За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 65

• 34 889
  • 763
  •   1
Отговори
# 510
От самото начало пера на 40 градуса.Гладих до 5-6 месец.Нямам сушилня.Сега от простора прибирам направо в шкафа.

# 511
Благодаря за съветите за пюретата! Няма да я бъде идеята със замразяването. Май ще си търся бурканчета и ще си затворя ...

# 512
Моята пералня има програма бебешко пране,само още не я знам колко градуса е а нещатата които ще пера погледнах всяко от тях какво е дадено на етикета за пране масово са 30-40 градуса и за тва се чудя и реших да питам

# 513
На 40 градуса ги пера от ден първи до сега. Не гладя и нямам сушилня. Не разделям прането, като имам нови дрешки пускам цветоулавящи кърпички да видя нещо ще пусне ли, но засега съм доволна от материите, не съм имала проблеми с оцветяване. Пера с Тео Бебе или Фрош без омекотител. Периодично дезинфекцираме пералнята с птепарат от ДМ или Кауфланд, но не се втелясвам толкова тъй като у нас маратонки и чехли не се перат в пералня, нямаме работни дрехи и т.н.

# 514
Някоя от вас знае ли къде може да се намери бебешко легло от тези, които се допират до спалнята. Намерих в интернет, но ако има в някой магазин да се види.
В Дундьо съм виждала.

# 515
Нашата пералня си има програма за бебешки дрехи и на нея пускам всичко-прави ми впечатление,че ги вади горещи,за разлика от другото пране,което значи,че плакне с гореща вода.Тя програмата е автоматична и не можеш да променяш параметрите,но  гледам,че нагласява на ниски обороти и на 60 градуса и наистина дрехите не са мн намачкани.Пера всичко заедно,не деля бодита,дрехи и т.н.,но разбира се пускам само бебешки в едно пране.

Моята пералня има програма бебешко пране,само още не я знам колко градуса е а нещатата които ще пера погледнах всяко от тях какво е дадено на етикета за пране масово са 30-40 градуса и за тва се чудя и реших да питам

И на мен ми е правило впечатление,че на някои етикети пише 30-40,но до сега не се е случвало да извадя такава дреха повредена от бебешката програма заради неспазени градуси.

# 516
Някоя от вас знае ли къде може да се намери бебешко легло от тези, които се допират до спалнята. Намерих в интернет, но ако има в някой магазин да се види.

Моето е такова - https://www.amazon.co.uk/WALDIN-Bedside-Co-Sleeping-adjustable-u … ted/dp/B00BY2WVKU . Така и не намерих тук сходни - качество и цена. Като цяло е голямо удобство бебето да е на една ръка разстояние.

# 517
Малко информация за съхраняването на готови пюрета: http://wholesomebabyfood.momtastic.com/FreezePage.htm
Да, Пашова препоръчва 1 месец, но могат да издържат и три месеца.

# 518
ние имаме такова легло на чико. беше много хубаво, но е само до 9 килограма. Наистина е много удобно. Леглото беше сравнително скъпо за моите критерии, но наистина добро като качество. Ако имах по-голям опит бих си спала с бебето, без такова легло. Сега спим тримата заедно и е хем безплатно, хем много по-хубаво.

http://kasida.bg/product/35150/chicco-bebeshko-sgavaemo-leglo-ne … -2-me-silver.html

# 519
  • Варна
Не може ли всяко легло да се допира до спалнята, нещо не схващам въпроса. Моят син спи в кошара 70/140, след като махнах решетката отпред го допрях до нашата спалня и си е ок.

# 520

...

момичета, като питате къде е еди какво си, бебе на 8 месеца трябва ли да се обръща към предмета? колко думички трябва да разпознава? (дърво лампа врата и такива неща?) Засега се обръща правилно от време на време на къде е мама и къде е тати, но това е. На името си не реагира, реагира на бебе, и всякакви галени неща, но не ще да си научи името, а вече се упражняваме ежедневно.

Повтаря срички, но не влага никакъв смисъл в тях. "бабабаба" "дададада" "тататата" , "мамамам" "нанана" и разни негови си чуруликания. това е общо взето. Свито ми е за него, защото каот му кажа "кажи мама" "кажи папа" и нищо такова не казва, не повтаря не имитира. 

Не се притеснявай излишно. Съвсем нормално ми звучи това, което описваш. Моята е на 10 месеца и едва сега разпознава повече предмети и започна да опитва да повтаря и имитира.
Щом реагира на "бебе" и другите, значи разбира детето.

# 521
Месечинка, реално може. Тези, направени специално за целта имат малко повече екстри - например моето не само се допира, но и се закача, така че няма как да го бутна да стане луфт и има възможност да се наглася височината, така че да няма разлика с нивото на спалнята. А и не знам дали на всяка кошара се маха преградата.

# 522
Аз пера на 60° и добавьм нещо специялно за дезинфекция на бебешки дрехи.

Спанак, кога може да се дава?

# 523
ett2812, моят син(от  вчера на 9 месеца)  едва от седмица- две почна да дърдори. Негови си работи, но все е напредък. Преди само дуеше бузи без звук. Сега се наслаждаваме на едно много звучно "бабабабабаба" Simple Smile Ние мислим, че не знае коя е баба му, но вчера на плуването бяхме с нея . Тя излезе пред басейна и той почна да я търси. Казах й да дойде, че я търси и тя като тръгна към басейна той почна да плува към нея и да повтаря "бабабаба". И тя каза, че не е очаквала, че той знае, че тя е баба му, но явно почва да чатка нещата Simple Smile
Мисля, че сме далеч от мама и тати.
Иначе с еобръща на име, разпознава разни играчки.
Но всички деца са различни. А и днес прави едно, утре-друго Simple Smile

# 524
Леглото на дечко не може да се допира до нашата спалня,по високо е от нея.
Миналата седмица взехме сгъваема кошара,че в дървената постоянно се удряше и вече си спи и играе в нея. Simple Smile
Герда,спанак дадох на 7 месеца.

Общи условия

Активация на акаунт