За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 65

• 34 410
  • 763
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Герда как я кръстихте?

# 166
  • София
Към децата се обръщахме по име + всякакви лигави обръщения. Обръщаха се на името си - към 6-7ми месец.
Обаче когато питаха щерката (малко по-голяма) "как се казва майка ти" тя отговаряше "Мама Иванова!" Simple Smile

# 167
И моята се обръща на името си. На 6 месеца е

# 168
А, моето бебе е като омагьосано от баща си.
Аз все му казвам "мами,мами", дали няма да реши, че така му е името...
А, аз нарочно, за да ппоговори по-бързо думата мама.

ми моето бебе така каза мама. мъжът ми му повтаряше постоянно кажи мама маамааа маамаа, майка ми и тя все мама го учеше и то почна за около месец да казва мама. но бе да разбира какво казва Simple Smile)) както казва прррр бррр и пуфф, така казва и мамамамамама Simple Smile)) кел файда. според мен, изобщо не знае, че аз съм мама. 

АнМари Simple Smile))) много сладко!

# 169
Мамосвам го малкия постоянно, на всяка дума. Не мога да се понасям чак, ама е по-силно от мен. Simple Smile

ett2812, голям мъжага си имате, браво!

Бебетата по-скоро се обръщат по посока на гласовете ви, защото ги познават, а не защото си знаят имената. Прекалено малки са за това все още. Мое мнение.

# 170
Напротив моят си знае името и който и да му каже Мони се обръща да го погледне.Понякога му казвам Симеон или като го представям на някой познат и попита как се казва и тогава грам не реагира.Никога не съм го мамосвала,не искам да ми вика така,ще го уча на име да ми говори.Обаче го таткосвам здраво като е баща му там,така че очаквам това да му е първата дума след време.

# 171
И аз като Жана GrinningVery Happy опитвам се да се отуча, но все това ми е на устата.

# 172
  • София
Лещичка, стана ми интересно. Защо не искаш да ти казва мама? Не отговаряй, ако не искаш.

# 173
Защото свързвам думата с моята майка,която загубих преди години и преживявам много тежко липсата и и самата дума ме натъжава,а отправена от него,който има нейните очи сигурно ще ме разревава всеки път.И на мъжа си съм забранила да ме нарича така пред него.

# 174
И аз като Жана GrinningVery Happy опитвам се да се отуча, но все това ми е на устата.
Мхм.. и тук е така.
А като съм при майка ми с него и кажа неочаквано " мамооо" и се обръща и тя Wink

# 175
Мен чак ме срам да кажа с какви умалителни се обръщам към детето ми.И също го мамосвам.

# 176
Аз също загубих майка си и съм много чувствителна на тема мами, обаче дъщеря си я мамосвам сериозно. Rolling Eyes

# 177
Напротив моят си знае името и който и да му каже Мони се обръща да го погледне.Понякога му казвам Симеон или като го представям на някой познат и попита как се казва и тогава грам не реагира.Никога не съм го мамосвала,не искам да ми вика така,ще го уча на име да ми говори.Обаче го таткосвам здраво като е баща му там,така че очаквам това да му е първата дума след време.
Съжалявам за загубата ти, leshtichka. Не го приемай като критика, но замисляла ли си се дали след време на него няма да му е кофти и да го натъжава, че ти сама не искаш да ти вика мама?

# 178
Наричам и баба си "мамо". Била е на 46 като съм се родила. Малко и е било рано за бабо. Сега пък майка ми е доста млада за баба, та май пак така ще се завъртят нещата.

# 179
  • София
И аз наричах баба ми "мама Мими". И тя е станала баба раничко, на 34. Като си представя, че аз родих второто на 35...
"Мамосвала" съм и двете си деца. Даже "мамосвах" и чуждите по площадката Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт