WIZZ AIR - 31

• 67 844
  • 735
  •   1
Отговори
# 315
  • Германия
Пепеляшката живее в Германия, но пътувах за първи път с българска лична карта и по-сигурно мъжът (германец)ми попълни декларация. Досега в Германия никога не са ни питали за такава, но пък и все със задграничен паспорт са били полетите. В София винаги ме питат само, бащата каква националност има.Децата ни имат само немско гражданство.
Да отбележа само, че и на летището правят всичко възможно за да се минава бързо през опашките;  благодарение на Family Line се пести време на пътуващите с деца.

# 316
  • с/у ОколоМръсТното
Мерси Никол! Simple Smile)
Пращам го сам октомври.
Отговора на Пепеляшка го разконспирирах...

# 317
отговорът на ред соул е към моя... но с подчертаност към този на Пепеляшка.
И не се сърдя... Simple Smile
Чакам отговор на моя въпрос.
не ме интересува къде живееш ти. не разбирам заяждания на дребно и надценяване на собствената си персона. Моето питане е към Пепеляшка. Както казах,само след дни ще разбера дали изискяат разрешително,заради това че живеем в Холандия или има някакви нови промени
на мен пък в София не ми искат декларация,кпгато видят картите ни.

# 318
  • Велико Търново
Преди 3 страници мрънках за помощ относно отменения ми полет до Атина.
Много съм благодарна на jijibiji и Adinko87, а и на всички редовно пишещи и споделящи тук. Спестявате ни много нерви на нас - по-неопитните. Благодаря Ви, момичета и момчета!!

# 319
Вчера на паспортен контрол във Франкфурт се зарадваха, че заедно с детския паспорт дадох и съгласие от бащата. (Онова на АДАС, шестезичното).Спести време и излишни въпроси; това като съвет към пътуващите сами с дете независимо от националността. От ръчния багаж ни взеха куфарчето пред самолета, раниците се допускат на борда.

Декларацията заверява ли се някъде или само се попълва и подписва от родителя,който дава съгласие?

# 320
  • Германия
Вчера на паспортен контрол във Франкфурт се зарадваха, че заедно с детския паспорт дадох и съгласие от бащата. (Онова на АДАС, шестезичното).Спести време и излишни въпроси; това като съвет към пътуващите сами с дете независимо от националността. От ръчния багаж ни взеха куфарчето пред самолета, раниците се допускат на борда.

Декларацията заверява ли се някъде или само се попълва и подписва от родителя,който дава съгласие?
Моята беше само подпис от бащата, като за да удостоверя адреса, посочен вътре си носех и адресна регистрация в Германия.(това беше само за всеки случай)

# 321
  • Milano
Вчера на паспортен контрол във Франкфурт се зарадваха, че заедно с детския паспорт дадох и съгласие от бащата. (Онова на АДАС, шестезичното).Спести време и излишни въпроси; това като съвет към пътуващите сами с дете независимо от националността.

Напротив, зависи от националността.
В Италия, в момента на изваждане на ЛК (имат и новородените) и паспорт на децата, родителите подписват съответно в общината и комисариата декларация - съгласие , че детето може да излиза в чужбина и само с другият родител, която остава при тях.

Вследствие в паспорта и Лк на детето се вписват данните на родителите (имена, дата и място на раждане) и оттам нататък не си длъжен да представяш нищо никъде.

Такива декларации се правят само ако детето не пътува с нито един от родителите си на хората, които го придружават.

Няма как да ме спрат в Германия да се върна с детето си в Италия.
Ти извеждаш немски граждани от страната им.

Останалите може да трябва да докажат, че са родители на децата с някакъв документ.

Аз пътувам с детето си навсякъде и никой нищо не ми иска.
Има си закони.

# 322
  • До морето
Здравейте, моля ви кажете ми как да се свържа с Уиз по повод сменените полети до Атина. И платеният, и безплатният телефон не отговарят вече 3 дни. А като последвам линка от техните инструкции за смяна на датите, не мога да маркирам нови дати, въпреки, че е в оказания от тях период.  Някой знае ли как да се свържа с тях?

# 323
  • София
Здравейте, имам нужда от помощта ви. Резервирах полети отиване и връщане до Рим-Фиумичино.  Всичко бе потвърдено и сумата за двата полета платена. Няколко дена по-късно получих и-мейл, че единят полет (този на връщане се променя) и от дата 09.10.2018 става 10.10.2018 и 3 възможности да избера: потвърждавам промяната, връщат ми сумата или ми връщат сумата като кредит за други полети. Аз искам да си  потвърдя променената резервация, но когато отида на полета и натисна едно розово правоъгълниче - приемане на променените полети, ме пита отново да си избера места. Правя го, уж всичко е наред, но не ми приема полета отново и отново. Когато си вляза в профила си ми стои това правоъгълниче, а в пътния план е само единят полет - този на отиване. Как да се справя с този проблем? Благодаря предварително.

# 324
  • София
Здравейте, моля ви кажете ми как да се свържа с Уиз по повод сменените полети до Атина. И платеният, и безплатният телефон не отговарят вече 3 дни. А като последвам линка от техните инструкции за смяна на датите, не мога да маркирам нови дати, въпреки, че е в оказания от тях период.  Някой знае ли как да се свържа с тях?

Boho chic, не знам уикенда отговаря ли някой на НЕимпулсния телефон, но през седмицата в работно време със сигурност отговарят, но се иска търпение. Няколко пъти звънях и свързването с оператор беше някъде след 7-ма минута...така че изчакайте просто повече, може и повече от 7мин да отнеме, неимпулсен е, така че не е притеснително Simple Smile

TEREZA83, свържи се с тях по телефона, ще ти оправят резервацията за желаната дата.

# 325
Тереза, за същия проблем звънях на 024928367. На четвъртото обаждане се свързах с оператор на петата минута. Момчето беше изключително любезно и извърши всички корекции в резервацията.

# 326
  • София
Тереза, за същия проблем звънях на 024928367. На четвъртото обаждане се свързах с оператор на петата минута. Момчето беше изключително любезно и извърши всички корекции в резервацията.

Благодаря !!!

# 327
  • Вестерос
На летище Варна и София не ни мериха багажа, не вземаха куфари, само ако поискаш.
На Фиумичино Рим някои куфари ги взеха на гейта.
За там ви препоръчвам повече време да си отделите. Много се чака на паспортния контрол. Поне по 40 мин. чакахме,ако не и повече.
Който има от новите паспорти с електронен чип или нещо от сорта да се чекира с него, веднага се минава.

# 328
Ние паспортния го минахме за 3-4 минути, но качването на борда се забави 40 минути

# 329
Пепеляшката живее в Германия, но пътувах за първи път с българска лична карта и по-сигурно мъжът (германец)ми попълни декларация. Досега в Германия никога не са ни питали за такава, но пък и все със задграничен паспорт са били полетите. В София винаги ме питат само, бащата каква националност има.Децата ни имат само немско гражданство.

Гражданството на децата и родителите е важно, и за различните държави изискванията са различни. Но щом децата са немци и излизате от Германия без бащата, затова ви трябва. Също както български граждани, излизащи от България.
Моите деца са бразилци и за излизане от Бразилия се прави съгласие (направо в паспорта). И за излизане от България правих, но не се наложи да я ползвам, защото нямат български паспорти.

Общи условия

Активация на акаунт