За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 65

• 34 431
  • 763
  •   1
Отговори
# 225
Жана и Coelum,

Вариант е детско килимче от Икеа, от тези с пътищата по тях. Като се килне на тях, не се удря както по ламината. Вече лази доста стабилно и не стои много на него, но за преход от леглото е по-удобно от одеало (одеалата се събират при движение) и са към 40лв мисля.

--

Аз търся идеи за подпиране/набиране. Пробва се в разтегателната кошара, ама
няма за какво да се хване и се изнервя.

# 226
Малдини - в Джъмбо има дръжки за преносимите кошари. Аз съм захващала и 2-3 една за друга. Удобно е.

# 227
Нещо такова дали ще свърши работа:
https://www.hippoland.net/chipolino-halki-za-sg-vaema-koshara-4-br

# 228
Алмънд - точно същите са, мисля, че бяха и по-евтини.

# 229
Супер идея, мерси!

# 230
С плътността на килим,но тънко като шалте.Дали мога да кача линка към сайта или ще се приеме за реклама?На лично ще ти го пратя,ако не е проблем.В нашата бяха вързани разни плюшени играчки под повивалника и по тях почна да ги дърпа и да се мъчи да става/да ги свали и ги махнах.За дивана ми казаха че било най добре да свикне да се хваща,защото бил голям,мек и стабилен,не знам до колко е правилен съвета.

# 231
Офф я кажете имам ли причина за притеснение. То не стига че аз си се протеснявам за какво ли не ами и все ще се намери някой какво да изтърси. Позната на свеки видя малчо и ме осведоми, че плешиво петно на косата било спмптом на рахит? Вярно ли е това? В момента е на 5.5 месеца и му се сменя косата, затова и не отдавах особено значение на това, не съм и питала педи пък някак не върви да й се обадя по тел за ...плешиво петно. Смятам че е от това, че лежи по гръб предимно. Обаче успя да ме притесни и сега го мисля, от какво е, ще поникне ли коса...

# 232
Моето бебе много обича да яде с лъжичка и си мляска дори.

# 233
  • София
Офф я кажете имам ли причина за притеснение.
Най-вероятно е от смяната на косата и лежането по гръб.
Щерката първо оплешивя отзад на тила, точно едно кръгло плешиво петно се появи. А после като и падна косата и на темето беше ужасТ.
Ако се притеснявате можете да направите консултация с педиатъра.

# 234
Пълни глупости, не се шашкай излишно. Почти всяко бебе има такова петно, от лежането по гръб е. На някои са по-големи и по-бавничко се запълват с косичка, при други са по-малки. На малкия не беше много голямо и доста отдавна няма и помен от него.

Герда, какво мляска твоето бебе с лъжичка, не е ли малко още за лъжичка ? Simple Smile

Последна редакция: ср, 27 юни 2018, 20:03 от Анонимен

# 235
И моят при смяната първо оплешивя на темето,сега отзад има петно.Разбира се че е от лежането,за първи път чувам че било признак на рахит.За него знам че са:потна главичка,мека при лек натиск,потни крайници при нормална температура и още нещо имаше,но не се сещам в момента.Витамин д даваш ли?Смело звъни на педиатърката за всичко което те притеснява в работно време,това им е работата.

# 236
  • Велико Търново
Gerda, какво яде твоето бебе с лъжичка? До колкото си спомням е на има няма 2 месеца, или аз съм в заблуда?

# 237
  • София
Може вода да й дава с лъжичка.
И моето имаше петно без коса, скоро тръгнаха едни космарлаци чудо.

# 238
Жана, да и нашето петно е точно там. А кога изчезна при вас?
Главичката му се изпотява само по време на кърмене, ама то и аз се изпотявам като сме залепени един за друг. По време на сън - не, даже понякога хващам че му е студено като се открива и все го завивам. Витамин Д давам, а и педиатърката всеки път му гледа главата ама досега не ми е споменаля нищо притеснително да има.

# 239
Споко, нормално е. И моя имаше такова петно.

Общи условия

Активация на акаунт