За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 65

• 34 423
  • 763
  •   1
Отговори
# 195
  • София
И аз съм на мнението на месечинка виторога за обръщенията, но всеки си преценява де.
И аз мисля уокър да взимам, против проходилките съм

# 196
Аз имам две големи шишета и две малки.Бях ги взела комплект още преди да се роди дечко.На 9 месеца е и не съм ги сменяла.Само бибероните сменям.

# 197
Аз  с шишетата се прецаках, казвам го за тези които ще пазаруват сега. Не бързайте.
Един стартов комплект на Авент е достатъчен.  Имам допълнителни 4 шишета със резервни накрайници с по 2 с 3 дупки, по 2-3 броя (вътре са 2), отделно стартовия... Познайте дали са нужни, след като кърмя само от гърда и дохранвам 1-2 пъти дневно, а вода не иска. Не са ми трябвали и накрайници с повече дупки защото след 6 ти месец е хубаво да се ползва преходна чаша, да се учи да пие детето. Така че вземете си 2 до 4 шишета макс, а не като мен половин магазин. hahaha

# 198
Ние сме със стартовия на Авент. Simple Smile Имах късмет,че детето ми ги хареса и нямаше нужда да купувам други шешета.
Сега му взех шише за вода с накрайник,но дребчо не го възприема и само като допре език до накрайника прави кисела физиономия все едно му се гади.Свикнал е със старите шишета.

# 199
И аз се прецаках, защото малчо не признава шише 😒 да ме пита човек за какво я трупам тая кърма във фризера. Имам надежда, че  ще започне да пие от шише, защото все някога ще ми се наложи да го оставя за час два.

И аз не слагам в проходилка. Мисля, че всеки ортопед трябва да предупреждава за вредата от тях. Виждала съм шестмесечни бебета в проходилки 😒

# 200
Шестмесечни е много рано да са в проходилки. Аз моя тогава и седнал не го слагах, камо ли в проходилка...

Не знам какво ще ги правя тия шишета. Имам много, даже едно не отваряно. Стъклени са и за това не съм ги сменяла. Само бибероните.

# 201
Наскоро бебка мина втория преглед при ортопед. Питах за проходилките(тип паяк). Каза, че не ги препоръчва, че са удобство, но само за родителите. И да, в Америка например няма такъв артикул. Бънджитата каза, че са ок.
Мои приятелки слагаха децата в този тип проходилка от началото на 7м.Децата им си проходиха, нямат проблеми с походка/крачета/стойка и т. н. Аз самата съм била слагана в проходилка и майка ми каза, че след 2рото претрепване я е махнала.
Ние с мм умуваме какво да купим за бебето, на 6,5м е. По скоро ме интересува някакъв вид настилка, килим, от тези плоскости за игра, не знам нещо трябва да се купи, че не я свърта нашата дъщеря.

Спи най-добре по корем.

Името не вярвам да си знае. Ако го знае ще е заслуга на баща й, който я вика по име... аз използвам хиляди други обръщения Grinning

Аз знам, че името си започват да различават сред другите думи едва след 6тия месец...

# 202
Аз за съжаление ползвам доста шишета. Дохранвам на всяко хранене с АМ. Ползвам стъклени само. Имам на Нук стартов комплект First Choice.  Сега купих и от новата серия на Нук Nature Sense отново стъклени. Видях в DM техните шишетата, много приличат на Нук, а цената е много народна. Може да купя и от тях, че все не ми стигат.
Нали стъклените шишета не се сменят, а само биберонът на 2-3 месеца?
Тези проходими тип "уокър " не са ли ок?
Понякога си мисля, че котката ме разбира повече като й говоря, отколкото бебето. 😁

# 203
Аз съм с 5 шишета - стартовият комплект на Авент + шишето от помпата, пак на Авент. Достатъчни ми бяха в началото, сега пък съвсем.

От известно време пие вода от шише на Авент със сламка. Води се 9+, обаче напоследък много го харесва и си пие от него, иначе давах вода със спринцовка, голяма мъка беше.

Проходилка и бънджи няма да ползвам, за уокър не съм сигурна, но за момента не планувам.

Малкия спи всякак, върти се из кошарата като пумпал. Даже насън застава на "четири крака" и се клатушка напред-назад, сяда насън...изобщо голямо диване е, спиране няма. Simple Smile

# 204
На мен консултантката за кърменето ми каза само пласмасови шишета,че по стъклените не знам си какво ставало с кърмата,рушали се белтъци ли,нещо мазнините ли,признавам си не запомних и затова ги сменям толкова чисто,а стъклените за водата държа,и чай евентуално след време ако реши да пие.Какви са тези преходни чаши?Аз имам като лъжичка накрая,ще го ползвам за захранването в началото и едно като това на снимката,но синьо.Пише за сок,но ще го ползвам за всичко.

# 205
  • София
За спането - моят син спеше по корем. Така се успокояваше и заспиваше. В количката по корем, а в леглото... както реши - в повечето случаи с крака през решетката.

За уокъра - имах. Моят син започна стабилно да го разхожда едва след като проходи Simple Smile
Според мен обаче са по-добре от проходилка. И такава имах за около седмица Simple Smile

Аз бях с шишета на Авент и физиологични биберони на Чико. Имах стъклено на Чико, но ми беше тежко и го подарих.

# 206
Аз взех от меките подложки за под от Джъмбо. Едноцветни, големи. Има и с букви и с цифри. Аз исках най-изчестените, че четох,че трудно се чистят другите. Ама моя не иска на подложка. Иска на ламината и това е.
Взехме бънджи, но явно закъсняхме. Стои, но малко. Даже едва след седмица разбра, че трябва да скача с него.
Сега са му интересни кофички, които се слагат една в друга, конуси и с един сортер се заиграва. А камиона, който му беше уж за морето е най-голямата атракция Simple Smile Върти му гумите и се кефи Simple Smile

# 207
Към майките, на които бебета пълзят..Каква е настилката на пода ви? Купих те ли нещо по-специално?

Спомням си, че в Лидл имаше одеяло за игра,за под. Не го купих и сега съжалявам.

В Джамбов имало плоскости за игра, като пъзел се сглобяват, може би такива ще купим.

# 208
Аз точно такива подложки съм сложила.
Иначе сме на ламинат.
Това оделао ще се събира според мен, докато пълзи

# 209
И вкъщи сме с ламинат. Малкия пълзи само по спалнята, сложа ли го на ламината започва да плаче.

Общи условия

Активация на акаунт