WIZZ AIR - 31

• 67 940
  • 735
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Сега виждам,че ако избера плащане с банков превод, сумата е с 20лв по-малко?!?

Аз бях питала преди време, после разбрах защо - при плащането с дебитна/кредитна карта взимат някаква такса за обработка, която не взимат при банков превод.
Така и не успях да платя с дебитна карта (въпреки, че съм плащала по други сайтове) и затова им преведохме парите и цената спадна с 20 лева.

# 226
  • Германия
Здравейте!
Имам закупени билети Варна-Милано (еднопосочни, понеже имаше изгодна цена преди няколко дни).
Вчера резервирах билети и за обратния полет, с опция плащане по банков път, но все още нямам имейл с инструкции за плащането.
Сумата знам каква е. Сметката, по която да се преведат парите също я виждам в профила си. Необходимо ли е да чакам мейл за потвърждение или мога директно да отида в банката и да си платя. Досега мейлите съм ги получавала веднага след като съм резервирала билетите. Също така в приложението пише, че срокът за плащане е 24 часа след резервация, а аз помня, че в имейлите до момента, които съм получавала, плащането е необходимо да се извърши до 48 часа след направена резервация.
С кой срок да се съобразя?
Също така сумата, която дължа е в €, предполагам точно толкова трябва и да внеса по сметката на WIZZ.
Имате ли представа каква е таксата за превод по еврова сметка?
А имаш ли потвърждение с код на резервацията? Ако да, аз на твое място бих платила без да чакам мейл. Понякога резервацията ми стои в профила, но мейл идва дни по-късно.

# 227
Здравейте!
Имам закупени билети Варна-Милано (еднопосочни, понеже имаше изгодна цена преди няколко дни).
Вчера резервирах билети и за обратния полет, с опция плащане по банков път, но все още нямам имейл с инструкции за плащането.
Сумата знам каква е. Сметката, по която да се преведат парите също я виждам в профила си. Необходимо ли е да чакам мейл за потвърждение или мога директно да отида в банката и да си платя. Досега мейлите съм ги получавала веднага след като съм резервирала билетите. Също така в приложението пише, че срокът за плащане е 24 часа след резервация, а аз помня, че в имейлите до момента, които съм получавала, плащането е необходимо да се извърши до 48 часа след направена резервация.
Също така сумата, която дължа е в €, предполагам точно толкова трябва и да внеса по сметката на WIZZ.
А имаш ли потвърждение с код на резервацията? Ако да, аз на твое място бих платила без да чакам мейл. Понякога резервацията ми стои в профила, но мейл идва дни по-късно.
Да, имам код за потвърждение на резервацията. А дали 24 или 48 часа е срока за плащане? В профила ми на потвърждението пише 24 часа, а от предходни плащания по банков път помня, че в мейлите пишеше 48 часа, та съм в дилема. Бих искала да изчакам до 48-мия час и да следя съответно как се движи цената.

# 228
  • в града на вечния купон
Вчера напарвих резервация на билети и аз не получих майл и до момента нямам такъв, въпреки, че вече платих резервацията.

Вчера питах тук в темата дали мога да платя от мое име чужда резервация, и като никой не ми отговорих звъннах на Wizz air-може разбира се ми казаха и тогава ги питах защо не получам майл за направена резервация.
Не успяха да ми отговорят адекватно, т.е и те не знаеха.

Това за разлика в плащането по банка и с карта не го знаех. Мерси на Сънчо.
Аз винаги давам опция-банков превод, но имах резервиран хотел през Wizz air и ми връщат някакв суми и сега разбирам защо с приспадането дори ми излезе по скъпа резервацията. Егати бонуса........
Така, че вече изобщо не им се хващам- приспадането на парите става само ,а ко си платиш билета с карта- то много ясно, за да ти сложат таксите:rage:

# 229
Вчера питах тук в темата дали мога да платя от мое име чужда резервация, и като никой не ми отговорих ...
Лично аз Ви отговорих, че можете.
Ако сте очаквали отговор в рамките на минута-две, това тук все пак форум, в който всеки пише, когато може!

# 230
  • София
Сега виждам,че ако избера плащане с банков превод, сумата е с 20лв по-малко?!?

Аз бях питала преди време, после разбрах защо - при плащането с дебитна/кредитна карта взимат някаква такса за обработка, която не взимат при банков превод.
Така и не успях да платя с дебитна карта (въпреки, че съм плащала по други сайтове) и затова им преведохме парите и цената спадна с 20 лева.
Кога начисляват тези такси за плащане с карта? Това някаква новост ли е? Когато купувам билети следя сумата през цялото време. Първо виждам колко ще ми струва билета, после го купувам като посочвам броя хора. Внимателно следя дали е все още сумата, която трябва да бъде. После преминавам през хилядите капанчета със застраховки, купуване на места, приорити, багажи и т.н. и отново следя да не набъбне сумата. Решавайки да платя с карта, отново следя това, което трябва да платя и съм напълно сигурна, че сумата не се променя като избера опцията за плащане с карта.

Преди няколко месеца дъщеря ми избра да плати сумата по банков път и ѝ взеха около 10 лв такса в банката без преди това да има отстъпка от 20 лв.  Rolling Eyes Да не би картата да е била някоя по-различна от стандартните, с които работят и затова да е имало такса?

Сега ще ме накарате да симулирам купуване на билет, защото ще ме изяде любопитството.  Laughing

Допълвам - Избрах си един билет през ноември, избрах да го платя по банков път, но няма промяна в цената. Само не съм натиснала бутона "Плащане сега". След него ли се променя? Не ми пречи и да продължа. Просто няма да го платя. Wink

Последна редакция: ср, 11 юли 2018, 13:22 от Тaня67

# 231
Да не бъркате с превалутиране? Ако платиш във валута, в която изкарва полета (например от Испания до България цената е в €), а не избереш да платиш в BGN, цената си е същата. Ако обаче избереш да платиш еврова сума в лева, то курса им е...
Затова се плаща във валутата, в която избираш и цената за полета.

# 232
  • Вестерос
Aз купувах и май , и юни с карта. Нищо не ми добавяха. Имаше само 2лв някъде за плащането, но него банката си го взе, а не уиз. Колкото ми пишеше накрая, толкова ми излиза в банкирането, че е дръпнато.

# 233
При мен също имаше някаква разлика в цената в зависимост от това дали избираш карта или банкова сметка- по сметка беше по-евтино. Аз лично обаче платих с карта, не знам дали действително излиза по-евтино. Също така ми направи впечатление ужасно неизгодното превалутиране, ако избереш плащане в евро.

# 234

За това става въпрос- ако платите в € както излиза самия полет, цената е тази. Ако изберете да платите в лева- има едни 40 лв. отгоре. Или €-то по wizz курса е 2,13 лв.

# 235
  • София

За това става въпрос- ако платите в € както излиза самия полет, цената е тази. Ако изберете да платите в лева- има едни 40 лв. отгоре. Или €-то по wizz курса е 2,13 лв.
Това го знам, но те твърдят, че след това са избрали банков превод и сумата е намаляла. Затова симулирах купуване на билет, но сумите с карта и с банков превод са еднакви при мен.

# 236
Здравейте!

24 часа е срока, не знам да е бил 48. Не чакайте много, че международни преводи може да се забавят и без друго.
Таксата за превод зависи от банката, ако имате сметка в Италия сигурно ще е 0, от България 10-20 евро.

# 237
Международни преводи вече вървят за един ден максимум.Дори,ако го пуснеш сутринта,до вечерта вече е в другат асметка.Отмина времето на дву и тридневното чакане. До скоро ми стоеше резервация за плащане-около дтидневна беше. Но все пак не се бави много,това ти го пиша,за да не се притесняваш и форсираш чак толкова много

# 238
  • в града на вечния купон
Извинявам се , не съм видяла отговора, но не е драма, както писах звъннах на не импулсния телефон.

Не знам платих с кредитна карта на Пощенска банка и цената ли излезе с 5 отгоре, при положение, че приложих и отстъпката.
Няма превалутиране-картата е лева и сумата беше в лева.

Не знам, но аз винаги правя банков превод чрез онлайн банкиране и таксата ми е 1 лев за превода.

# 239
голямата такса е за международен превод, в евро примерно
ако купите от някъде към България.
то в такъв случай ви дава цена в евро и ако смените в лева в сайта на Уиз вече са ви цакали в курса. Може оттам да идва разликата, не знам. И сега пробвах, няма разлика при плащане с карта и по банков път.

Общи условия

Активация на акаунт