WIZZ AIR - 31

• 68 166
  • 735
  •   1
Отговори
# 330
  • София (Възраждане)
Съфорумци, моля подпишете петицията за запазване на полетите между София и Базел:
тук

# 331
  • София
Съфорумци, моля подпишете петицията за запазване на полетите между София и Базел:
тук
Подписах Simple Smile
Тъкмо резервирах пътуване София-Базел и обратно.
Във връзка с това имам следният въпрос. Колко по-рано трябва да сме на летището в базел, ако полета е от 9:30? Мисля, че чекирането и за обратният полет ще е направено още с чекирането на отиване.
Питам защото не прецених, че имаме над час път от Етенхайм до Базел, а трябва и да върнем рент ъ кара, а последната ми запазена нощувка е в Етенхайм.

# 332
Ние хващахме същия полет, предвидих, че имаме около 1,5 ч. път и тръгнахме към 5:45. И добре, че тръгнахме навреме, защото голямо въртене беше докато намерим паркинга на рент-а-кара от френска страна. Отделно, че трябва да слизаш от магистралата, за да заредиш преди да върнеш колата. Успяхме да стигнем към 8 в крайна сметка, на секюритито имаше голяма опашка, мисля че се засичаха няколко полета, и беше доста стресово, поне за мен. Така че аз препоръчвам да се отиде 2 ч. по-рано, за да ви е спокойно. И да не забравите да си отбележите паркинга на GPS-а като тръгвате, че си е доста объркващо.

# 333
  • София
Танюра благодаря за отговора.

# 334
  • София
Кога начисляват тези такси за плащане с карта? Това някаква новост ли е? Когато купувам билети следя сумата през цялото време. Първо виждам колко ще ми струва билета, после го купувам като посочвам броя хора. Внимателно следя дали е все още сумата, която трябва да бъде. После преминавам през хилядите капанчета със застраховки, купуване на места, приорити, багажи и т.н. и отново следя да не набъбне сумата. Решавайки да платя с карта, отново следя това, което трябва да платя и съм напълно сигурна, че сумата не се променя като избера опцията за плащане с карта. .....................

Нямам идея дали е новост, за първи път си купувам билети от Уизз.
Но както обясних пробвах да платя с карта, но не ставаше (лева, не в евра).

И аз си следя цената и затова ми направи впечатление как с втората опция - банков превод, цената спадна с 20 лева.
Нямам идея защо стана така - един приятел ми обясни, че не взимали такса за обработка  на карта.
Кога, как и защо се начислява и дали винаги се начислява - нямам идея.

# 335
  • София
Здравейте,

случвало ли ви се е в момента, в който натискате "pay" и системата да откаже плащане, защото цената на билета се е вдигнала?

# 336
  • sf
Дали има закономерност за 20% намаление, което пускат от време на време? Дебна едни билети за Барселона и не знам дали да чакам 🤔

# 337
  • София (Възраждане)
Няма, пускат ги едно към гьотере. Скоро обаче май имаше намаление на всички полети от и до Полша, нищо чудно да последва такова за всички полети.

# 338
  • Варна
Момичета имам минала резервация в booking през wizz. Тогава ми изписваше, че ще ми върнат някакви пари във формата на кредит. Кога става това връщане? Да им пиша ли или още е рано. И на кой от двата сайта?

# 339
  • София
На мен ми ги върнаха точно един месец след датата на резервацията.

# 340
  • София (Възраждане)
До около 15-то число на следващия месиц. Ако този срок е отминал, пиши им!

# 341
Вчера се прибрахме от Рим. Излетя с над пас и половина закъснение. Този път чакахме,седейки в самолета. Преди две седмици от Холандия за Бг закъснението беше 2 часа.Започна да става досадно
Защото казах,чв ще пиша-не искаха декларация на излизане от Италия,както и очаквах Simple Smile.Значи в Холандия ни търсят декларация,заради това,че живеем там.
Идвата куфари ги отбелязаха и взеха в багажното на самолета.Както и на повечето хора пррди нас.Не сме били в края на опашката. С детето не са ме разделяли,дори бяхме на 5 ред и в двете посоки. Хората,които пътуваха с нас на отиване седяха на един ред,но през едно място. На връщане бяха през два реда

# 342
Пътувах с децата Копенхаген-София преди около седмица. Бяхме само с ръчен багаж - две ранички и една мека чанта. Меката чанта я маркираха за взимане, но на последната проверка на самия гейт, всички пътници с деца ни отделиха да чакаме заедно с хората с приорити в отделна чакалня. При качването вървяхме заедно и така и не ни взеха чантата в багажното. Само да спомена, че и в двете посоки пътувах с малка плоска чантичка тип cross-body и никой не се заяде да я пъхам в друга чанта.

# 343
  • Вестерос
И В София и на Фиумичино в Рим никой не направи проблем за дамската чанта да е в ръчния също.

# 344
Относно кешбека от букинг, аз имам 2 резервации през юни - първата ми я преведоха още началото на месеца, а втората още не. Мина доста повече от месец от напускането на хотела. Писах им на мейла за кешбек от 1ва страница преди около 2 седмици и никакъв отговор досега.

Общи условия

Активация на акаунт