Слънце, лято и море, а Септември- с бебче в ръце !

• 49 455
  • 758
  •   1
Отговори
# 600
В окръжна болница - Бургас също е безплатен записът на тонове, независимо къде се следиш ☺

# 601
Аз ще си раждам при тях, но има някои, които не са коректни и си правят записи безплатно и после раждат на друго място.  Каква им е тяхната полза аз няма как да знам, но е факт, че предварително не вземат и една стотинка за нищо, а правят и прегледи с видеозона освен запис.

# 602
  • Across the Multiverse
В окръжна болница - Бургас също е безплатен записът на тонове, независимо къде се следиш ☺
Тъкмо и аз това щях да пиша Simple Smile Има безплатни тонове все пак.
Скрит текст:
Mn.Nikol, коя е тази болница? Няколко пъти си споделяла и за супер модерната техника, та се чудя коя е Simple Smile Супер, че са безплатни все пак.
При мен е малко сложна схемата. Следя се на две места едното по ЗК(много добър лекар,  той си ме следи най-подробно но не изражда) и на частно в Медицински център д-р Кунев Русе(отворен миналата година от тази година е и инвитро център, доста модерничък, там ходя просто ей така 1 път в месеца на частно,  някак за допълнително успокоение, но и там не израждат). Та реших да раждам в частната болница, където е безплатен записът на тоновете и започват да те следят от 34 г.с. до краят, заплаща се такса за самото раждане на изписването,  предварително не вземат пари за нищо, следователно ако си следиш тоновете там безплатно не те задължават да раждаш при тях.
Стана малко заплетено незнам дали се разбра нещо....
Извинявай не разбрах, те какво печелят от това да ти правят тонове, а ти накрая да не раждаш при тях или поне това прочетох в последното изречение?
Те нищо не печелят, просто при тях е безплатно и няма как да те задължат да раждаш при тях или пък да знаят предварително на 100% ти къде ще отидеш да раждаш.

# 603
Момичета, вие плащате ли за запис на тонове? В Майчин Дом ми искат 25 лв.?

Да толкова е. Преди месец когато питах колко искат за тонове ми казаха същото. Hands V

# 604
  • София
А не просто ми стана странно. Понеже ако ви следи вашият гинеколог няма ли претенции да си правите тоновете при него, все пак той ви следи.

# 605
Ама там ли ти следят бременноста?
Да, и до сега всичко ми беше безплатно (освен болничният, който взех месец преди 45-дневният) по здравна каса. Ще раждам също в майчин дом.
На мен ми се виждат адски много пари през 2 сед по 25 лв в 8-ми мес, после всяка седмица по 25 лв в 9-ти мес, после всеки ден като се наближи термина.... 😡😡😡

# 606
  • София
Ама там ли ти следят бременноста?
Да, и до сега всичко ми беше безплатно (освен болничният, който взех месец преди 45-дневният) по здравна каса. Ще раждам също в майчин дом.
На мен ми се виждат адски много пари през 2 сед по 25 лв в 8-ми мес, после всяка седмица по 25 лв в 9-ти мес, после всеки ден като се наближи термина.... 😡😡😡

А за 45-дневния болничен колко си платила? Незнаех, че се заплаща Fearful

# 607
И аз съм чувала, че на места искат пари за болничните, но не би трябвало, ако е държавно лечебно заведение и е здравноосигурен пациента. Аз изкарах цяла бременност в болничен и сега съм в 45 дневен никога не са ми искали пари. Чувала съм обаче за болници, в които искали по 30 лв за болничен, но идея си нямам на какво основание.

# 608
Здравейте,
вашият гинеколог ли ви даде 45 дневния болничен или личния доктор?
Защото аз съм с термин 24 септември, а днес бях на консултация и той нищо не ми каза за болничен.
Следващият преглед ми е на 9.08, а аз продължавам да ходя на работа, но и нямам проблем с това.
Но все пак искам да си изясня кой и кога ще ми даде този болничен?
Благодаря!

# 609
  • София
Гинекологът, при който се следите ЖК трябва да ви даде 45-дневния болничен. Незнам дали ходите на женска консултация ако да значи той би трябвало да ви я даде. Обаче понеже и на мен ми предстои ми е интересно дали искат пари Simple Smile

# 610
На мен ми взимаха по 25лв болничен, но го разбирам до някъде, тъй като нямах медицинска нужда от болничен реално. В някой болници пък искат да се лежи 3 дни и тогава дават болничен безплатно. Аз тези 25лв,които ги давам си мисля, че са за подписите на лекарите отдолу, които не съм и виждала.
За 45-дневния нямат право със сигурност да искат пари. Ако и там ми поискат ще се караме.
Относно тоновете моята лекарка ме вика чак 36та седмица. До сега не сме записвали. Иначе в нейния кабинет ще ходя, да не вземе да се обиди нещо,а и ще го съчетая с мерене на бебо, кръвотоци и тн. А и АГ центъра е много приятен и има страаашни бонбони за смучене 😁😁😁

# 611
45 дневния ми го издадоха от болницата, в която се следя. Частна е, но пари не са ми искали нито за
45 дневния, нито за предишните, които ми издаваха месец за месец.

# 612
Гинекологът, при който се следите ЖК трябва да ви даде 45-дневния болничен. Незнам дали ходите на женска консултация ако да значи той би трябвало да ви я даде. Обаче понеже и на мен ми предстои ми е интересно дали искат пари Simple Smile
За 45 дневен болничен не би трябвало да искат пари...
Но, да ходя на ЖК, но ме притеснява, че не каза нищо и аз определено не знам до кога ще си стоя на работа Grinning

# 613
  • София
Но, да ходя на ЖК, но ме притеснява, че не каза нищо и аз определено не знам до кога ще си стоя на работа Grinning

Моята ми каза предният път и бях много учудена като каза и амбулаторната карта да си нося и да не я забравям. Сметни си ти 45 дена назад от термина и ще видиш кога трябва да почнеш болничния. Мойте сметки се оказаха правилни с тези на ЖК, ако не посръчкай твоята ЖК и я питай за тоя болничен.

# 614

Моята ми каза предният път и бях много учудена като каза и амбулаторната карта да си нося и да не я забравям. Сметни си ти 45 дена назад от термина и ще видиш кога трябва да почнеш болничния. Мойте сметки се оказаха правилни с тези на ЖК, ако не посръчкай твоята ЖК и я питай за тоя болничен.

По моите сметки, които не знам колко са точни, се пада на 10.08, а аз на 9.08 съм на преглед, но ще взема и аз да си взема амбулаторната карта за всеки случай.
Много ви благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт