За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 65

• 34 382
  • 763
  •   1
Отговори
# 135
  • Германия
Редовно се убеждавам колко сме различни! ☺
Аз имам 4 чаршафа с ластик - 3 бели и един сив. Ако бях намерила повече сиви щях тях да взема вместо белите, че се връзват с кошарата, която също е сива

На мен тоя шарените чаршафи и дрешки и т.н. не ми харесват особено и по-скоро не бих взела

# 136
Ми да. Такова ти харесва, такова слагаш. То има време кога да иска Спайдър или Елза. Сега слагаш и се съобразяваш със себе си.. те могат и бели чаршафи да напикават, могат и цветни

# 137
момичета, сега като ви чета за чаршафчетата и ми става гузно. Нашето спално бельо е много безцветно. Всъщност каквото ни подариха в самото начало след раждането, с това и караме. имаме няколко бели комплекта, два синички и едно екрю. Общо взето аз съм маниак да пера всичко на високи температури (спалното бельо и пелените ги перем на 90) и гледах ефикасността, да не се захабява и да се пере всичко заедно.
Но сега ме засрамихте и вдъхновихте.

Я па ти.. и моя спи на бял чаршаф. Не виждам да е някакъв изостанал. Така си решила, така си направила.

Ами, да, наистина. Но в началото беше много важно да е абсолютно чисто всичко и тогава гледах да оцеляваме, да е лесно и бързо всичко, защото и без това беше много зор.  Сега можем да олабим малко хигиената и може да му сложим на бебчо картинки да се радва. Вие защо се спряхте на бели чаршафи?

П.С.И дрехи много много не сме подбирали, след първата огромна партида за новородени, от които израсна за две седмици. Купуваме на килограм, много от дрехите са му големи, за да не ги израства за лятото. Той в някакъв момент растеше като гъба и просто спряхме да се изхвърляме.  Хубавите дрехи са ни подаръци от баби и стринки. Ние купуваме евтини, голям брой, от естествени материи, пак да могат лесно да се перат и да не сдават багажа. Основният проблем идва от постоянното пране, което скапва дрехите, и това ме демотивира да купувам скъпи неща. А преди раждането купувах едно по едно какви ли не био-био-веган-ултра костюмчета за новородени.

Последна редакция: пн, 25 юни 2018, 16:26 от ett2812

# 138
Нямам идея защо сме с бели чаршафи. Такива ми пасваха на леглото и обиколниците. Имам и някакви от Лидл. Ама имам сушилня и общо взето е пера, суша и слагам.
И аз вземам много дрехи, но все по- големи размери. То просто в един момент си беше мъка. Облече веднъж и айде- омаляло. Сега пък му слагам дрехи за дете на година и половина и са му добре. Дали означава, че забавя растежа вече?

# 139
Сега пък му слагам дрехи за дете на година и половина и са му добре. Дали означава, че забавя растежа вече?

и ние сме все с по-големи дрехи:)) Аз вече купувам само 86 или 92. За растежа, ние понамалихме темповете.

# 140
  • София
Моите като малки спяха с цветни комплекти.
Сега спят с каквото им падне Simple Smile Каката предпочита зелено. А имам и черни чаршафи със син кант с картинки от мечо Пух. Към тези чаршафи има и сини калъфки за възглавници с картинки от мечо Пух. Аз редовно спя с Йори Simple Smile

# 141
Хич не ми пука какъв цвят са чаршафите, нито на беба, нито нашите. Подбирам ги по материя, а не по красота. Simple Smile

# 142
Малкия има само един едноцветен комплект чаршафи, другите са цветни. Цветните са ми много сладки, но на мен. За него въобще не представляват никакъв интерес. Както казва Пийкок - еднакво опикава и цветните, и едноцветните.

ett2812, по описаният начин съм правила каша от киноа, амарант, елда, просо, бял и кафяв ориз. Simple Smile

# 143
Моето всичко е памук,чаршафи,дрехи,пелени и вярно захабява се на 60 градуса,но пък имам причина да купя нови.Сега мога да му избирам анимациите,след време сам ще си казва.Както казах,харесвам шареното,не съдя никого за бялото,споделих защо не е моя цвят Simple Smile

# 144
  • София
И нашите чаршафи са цветни. Аз бяло не харесвам нито за чаршафи ното за бельо и чорапи Simple Smile
Дрехи не купувам по много хич. Бързо умаляват. Гледам да са удобни на мен  - бързо да ги обличам и за детето да са без много апликации и финтифлюшки:).

# 145
Бях бременна ,когато купувах чаршафите.Няколко комплекта взех(3)от English home,на ужасно добра цена.Всичките са ми шарени,защото ми харесват като десен,на мен(качеството също беше фактор)!.Не съм се замисляла дали ще привличат вниманието на бебето(факт е,че сега като по-голяма ги заглежда,на розови сладоледи е единият комплект).Има достатъчно играчки ,с които да се занимава,то дори не е нужно да са играчки(играе си най-много с кутии от паста за зъби и подобни).

# 146
+1 за комплектите не English home. И аз ги взех на намаление. Страхотно качество, с ластик са, цветово са много меки и приятни за окото...жалко че малката не си спи в кошарата. И ние имаме сладоледените чаршафи. Heart Eyes

# 147
Чаршафи не съм купувала от преди да се роди дечко.Имам 3 комплекта.Пера едните слагам другите.Цветни са и дечко,понеже много обича да седи по корем,постоянно гледа картинките.Понякога ако нямам чисти чаршафи,завивам леглото с пелена.Доста пелени имаме за сметка на чаршафи.

# 148
Някой може ли да препоръча педиатър в София кв. Гоце Делчев?

# 149
Имам въпрос за кърмещи и не кърмещи майки .. Мога ли да пия мента , глог и валериан ? Благодаря ви

Общи условия

Активация на акаунт