За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 65

• 34 316
  • 763
  •   1
Отговори
# 60
  • София
На деца под 3 години е непрепоръчително да се дават имуностимуланти, въпреки че в листовките пише друго.

Защо?

# 61
Аз ще кажа това, което знам за имуностимулаторите от лекарката на детето. Неиното мнение е, че детската имунна система е крехка, но не трябва да и се бъркаме, защото момента, в който спре приема е възможно да има срив. Признавам, че въпреки това давах на голямата Шусрелови соли когато тръгна на градина. Не знам дали е имало ефект, тъй като не е била болнава никога.

# 62
  • Варна
защото вредите от изкуственото форсиране на имунната система още не са изучени добре. Самата имунна система е загадка,дори при възрастните, какво остава да се бърника в незрелия имунитет на бебе. Автоимунните заболявания например са нещо много сериозно, не се знае как и какво ги отключва, ясно е само, че представляват бъг в имунната система. А никой не знае дали едно форсиране с имуностимулант няма да причини бъг. Има много информация в нета, разровете.

# 63
  • София
Беба хленчи в последните дни почти нон-стоп. Дупето й е леко зачервено и с няколко пъпчици, може ли да е от това? Мажа със Судокрем, но изглежда не помага. Какво друго може да опитам?
Напълно е възможно да мрънка от това.
Най-безобидна е отварата от смрадлика. Ако не се успокои зачервяването - лекар.
Пиша "лекар", защото и двете ми деца са били са с жестоко подсичане. С каката изпробвах всичко налично на пазара като кремове. Не помня вече с какво я оправих.
Синът ми се подсече само веднъж. Правих седящи вани с отвара от смрадлика и използвах крем (медикамент). Судокремът не му помогна тогава.

# 64
Моят като се подсече от болницата и нередовното и хубаво почистване го миех със запарка от смрадлика и лайка и мажех с крем павловичева мас.За няколко дена се изчисти от пъпките и зачервяването,сега само да видя че почервенява леко понякога като ака и не го сменя веднага и го мажа само с крема,много съм доволна от него.

# 65
При подсечено ,нито павловича мас, нито бепантен, нито судокрем, нито каквото и да било друго - САМО Медико и Здраве от 2 лв. ни помогнаха.
После открих някакъв специален крем за подсичане в аптеката на Надежда, който ,май ,го правели там.

Последна редакция: сб, 23 юни 2018, 22:53 от Анонимен

# 66
От раждането досега само крема на Веледа използвам. Не съм имала този проблем. Пелената я сменям на 3 часа.

# 67
От кремовете за дупе здраве бебе ми е фаворит. Всяко дупе е различно обаче, така че метода проба грешка.

# 68
На Богомил само един крем на Лили дрогерия му помогна при подсичане. Vzk или нещо такова

# 69
  • Варна
За варненки - в аптека Попова забъркват уникален крем против подсичане, по мое време струваше към 2 лева.

# 70
Аз накупих де що сесетих от най скъпите кремове за подсичане нищо не помогна.
Само тия евтините на Арома -Здраве и медико, дето са много мазни и тежки ни оправиха. И после смених пелените!

# 71
Ми, докато мажех с Бочко нямахме проблеми...

# 72
Мяу, а кога се появи проблема? Да не е от Судокрема?  Моя бебо се се е подсичал от Судокрем и аз го изхвърлих тогава. Не на всяко дупе понася всичко.

# 73
Джинджира алба бебе също може да пробваш. Иначе аз редувам крема против подсичане на Uriage и този на Weleda. Доволна съм и от двата.

# 74
Македонския крем на Галафарм е най-доброто, което съм пробвала за дупе. Не е имал малкия зачервяване или подсичане изобщо, откакто го мажа с това кремче, а изкупих сума ти кремове п/в подсичане.

Общи условия

Активация на акаунт