За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 65

• 34 425
  • 763
  •   1
Отговори
# 210
Вкъщи сме с ланинат също, купихме и тези пъзел-подложки, но ги прибрах преди седмица, защото се обезмислиха, дъщеря ми даже не се задържа на тях, ами обикаля целия апартамент, и като изляза от хола, и идва да ме търси първо в кухнята, и така, от едната стая в другата.

# 211
Има ли някой в гарсониера? Как пълзят вашите бебоци на такова малко пространство? От сега го мисля това и се чудя дали ще се наложи да се местим..

# 212
Не мисля, че малкото пространство ще е проблем за бебето да лази.

# 213
  • Велико Търново
Днес е втори ден от захранване на бебето ми ( на 4++месеца е). След мацаницата вчера, днес опитах пак с лъжица да дам пюрето от тиква, но нищо не преглъща. Накрая го сипах в биберона, заедно с малко мляко за да разреза и бебо изсмука всичко.
Много ли е зле да процедирам така...? Знам че трябва да свиква с лъжица, но явно още му е рано. А захранването го започвам, тъй като миналия месец почти нищо не е качил ( 200гр)

# 214
И аз първите 3-4 дни така процедирах, с шишето. Категорично отказваше лъжица.
Ще прояде и с лъжичка, трябва малко време. Simple Smile

# 215
В слуая н мен много ми помогна тази лъжица
https://www.hippoland.net/cangaroo-silikonovo-shishe-s-l-zhichka … pp-90-ml-6-tc5025

# 216
  • София
Има ли някой в гарсониера? Как пълзят вашите бебоци на такова малко пространство? От сега го мисля това и се чудя дали ще се наложи да се местим..
Не съм имала никакъв проблем с пълзенето на щерката. Обикаляше целият апартамент.
Пълзеше - плувайки Simple Smile Събираше всичко по пътя си.

# 217
  • Велико Търново
Благодаря ви! Жана, като видя че има и други като мен се успокоявам Simple Smile
Peacocklove, още днес ще отида да се снабдят с такова, благодаря ти! Сипваш храната в контейнера и стискаш, така ли става?

# 218
Да, така става. Направо изсмуква всичко за нула време Simple Smile
При него беше просто период не яденето с лъжица и за това ползвах тази. Сега прашасва в шкафа. Нямам нужда от нея.

# 219
И моята лъжица приставка за шише е такава.
На ламината сме с пъзели в едната част,а в другата с такава двустранна подложка,не се събира и директно в пералнята на 30 градуса.Пъзелите ги мия с бебешко веро и като изсъхнат ги нареждам пак.Малко е играчка и май скоро ще ги разкарам.

# 220
Имам същия уолкър на Фишър Прайс - на това нещо никое дете не може да се научи да ходи. Много е леко и няма ясно изразен център на тежест, съответно прохождащото пада на всички посоки с него. Колелата са тъпо пластмасови и по ламинат не се въртят добре, занася и на завоите. С една дума - тъп боклук за 80 лв.

Не знам защо битуват такива мнения за проходилките - паяк. Трябваше ми около седмица да да изчета тонове информация против. Всъщност нещата, поне за мен са следните :
1.при избора на проходилка детето сядайки вътре, трябва да може да стъпи на пода, никакви висящи крака.
2. Детето трябва да бъде наблюдавано постиянно, защото изведнъж получава достъп до много необезопасени места - рафтове с вещи, контакту, стълбища и прочее. Това е и една от най-масовите причини за забраната им в някои държави.
3. Проходилката-паяк трябва да е тежка и с широка основа. По-трудно се придвижват, но не се обръщат. Лично пробвано с проходилка от 100 лв и с такава от 45. С евтината, която купих за резервна, докато ми докарат ново колелце за скъпата за два дни на едни преходни лайсни се обърна 3-4 пъти. Нищо фатално не става, но се плашат.
4. Лично аз никъде не можах да намеря достоверна информация, че при спазване на т.1 проходилките-паяк водят до дисплазия на тазибедрените стави или други патологии.
5. Разни доводи, че проходилките спирали двигателното развитие на децата за мен са пълна глупост. Ничие дете не стои в проходилка по 12-14 часа. По същата логика целодневното возене в количката също спира двигателното развитие, ама количките още никой не ги е забранил, нали?

За справка - моето дете го сложих в “ паяк” на 9 месеца, не за да ходи, а защото искаше да стои прав, а беше тежък и ми окапваха ръцете. Първата седмица не се придвижваше, играеше си с играчките на таблата. После започна да се придвижва лека-полека. На коригирана възраст 1 г и реална 1.1 година проходи сам.

# 221
  • Варна
пюрето в шише - абсолютно НЕ! Идеята на захранването не е да се набута тиквата или каквото е там на всяка цена, а бебето да свиква с различни вкусове и консистенции. Как ще стане това, ако пие от шише? Щом не преглъща значи не е готово, което за 4-месечно изобщо не ме учудва. Изчакай месец и опитай пак, не се мъчете взаимно.

Последна редакция: ср, 27 юни 2018, 15:02 от Месечинка виторога

# 222
  • София
И аз смятсм,  че му е рано. Изчакай.
Аз ползвам едно единствено шише само сменям бибероните.
За пълзене незнам, синът ми не е пълзял изобщо:)

# 223
Мамосвам го малкия постоянно, на всяка дума. Не мога да се понасям чак, ама е по-силно от мен. Simple Smile

ett2812, голям мъжага си имате, браво!

Бебетата по-скоро се обръщат по посока на гласовете ви, защото ги познават, а не защото си знаят имената. Прекалено малки са за това все още. Мое мнение.
ние взаимно си се мамосваме  и ми е непривично да го наричам по име.

Мерсиии!  Днес почнахме с "къде е мама, къде е тати, къде е (неговото име)" объркан изглеждаше миличкият Simple Smile)))

Фокси и нашия много иска да стои прав. Изобщо като се размрънка, само стоенето прав го успокоява. Явно иска да се движи и не може. Педиатърката сама ни посъветва за проходилка или бънджи, но без да има тежест върху краката, но аз още обмислям и ме е леко страх.

Няма как гарсониерата да е проблем за бебето. ние не сме в гарсониера, но бебето ще има достъп само до една единствена стая, която поддържаме обезопасена. Много деца познавам проходили и пропълзели в студентски град в стаичките, и сега са вече големи хора доста добре се справят и с пълзене и с ходене.

Нашия апартамент в Германия е към 80 квадрата, даже не знам точно, и една позната беше казала "ама как ще пълзи бебето на това малко пространство!" много ми беше станало смешно. Ами в кръг ще пълзи, колко му е Simple Smile)

# 224
@Лещичка, това килимчета ли са?  Къде ги продават? У дома  е ламинат и ми се струва студено. Точно зимата се пада периодът на лазене. Не знам как ще става...

Общи условия

Активация на акаунт