За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 65

• 34 895
  • 763
  •   1
Отговори
# 495
Да, на мен също ми харесват пюретата на Слънчо. От тях давам месно-зеленчуковите с пуешко и заешко, защото не мога да намеря домашно.
На Гербер месните също са хубави.

# 496
Момичета, някоя от вас да е замразявала пюрирани плодове и зеленчуци? Аз чакам дребната всеки момент, а онзи ден ме подсети една позната, че началото на захранването, живи и здрави, ще ми е сред зима Sad  Не мисля да се хвърлям в някакви тежки консервирания, но се чудя поне домашни плодове и зеленчуци да замразя. Исках да разбера, ако някоя си е правила този труд, дали плодовете ги е замразила само пюрирани или сварени и пюрирани? Не знам как се дават плодове на бебетата ...

# 497
So Lucky* Пащърнака е с интересен вкус и можеш да го смесиш към тиквичка и малко картоф ( примерно 1/2 от среден картоф , т.е. един малък 😁😁👌 Аз давам с домат , пащърнак ; целина ; бял морков е вкусен , също и батат ( беше споменат по - горе .

# 498
От къде да купя памперси Libero ?
Преди десетина дни гледах, че има в Била.

# 499
 🤔🤔 Мисля , че срокът замразени ще да бъде по- кратък на част от продуктите. Всъщност , под продукти имам предвид по скоро зеленчук , а не плод. Плода ще се разкашка , освен ябълка и круша. Череши, малини, ягоди , пъпеш са от по воднистите и незнам . Сега ще дадът мнения и други . Simple Smile)

# 500
Някой беше писал за каша от елда. Аз си купих брашно от елда и си забърквам кашата сама. Става супер бързо и на същия принцип като тази на Хумана.

# 501
И аз харесвам пюретата на Слънчо,но от три седмици моят отказваше да се храни.Минахме на Бебевита и незнам дали поотмина периода със зъбките или храненето с метална лъжица даде резултат,но започна да се храни.Не много,но все е нещо.А днес цяло бурканче си изяде.Мляска с металната лъжица,а аз от време на време я ожлаждам със студена вода та да мине номера с храненето.Големи мъки с тия зъбки..

# 502
Libero съм виждала в Билла и Метро.
Аз направих пюрета от череши, че моя умира за череши. Наливам гореши в бурканчетата и обръщам. Иначе правихме и компоти без захар и после заварявахме.

# 503
Snukersi, в Билата в Овча Купел има Либеро. Тези дни ще погледна дали няма и в Ганчев.

# 504
  • Плевен
Някоя от вас знае ли къде може да се намери бебешко легло от тези, които се допират до спалнята. Намерих в интернет, но ако има в някой магазин да се види.

# 505
От къде да купя памперси Libero ? Аптеки, аз живея в овча купел , но люлин ми е близко . Pufies в тази жега не стават твърдо , Pampers active-dri са добре уж ( те запаряват много ) , но търся други и исках да изпробваме тези. За да не поръчвам .. Мерси.
За аптеки - Либеро има в Ремедиум.

# 506
  • Варна
За прилежащото легло към спалня, нашето е на Dibo, има го в сайта им, продават го и в други сайтове, имат и реални магазини. Страхотна изработка е, изключително доволни сме, но се чака към 40 дни при поръчка. В Олх вчера мернах ново Kinderkraft Uno мисля беше, то е преносимо, доколкото видях за 200 лв. Преносими съм виждала и на други марки, но бяха към 400-500 лв, което е доста за период от 5-6 месеца(дотогава са подходящи). А и след 3 месец без решетка към спалнята, да се оставя детето само е опасно, имайте предвид!
В този сайт има полезни статии за захранването и съхраняването на храни.
http://poliyordanova.com/zamrazyavane-i-sahranyavane-na-hrani/
Маги Пашова препоръчва замразяване за месец на пюрета във форми за лед с капак или  вакуумиране на бурканчета(горещи се обръщат с капачката надолу). Добре е структурирана книгата и. Доста неща ги пише в интернет, но тя ги е систематизирала добре.

# 507
Момичета вие първото пране на бебешките дрехи и завивки на каква програма ги изпрахте и как ги разделихте?

# 508
ние в началото прахме на 90, но майка ми се оплака, че щяло да скапе пералнята, и минахме на 60. пера бодита пеленки и пижамки, отделно от връхни дрехи, светли отделно от цветни. спалното бельо го пера също отделно, заедно с хавлийките. Общо взето това е.

момичета, като питате къде е еди какво си, бебе на 8 месеца трябва ли да се обръща към предмета? колко думички трябва да разпознава? (дърво лампа врата и такива неща?) Засега се обръща правилно от време на време на къде е мама и къде е тати, но това е. На името си не реагира, реагира на бебе, и всякакви галени неща, но не ще да си научи името, а вече се упражняваме ежедневно.

Повтаря срички, но не влага никакъв смисъл в тях. "бабабаба" "дададада" "тататата" , "мамамам" "нанана" и разни негови си чуруликания. това е общо взето. Свито ми е за него, защото каот му кажа "кажи мама" "кажи папа" и нищо такова не казва, не повтаря не имитира. 

# 509
  • Варна
Прах отделно спално бельо, кърпи, дрехи, просто защото не се побират. Програма памук със сушене, 30 градуса, средно замърсени. Гладих само първия път  и то заради естетическия ефект, сушилнята дезифинкцира, но и свива всичко. Не съм имала проблем да пера бяло и цветно заедно. Естествено само дрешки на бебето, дезифинкцирахме пералнята преди първо пране с препарат на дм за тази цел. Периодично го правим, особено след пране на маратонки.

Общи условия

Активация на акаунт