив. Иначе той до сега все си е чисто седалищно, което ще рече, че крачетата му са горе при главата и при моите ребра съответно. Всеки ден обяснявам, че трябва вече да се обърне, ама все не ме слуша 😁 много се надявам да се обърне до другия преглед, стискайте палци.

# 671
Нашето бебе също е много активно, ама до сега не се е въртял. Само се дупи постоянно, макар че от седмица пия магнезий и ми се струва по-ленив. Иначе той до сега все си е чисто седалищно, което ще рече, че крачетата му са горе при главата и при моите ребра съответно. Всеки ден обяснявам, че трябва вече да се обърне, ама все не ме слуша 😁 много се надявам да се обърне до другия преглед, стискайте палци.
В коя седмица си? Моето май са му долу крачетата, защото ме рита много ниско долу и то много силно и на моменти боли. Бебчето ми е около 2800 вече, почнах да се настройвам психически за секцио.

# 672
И моето бебче е с крачетата надолу и го усещам много ниско

# 673
34+5 съм, иначе АГ от един месец насам ми обяснява, че било късно бебето да се обърне, макар че на много хора бебетата са се обърнали по-късно. Много искам да родя естествено, ама в крайна сметка не ми се рискува ако не се е обърнал. Иначе терминът ми е за 4-ти,ако не се обръща ще насрочим дата за секцио около седмица до десет дни преди термин. Макар че ме чопли въпроса, че някои бебета се обръщат, когато започнат родилни контракции

# 674
Мен до термин няма да ме чакат, седмица преди термин ще искат да насрочат дата ако не се  обърне.
Мен ме тормози защо стои с дупето надолу.

Предната  неделя ходих спешно при АГ заради някакви много свръх интензивни движения продължаващи повече от 40 Мин и АГ видя, че тогава от седалищно се е обърнало с главата надолу, но лицево и се мъчело горкото бебче да се настани както трябва и АГ ми каза тогава, че до петък(т.е. вчера) ще се е адаптирала главичката в родилния канал, да ама като ме прегледа вчера с изненада  установи, че пак е с дупето надолу.

Общи условия

Активация на акаунт