Слънце, лято и море, а Септември- с бебче в ръце !

• 49 450
  • 758
  •   1
Отговори
# 615
  • Across the Multiverse
Скрит текст:
Гинекологът, при който се следите ЖК трябва да ви даде 45-дневния болничен. Незнам дали ходите на женска консултация ако да значи той би трябвало да ви я даде. Обаче понеже и на мен ми предстои ми е интересно дали искат пари Simple Smile
За 45 дневен болничен не би трябвало да искат пари...
Но, да ходя на ЖК, но ме притеснява, че не каза нищо и аз определено не знам до кога ще си стоя на работа Grinning
Какво ви притеснява щом термина ви е на 24.09, а следващия ви преглед е на 09.08 ? Мился че на 10.08 ви се пада да излезете в 45 дневен, така че вероятно именно на 09.08 ще ви го пуснат. Ако пък искате да излезете по-рано, говорете с АГ още сега. Въобще, вие повдигнете въпроса пред АГ за каквото ви притесява.
П.С. Писали сме едновременно Simple Smile

# 616
И аз си плащам болничните, по 15 лв. Тоновете също, по 20. Иначе да ви се оплача, че настинах, 2 дни се оправих с бабини средства, но ми остана кашлица. Не е силна, но ми е гадно като си свивам корема да не тормозя бебо 😭

# 617
Скрит текст:
Гинекологът, при който се следите ЖК трябва да ви даде 45-дневния болничен. Незнам дали ходите на женска консултация ако да значи той би трябвало да ви я даде. Обаче понеже и на мен ми предстои ми е интересно дали искат пари Simple Smile
За 45 дневен болничен не би трябвало да искат пари...
Но, да ходя на ЖК, но ме притеснява, че не каза нищо и аз определено не знам до кога ще си стоя на работа Grinning
Какво ви притеснява щом термина ви е на 24.09, а следващия ви преглед е на 09.08 ? Мился че на 10.08 ви се пада да излезете в 45 дневен, така че вероятно именно на 09.08 ще ви го пуснат. Ако пък искате да излезете по-рано, говорете с АГ още сега. Въобще, вие повдигнете въпроса пред АГ за каквото ви притесява.
П.С. Писали сме едновременно Simple Smile

Притеснява ме, че днес бях на преглед, но съм толкова разсеяна, че изобщо не го питах нищо и след това беше късно, не ми се искаше да му звъня и реших да се посъветвам с вас, при вас как е било. Но определено вече нищо не ме притеснява, защото когато отида няма да е късно за болничен.

# 618
Анитка, спокойно. Болничен може и със задна дата. На мен ми почна от 21-ви,на 24-ти бях на преглед, а болничния ми е постъпил в НОИ с дата 21-ви

# 619
Те обаче са ти го издали още на 21, просто ти си го взела на 24,  3 дни назад няма как да върнат. Мисълта ми е, че няма как да се отиде на 24 и да се каже на докито дай един болничен за 21, по закон имат право да връщат само ден назад вече, изпробвана ситуация, че закърпвах липсващи дни с отпуска.

# 620
Те обаче са ти го издали още на 21, просто ти си го взела на 24,  3 дни назад няма как да върнат. Мисълта ми е, че няма как да се отиде на 24 и да се каже на докито дай един болничен за 21, по закон имат право да връщат само ден назад вече, изпробвана ситуация, че закърпвах липсващи дни с отпуска.
Имат как да върнат 3 дни назад. Добре е като не сме осведомени да не подвеждаме с неправилна информация. Ето ти справка от НОИ

# 621
    Е в тази извадка виждам, че са върнали точно един ден назад, колкото е допустимото.
    Отпускът е от 05.06, болничният лист е издаден на 06.06, върнали са точно ден назад, колкото имат право.
    Много добре съм си осведомена директно от лекарите, когато исках да ми върнат 2 дни назад и ми казаха, че нямат право. Има ги и новите промени в нета.........
    Подавате Вие грешна информация въпреки, че черно на бяло там си пише болничен от 05.06, издаден на 06.06..... това си е ден назад.

# 622
    Е в тази извадка виждам, че са върнали точно един ден назад, колкото е допустимото.
    Отпускът ебот 05.06, болничният лист е издаден на 06.06, върнали са точно ден назад, колкото имат право.
    Много добре съм си осведомени директно от лекарите, когато исках да ми върнат 2 дни назад и ми казаха, че нямат право. Има ги и новите промени в нета.........
    Айде виж отново. Говорим за 45-дневен болничен с основание бременност. Цитирала съм датите в по-горен пост, ако се затрудняваш.

# 623
    Отпускът ебот 05.06, болничният лист е издаден на 06.06, върнали са точно ден назад, колкото имат право.
    Много добре съм си осведомени директно от лекарите, когато исках да ми върнат 2 дни назад и ми казаха, че нямат право. Има ги и новите промени в нета.........
    Айде виж отново. Говорим за 45-дневен болничен с основание бременност. Цитирала съм датите в по-горен пост, ако се затрудняваш.
    Говорите за третия да съгласих се извинявам се!!!!! Гледах първия ред, още веднъж ИЗВИНЯВАМ СЕ.
    Но аз казах това, което ми казаха на мен докторите, явно си има някакви начини, незнам защо на мен обаче обикновен болничен не ми издадоха с 2 дати назад и ми казаха това, което написах.
    Въпреки, че сте написали, че болничния е постъпил в НОИ с дата 21.

Последна редакция: чт, 26 юли 2018, 17:06 от Mn.nikol

# 624
    На мен на дата 19ти ми издаде 45 дневния с начална дата 17ти и на самия болничен пише издаден на 19ти но от 17.07. до 30.08 . Самия код на болничния също е различен предишните ми "за общо заболяване" бяха с код 01, а 45 дневния "за бременност" е с код 14. Може би него могат да го връщат повече дни назад от този за общо заболяване, но това са само мои размисли.

# 625
    Подкрепям МърМяу,
    Писала съм и малко по-нагоре, моят 45 дневен болничен започва от 20.07., но е издаден от АГ (поради отсъствието му) на 25.07. За този вид болничен няма проблем да е със задна дата. Това не е за заболяване, което се диагностицира в деня на възникването му (както са болничните за Общо заболяване например). Yum

# 626
    В Майчин дом са ми казвали, ме могат да връщат назад. Личната не може
    А относно болничните от един месец взимат по 20 лева на болничен, който е издаден от комисия.
    За тоновете не знам, като отида в понеделник ще разбера

# 627
    • Across the Multiverse
    И пак - зависи. Моят болничен за 30 дни от ЛКК беше 8 лв. Не ми беше удобно да питам за какво са.

# 628
    Да, явно това с връщането назад 1 ден е само за тези, които са за общо заболяване. Защото аз преди да забременея се бях издокарали много неприятно, трябваше ми болничен от вторник, а аз отидох в четвъртък да си го искам, та ми се поскараха и ми казаха, че повече от 1 ден не могат да връщат и ми издадоха от сряда. Спасявах си вторника с отпуска и се издъниха кофти пред работодателя.

# 629
    • София
    Нито за болничен от ЛК съм плащала, нито за този, когато съм лежала в болница за задържане., виж сега за 45-дневния съм при АГ и незнам там как ще е .. ЛК си ми издаде предния път болнични с седмица назад да не беше и повече.

Общи условия

Активация на акаунт