За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 65

• 34 358
  • 763
  •   1
Отговори
# 75
На Богомил само един крем на Лили дрогерия му помогна при подсичане. Vzk или нещо такова
Каква е текстурата? Исках да го пробвам, но имаме един тон кремове тип судокрем, които не ползвам.
Жана, откъде го взимаш? Обиколих доста аптеки и накрая го купих от друг град 😁 много ми допада като консистенция и аромат и вече ползваме поредна опаковка.

# 76
За варненки - в аптека Попова забъркват уникален крем против подсичане, по мое време струваше към 2 лева.
Малко повече от 2 лева е, но правения им крем против подсичане е много много хвален.

# 77
На Богомил само един крем на Лили дрогерия му помогна при подсичане. Vzk или нещо такова
Каква е текстурата? Исках да го пробвам, но имаме един тон кремове тип судокрем, които не ползвам.
Като Судокрема е

# 78
Поли, няма го в Пловдив, пращат ми по няколко опаковки от Петрич. Страхотен е, ароматът и на мен много ми допада.

# 79
Мяу, а кога се появи проблема? Да не е от Судокрема?  Моя бебо се се е подсичал от Судокрем и аз го изхвърлих тогава. Не на всяко дупе понася всичко.

От преди два дена е. Може би, защото не смених памперса през нощта, защото спеше и не исках да я будя.

Четох някъде, че и Витасин помагал при подсичане, но ме е страх да го пробвам, честно казано. Уж е изцяло от естествени съставки, ама знам ли. Той е доста мазен като консистенция.

# 80
А аз обикалям ли, обикалям и си викам, че щом ти го ползваш, все някъде из Пловдив трябва да го има JoyJoy

# 81
Хахах, ами аз поне не можах да го намеря, добре, че петричани имат там Grinning
Ако имаш нужда, свиркай ми.

# 82
  • София
Аз имам въпрос за кърменето. Наше бебе е почти изцяло на кърма (почти, защото с всяко кърмене давам и по 10-15 мл. антирефлуксно АМ по предписание на лекар заради много силен рефлукс и при последното хранене за деня, което е в 11 ч., додавам малко АМ). Нощем той не се храни още от родилното. Преди заспиваше в 1 и се будеше в към 5-5:50, лека полека започнахме да го приспиваме към 11:30 и той се буди към 6:30. Но през деня се хранехме през 2:30 - 3:00 часа на поискване. Напоследък обаче гледам, че си разрежда храненията и от 7-8 хранения на ден мина на 6. Трябва ли да се притеснявам? Да го будя да яде? Всички ме плашат, че ще ми спре кърмата... (Засега няма такива индикации, бебе наддава перфектно, според лекарката даже малко повече от необходимото). Той е на два месеца.

# 83
Моята педиатърка на два месеца ми каза да спра тотално с нощното хранене, защото 6 хранения били нормални за тази възраст. Аз не я послушах де, все още си се храним вечер към 4ч.
За спирането на кърмата, не знам.. Ние сме пропускали вечери с нощно хранене и не забелязвах да намалява след това.

# 84
Ох ама все едно и също от тия педиатри вече, направо имам чувството че наизуст го знаем репертоара. Не знам на колко месеца са бебетата, но:
-някои отказват нощни хранения, други не - и двете положения са нормални и не е необходимо детето да се отказва насила
- детето само определя колко хранения и сън му е достатъчен на ден
- никога не бих събудила спящо бебе за ядене
- не, няма да ви намалее кърмата, с времето се урегулира съгласно нуждите на бебето
- нормално е храненията с възрастта да намаляват - първоначално 10-12 на ден при някои, после 8-9, 7-8, 6-7, 6-5 - така намаляваха при мен

# 85
  • София
Още един въпрос. Бебе току що ми се стори много топло и му измерих температура под мишничка (с електронен термометър) 37.8. И преди съм му я мерила веднъж-два пъти и над 37.2 не е била. Като цяло не виждам нещо друго да му има. Днес като че ли е малко по-сънлив и не плаче толкова, колкото обикновено (по принцип има яки колики и плаче много). Но нищо много притеснително в поведението му. Трябва ли да търся лекар днес? Или може да се изчака с една такава температура да се види дали няма да мине сама? Бебе е на два месеца.

# 86
Може ли да ми предложите някакъв детски кът в София,който е подходящ за бебета до 3 год. Ще се съберат 5-6 деца и се чудим къде за ги заведем да им е интересно.

# 87
Фаумеа и моето бебе е на същата възраст. И ние като вас си разреждаме храненията и си спим нощем. Скоро ще увеличаваме дозата, щом детето само намалява броя хранения.
 А за температурата - в определена част на деня е различна.Ако си много притеснена най-точно е  базалната темпиратура от която ще махнеш 0,5.
Предстоят ни скоро ваксини и започваме редовно през деня да мерим Т и да я записвам, за да преценя като сложат ваксината има ли проблем.
 При бебетата енормално да са по-топли след сън, плачкане, вечер..

# 88
Нищо не ме посъветвахте за нивото,но тази вечер го свалих,че цял следобяд се надига и хваща за повивалника и предпочетох да се презастраховам.
Кога почнаха да обръщат внимание на музикалните си играчки?Моят ги гледа,слуша,посяга и до там.Някой от отчетната им се смеят и им говорят,моя пън грам не се впечатлява.Да сменям играчките или да не се надявам?

# 89

Кога почнаха да обръщат внимание на музикалните си играчки?Моят ги гледа,слуша,посяга и до там.Някой от отчетната им се смеят и им говорят,моя пън грам не се впечатлява.Да сменям играчките или да не се надявам?
На колко месеца е? Дъщеря ми не е фен на музикалните неща, но дрънкащи обожава да блъска Grinning , на 5м...май децата си имат различни интереси и няма място за притеснение.

Общи условия

Активация на акаунт