За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 65

• 34 509
  • 763
  •   1
Отговори
# 240
В 6 или в 7 месец се заличи петното, не помня точно. И на малкия страшно му се потеше главичката като ядеше като по-малък, хем беше хладно времето. Сега е една идея по-регулирано изпотяването по време на хранене, но в жегите просто адски се поти, по 100 пъти го преобличам. Съвсем нормални неща са това, никакви рахити и глупости не са.

# 241
Благодаря!

# 242
  • София
И моя имаше такова петно. Даже точно покрай погачата му беше опадала косата отгоре и имаше само отстрани. Приличаше на Ленин.
Ай да го видиш сега, на близо 9м е с 7-8см коса и го бъркат за момиче.

# 243
И моето бебе ебе е на два месеца и мляска с лъжица : пробиотик, вит Д, сироп за рефлукс, вода. Голямо хилене пада, но това пък е единственият начин да му дам малко вода. А и вчера дадох Панадол пак с лъжица явно му е забавно не знам.

# 244
И моето дете има такова петно, на същото място като Жаниния младеж.  Ама си е чисто голо петно. Отвън на вътре на кръга почна да избива нова косичка и боцка сега Joy

# 245
Рахит?!,дрън дрън..Пълни глупости.Да не кажа всички,ами почти всички бебета в тази възраст имат плешиво петно отзад.И моят дечко имаше и наскоро към 7-8 месец почна да расте нова коса там.Вече почти се заличи петното.

# 246
И аз като буба давам с лъжичка. Когато не иска да яде, защото е кисело му пълня лъжички и то прояжда и се забавлява.
Така научих бебето да пие вода и сега много обича вода, пие я с удоволствие.
Вчера за първи път дадохме на Шошита активна гимнастика, толкова  я хареса, превъзбуди се явно, че се събуди в два през нощта да си играе и гука ухилена.

# 247
То има ли бебе без плешиво на темето? Тая жена въобще деца има ли или си плямпа наизус?

# 248
Позната на свеки видя малчо и ме осведоми, че плешиво петно на косата било спмптом на рахит? Вярно ли е това?
Не, разбира се. И моята бебка от лежане по гръб има такова петно. На 5+ е.
Симптом на лошо възпитание е  да одумваш чужди бебета и да слагаш тежки диагнози (това за на свеки познатата).

# 249
  • София
Понякога чуждите хора забелязват неща, които ти не виждаш.

Имах позната, която роди синът си малко преди да забременея с моя. Виждаме се на кафе. Гуша малкото. Не помня на колко месеца беше. Стоеше много странно, с гръб почти на мост. Не съм поставяла диагнози, защото не съм лекар, но ѝ обърнах внимание. Оказа се повишен мускулен тонус. Оправиха детето. Жената ми благодари.

# 250
Решила съм да купувам гърне на малкия. Какво мислите за тези, които са тип столче? Или ще е по-добре обикновено, анатомично?

# 251
  • Плевен
Дъщеря ми точно на тези се научи, другите не искаше да ги види.

# 252
Ние имаме най-обикновено на Икеа, върши перфектна работа, има и облегалка.

# 253
  • Варна
По принцип колкото по-обикновено е едно гърне, толкова по-добре. Но винаги има и изключения, някои деца си падат по шантавите.

# 254
Притеснително ли е, че беба хваща неща само с лявата си ръка и най-вече нея оглежда и движи? Това възможно ли да е признак, че ще е левичарка?

Последна редакция: чт, 28 юни 2018, 12:51 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт