За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 65

• 34 421
  • 763
  •   1
Отговори
# 180
Бебетата по-скоро се обръщат по посока на гласовете ви, защото ги познават, а не защото си знаят имената. Прекалено малки са за това все още. Мое мнение.

Не съм съгласна, поне за моята знам, че си знае името. Обръща се не само на моя глас като си го чуе и се е случвало да се е отплеснала на някъде, докато й говоря, но като й кажа името чак тогава ме поглежда или се усмихва.

# 181
От толкова мамосване вече аз се обърках - понякога и на котката казвам мами Joy

# 182
От толкова мамосване вече аз се обърках - понякога и на котката казвам мами Joy

Joy JoyJoy
Споко, котката поне е от по-разбраните животинки....Аз мамосвам хамстера в къщи... На мама Мишонката...а на децата казвам мишлетата на мама и ММ се чуди на кой говоря понякога.
JoyJoy

# 183
Ох,успокоих се.. Аз мамосвам кучето Simple Smile

# 184
Ох, как се уплаших тази сутрин, още не ми е минало. Събуждам се и гледам вече почти 7, а моята беба обикновено се буди в 6 да яде. Поглеждам към кошарата й, а тя в другия й край, отвита и с глава близо до решетката. Станах да я завия и гледам тя се обърнала по стомах. За първи път го прави и се уплаших много като я видях така. Доста леко диша и не се забелязва, ако не сложа ръка на нея, което още повече ме уплаши. Още не мога да заспя, само я наглеждам. Чудя се да я събудя ли? Confused

# 185
  • Плевен
Щом сама се е завъртяла не виждам какъв е проблема.  В един момент си намират поза удобна за сън, колкото и на нас да ни изглежда шантава. Моята дъщеря спеше със сгънати колене и дупето вирнато нагоре.
 Аз да питам някой има ли представа удобна ли е тази проходилка? Знам,че тези тип паяк са вредни заради неергономичната позиция на крачетата.

# 186
И аз мисля такова да купувам като му дойде времето.

leshtichka, подкрепям казаното от Almond. Аз също приех твърде тежко загубата на баща си в ранна възраст и да, всеки път като кажа на дъщеря ми "къде е тати" нещо ме жегва, но това така да се каже си е мой проблем и не смятам, че е правилно да лишаваме децата от тези две мили за тях думички Simple Smile

Мяу Heart, не я закачай, нека спи както й е удобно. Дъщеря ми от няколко дни спи чудно - по корем от кръста надолу и на една страна с горната си половина-трудно ми е хем да го обясня, хем да го изимитирам Grinning ако не й е удобно сама ще се завърти.

# 187
Моето като беше по-малко бебе, в периода с колики, голямо въртене го въртяхме настрани, а той заспиваше като пън само по гръб. Въртяхме, въртяхме и накрая се предадохме. Тогава му бяхме взели и възглавница с дупка за главата.
Сега...няма поза..то е едно кикерчене, въртене. И винаги на напреки на леглото спи. Но често спи настрани.

# 188
  • Варна
Защото свързвам думата с моята майка,която загубих преди години и преживявам много тежко липсата и и самата дума ме натъжава,а отправена от него,който има нейните очи сигурно ще ме разревава всеки път.И на мъжа си съм забранила да ме нарича така пред него.
Това ми е супер странно, извинявай, да не казвам по-силни думи. Много се надявам, че е някакъв период и ще размислиш, защото звучи невероятно егоистично. Точно ти в такъв случай би трябвало да не лишаваш детето си от най-хубавата дума на света, при жива и здрава майка да няма на кого да каже "мамо". Вече ТИ си майка и детето ти е най-важно, по-важно от него няма. И аз съм загубила майка си, точно преди да се роди синът ми и понеже бяхме супер близки и знам много добре какво е да имаш силна връзка с майка си искам да я осигуря и на него, а това не виждам как ще се случи, ако му забраня да ми вика "мамо" Shocked Съжалявам, ама това е мнението ми.

За имената - ще си ги научат, спокойно. Аз на моя син му казвах по всякакви други начини, но не и по име, най-често, че и досега му казвам Писанчо, Писе, Шошо, като бебе беше гащур, картофче, зайко и всякакви подобни. Е не мисли, че се казва така, научи си името преди да се научи да говори, а в крайна сметка това е важното, като го питат как се казва да не отговори "Гащник".

Последна редакция: ср, 27 юни 2018, 10:10 от Месечинка виторога

# 189
Моят дечко спи по корем със свити колена и вирнато дупе нагоре.Главата винаги му е настрани и аз го оставям да си спи както му е удобно.
На нас ни дадоха паяк за временно ползване.Отначало ме беше страх да го слагам защото не се изправяше на крака и ми изглеждаше че седи в неестествена поза.От няколко дни почна да се изправя в кошарата и реших да го сложа в паяка.Той почти не сяда на седалката вече,само като се умори,но в такъв случай го вземам.Проходилка тип уокър мисля че е по-добрия вариант,но за все още нестабилно дете като моето има риск да падне.Иначе на нас ортопедът ни каза,че не препоръчва проходилки от какъвто и да е вид.

# 190
И моето заспива в някакви причудливи пози, на полу страни мънкайки...колкото и да я обръщам по гръб, тя пак се завърта.

# 191
Steffie, какво представлява този паяк, за първи път чувам за такова нещо Simple Smile

# 192
  • Варна
Паяк се наричат проходилките от тоя тип:
https://bebeland.net/images/stories/snimki/bebeshka-prohodilka-i … oni-sin-new-2.jpg
Голяма глупост са, в много държави са забранени като опасни. Уокър наистина е по-добре.

# 193
За момента така го чувствам и съм решила,може и да реша друго след година две,приемам градивната критика 😊На моята рядко и казвах мамо и обичам те,но това не е направило по слаби чувствата и любовта ми към нея.
И аз съм си харесала уокър,но още се чудя музикален или обикновен,имам време да събера мнения и впечатления още.Нашият ортопед напълно забрани кенгуру,паяк и бънджи и ще му се доверя.А тези каишките все едно е куче пък не искам и да си ги представя даже да ги ползвам.
По колко шишета ползвате цедящите или тези на ам?Аз съм с 5 и все мия някое в последния момент.Гледам да не смесвам кърма от различно цедене и да не се застоява в хладилника много,едно ми е само за ам и едно стъклено за вода.Сменям ги на 2 месеца,бибероните на 1 и се чудя сега като почна захранването и добавя и купички и лъжички какво ще е.

# 194
Аз съм взела проходилка , която стои в майка ми и уолкър у дома. В момента само си играе с нещата по уолкъра. Но като е в наще и в проодилката направо не прощава на кучето Simple Smile Само покрай нея се върти.
Аз имам 2 шишета за  АМ и 1 за вода. Имах около 6 шишета, когато беше по-малък и беше основно на АМ. Но сега, с 2 заместени хранения не ми трябват повече.

Общи условия

Активация на акаунт