За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 65

• 34 354
  • 763
  •   1
Отговори
# 645
Да, чисти се бебето. Минават до 40 - я ден. И аз почиствах с термална вода, но на Uriage.

# 646
За пъпките - почиствай личицето с тампонче преварена вода ,нежно, и после тамазвай с крем. Аз мажа със  бебешки за лице на Себамед, носта е скъп - 27 лв. но мигновено минават всякакви пъпки.
Той е главно за момента, когато се плюнчат много в зоната около устата, но аз го ползвам от 20-я ден и смятам, че си изкара парите ста пъти до сега.

# 647
Алмонд, купи си брашно от елда, царевично, оризово /зависи каква каша си решила да даваш/ - добавяш брашното към топла вода и бъркаш - по този начин знаеш какво ти съдържа кашата на 100%. А и се приготвя на същия принцип като купената. Аз така правя.

Да попитам - откриха ни стафилококи в носен сегрет. Правихме курс аз АБ капки 10 дни, направих 10 дни почвка и пак пуснах секрет - отново стафилокок. Утре сутрин съм при педиатърката, но от последния ни разговор останах с впечатлението, че не се трогва от тая бактерия и може и да не изпише нищо. А трябва да почваме с ваксините, защото до момента имаме само хепатит Б. Някой на се е сблъсквал с тая гад? Пречат ли на ваксините? Записала съм час и при детски УНГ за второ мнение, но до тогава ако някой има опит да ми сподели....

# 648
  • Варна
Да попитам - откриха ни стафилококи в носен сегрет. Правихме курс аз АБ капки 10 дни, направих 10 дни почвка и пак пуснах секрет - отново стафилокок.
Стафилококите са упорити и принципно само с капки в носа никоя бактерия не се мори трайно. Капките само замазват пейзажа. Освен това носът не е стерилно място и е бъкано от бактерии, стафилококи пък има сигурно 80% от населението на земята. Няма начин да ги изтребеш, ако няма някакви ясно изразени симптоми и оплаквания няма смисъл да лекуваш, така или иначе при следващата хрема ще цъфнат пак...

# 649
Ох, ами не съм се заглеждала досега за брашно от елда примерно, но и това ще потърся май.
Благодаря и за темата за кашите, доста е подробна, но май аз не си зададох въпроса, както трябва. Аз съдържанието го чета и в магазина, лошото е, че не на всички е пояснено какво имат предвид под това мляко. Примерно днес на различни етикети видях - сухо мляко, преходно мляко, обезмаслено мляко ама какво се разбира под това не е ясно или аз не схващам, знам ли. В крайна сметка сега купих каша на Слънчо елда, на която съдържанието беше ясно поне. За следващи каши обаче ще го мисля.

# 650
  • Варна
сухо мляко и обезмаслено мляко си е обикновено мляко на прах. Преходното си е преходно - т.е. мляко за кърмачета над 6 месеца, т.нар. АМ 2,т.е. не е адаптирано изцяло, а частично.

# 651
Аз използвах на мустела крема за лице и водата за почистване доста бързо се изчистиха . Педиатърката ми беше казала, че може и с кърма да се мажат , но аз вече бях започнала с продуктите на мустела и не съм пробвала Simple Smile

# 652
Аз що нещо измазсх на бузите на Богомил и накрая , погледнато сега , разбрах, че си е просто период .
Единственото, което му помогна е кремът на Нивеа , светлосин бебешки.
Цяло чекмедже с мазила имам от този период....

# 653
  • София

Да попитам - откриха ни стафилококи в носен сегрет. Правихме курс аз АБ капки 10 дни, направих 10 дни почвка и пак пуснах секрет - отново стафилокок. Утре сутрин съм при педиатърката, но от последния ни разговор останах с впечатлението, че не се трогва от тая бактерия и може и да не изпише нищо. А трябва да почваме с ваксините, защото до момента имаме само хепатит Б. Някой на се е сблъсквал с тая гад? Пречат ли на ваксините? Записала съм час и при детски УНГ за второ мнение, но до тогава ако някой има опит да ми сподели....

Утре ще ти.пиша на лични, че роман мога да напиша покрайте тези бактерии.

# 654
  • София
Алмонд, купи си брашно от елда, царевично, оризово /зависи каква каша си решила да даваш/ - добавяш брашното към топла вода и бъркаш - по този начин знаеш какво ти съдържа кашата на 100%. А и се приготвя на същия принцип като купената. Аз така правя

Верче , а от къде купуваш брашно от елда? Брашното само го разтваряш или трябва и да поври ?  Аз взимам готова каша , но бих пробвала и с брашно.

# 655
Аз давах каша от елда, но вече му правя пюрета с елда. Кисна в от предната вечер. На другият ден варя и пасирам.
Друг път ползвам киноа или кус кус. Имам един амарант, който още не съм готвила.
Някоя от вас правила ли е??

# 656

Утре ще ти.пиша на лични, че роман мога да напиша покрайте тези бактерии.
.

М, много ще съм благодарна, ако пишеш тук, че и аз имам подозрения за стафилококи, а и май са си бая разпространени Confused

# 657
Пуфето, първото брашно купих от биорафта във фантастико. После ми препоръчаха определена марка и си закупих от него.

Топла вода, слагам брашното и бъркам докато получа желаната консистенция. Добавяла съм и плодово и зеленчуково пюре. Детето я яде кашата. Оризова купих готова каша, но в последствие си купих и оризово брашно.
Ако се разровиш малко назад, Жана беше писала как прави неините каши, също е идейно.
Тя и Пийкок е писала Simple Smile

# 658
  • София
Благодаря , ще погледна.

# 659
Когато бяхме в началото на захранването,питах педиатъра за кашите.Каза че от тези,в чийто състав пише че има преходно мляко,мога да давам.А тези,на които пише сухо мляко да въздържа и от тях да да давам по-нататък.Аз чак наскоро от 9 месец въведох млечните.Преди това давах безмлечни каши,които приготвях с АМ.

Общи условия

Активация на акаунт