За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 65

• 34 918
  • 763
  •   1
Отговори
# 375
При всички лудницата е почти една и съща!
😄 Няма смисъл да пиша, че ще повторя горните постове. Не е лесно да се отгледа човек, но няма как, трябва минем по реда си !

# 376
  • Варна
Да споделя за прегледа ни с ортопеда. Посъветва ни да не използваме проходилки, поне не и докато не се изправя сам, но като цяло ги отрече.  Аз четох доста по темата също, директно ги пропускаме. Преди нас имаше момиченце, което вървеше на пръсти и каза, че това е от употребата на проходилка още от 6 месец. Когато детето самостоятелно се учи да ходи, се развивали и правилно мозъчните центрове. Не било задължително да лази преди да проходи. Прохождането по стандарт ставало между 8 и 18 месец. Питах го за тези каишки или както се наричат, с които се придържат децата след прохождане. Каза, че са нож с две остриета. Не трябва да се оставя детето да виси, да се осланя на тях, а само при падане да се използват, но ми е трудно да си представя възможно ли е. Ставите на сина ни били еластични, срещало се при 30 процента от хората, генетично се наследявало. Поради тази причина трябвало да подберем обувки след като проходи, които здраво да държат петата,  за да се избегне плоскостъпие и изкривяване на стъпалото. Преди това не са необходими обувки, нито разни чорапи. Питах го за подходящи обувки, каза Biomecanics(испански били). Посъветва ни често да оставяме сина ни да се изправя сам, уж дърпайки го ние за ръцете, за да укрепват коремните мускули. Ами това е като цяло. Следващ преглед каза около 3 години навършени.

# 377
Не върша домакинска работа, когато бебето спи. Това е моето време - за спорт, маникюр, за дрямка, книжка, преговор на езици, онлайн шопинг. Къщната работа - когато мога и ако мога, докато е будно бебето. Моето също е от ревливите и за 9-те си месеца чак наскоро станаха повече добрите следобеди и вечери. Иначе си знаехме, че от 5 до 9 трябват нерви като корабни въжета.

# 378
  • София
Момичета , моето бебче уж е вече почти на годинка , а още нямам време за друго освен нея. Сега освен кърменето,  цеденето ,готвенето и игрите се учим и да ходим и вместо да имам време за мен аз пак всичко правя на бързо.

# 379
И аз съм като wild poppy. И с дъщеря ми и сега пак, няма сила на земята, която да ме накара да домакинствам вместо да се лакирам или просто да си почета на спокойствие. Домакинствам когато е буден и спокоен, най-често в сутрешните часове. Той се люшка, а аз си върша нещо. Готвя набързо, пера и простирам предимно вечер. За другото ако и когато имам време, ММ също чисти когато е вкъщи. Не се бутам за тиквения медал на най-добрата домакиня.

# 380
Моето бебе иска да му говориш и да го забавляваш. Иначе крещи като сврачка.

# 381
Моят крещи и като му говоря понякога,спи ли му се или ако е гладен е ужас-пищи,крещи,реве с цяло гърло,и като се умори хапне и заспи все едно нищо не е станало.Не знам по емоционален ли е,аз ли съм по изнервена и го усеща,ама последните дни е прескок,не скок.Не ми минават вече маймунските номера и все е недоволен,на главата ми се качи и не знам така ако е винаги как ще го възпитавам.Кога се очовечиха вашите?

# 382
  • София
Влизам с въпрос. Моят хубостник снощи се събуди със зверски рев и продължи 40мин. Дадох му Ефералган, че само това имах. Обаче е отворен преди 6м, а на опаковката пише да не се използва след 3м. Днес ака три пъти, което се случва доста рядко. Да го броя ли за реакция? Иначе е весел

# 383
Влизам с въпрос. Моят хубостник снощи се събуди със зверски рев и продължи 40мин. Дадох му Ефералган, че само това имах. Обаче е отворен преди 6м, а на опаковката пише да не се използва след 3м. Днес ака три пъти, което се случва доста рядко. Да го броя ли за реакция? Иначе е весел
Какво решихте, че му има за да дадете ефералган, на колко е детето?

# 384
  • София
Утре става на 9м.
Не успях да определя защо беше плачът - никне му четвърти зъб и подозирам, че е от него. Добавям факта, че за първи път яде тиквеник от кухня, както и, че предния ден бяхме на бебе среща с още  9 деца. Та не бях сигурна дали е от зъб, корем или превъзбуда, на за девет месеца никога не е плакал толкова и то неутешимо.

# 385
Лещичка,и моят е същият.Даже от седмица насам стана по-зле.На 9 месеца е.Всеки път като се опитам да сменя памперс се препотявям да го гоня по спалнята.Той пищи и реве и не ми дава нито памперс да сменя,нито да го събличам,нито да го обличам.Много почна да мрънка и заради зъбките.Отказва да се храни,което също ме изнервя.Всеки път му говоря нежно и бавно и му обяснявам как докато му правя тоалет трябва да седи мирен,че не е нужно да плаче,че ще му по-хубаво да е с чисто дупе и т.н..,че трябва да се храни за да расте силен мъж.Обаче отвътре много се ядосвам и той сигурно го усеща и сякаш напук ми прави.Много непослушен и палав стана.

# 386
Лещичка,
И ние изкарахме такъв период. Ужас! Не спира да пищи - за кеф, като е кисел, като е гладен, въобще за всичко. Побърка ни. На всичкото отгоре като се изнерви много почва да реве и да се захласва.

# 387
Момичета, здравейте и в тази тема. Някои от вас помня от бременната 😇 Дано всички сте добре и се радвате на пухкави бебоци! ❤
За недоспиването и липсата на
"me time" ... 😂 Аз се правя на супергерой, от десет дни сме си вкъщи, а докато бебето спи гледам все нещо да свърша (нокато ви чета, няма да издържа дълго така). А и си бях казала, че светът няма да свърши, ако не домакинствам!
Имам 2 бързи въпроса:
Знам, че е съвършено нормално, но  малкото хълца много 😂 едни сесии по 10 мин. са понякога... В каква поза да я държа, докато хълца? Или вода да й предложа? Много ми е жално!
Втори въпрос, свързан с мен - дано е ок да е и той тук - след секцио ме понаболява над белега, от едната страна, особено при рязко изправяне. Нормално ли е или да тичам на доктор?

# 388
За хълцането аз давам да си пийне водичка.И моят дечко много хълца,най-вече като стане от сън.
Celeste,колко време е минало от секциото?И мен ме наболвваше секциото от едната страна седмица след операцията,но имах възпаление и течеше.Беше ми се отворила леко раната.Ако не е подуто или червено е нормално да има дискомфорт все пак е операция и трябва да мине време докато зарастне напълно.Ако се притесняваш добре ще е да се консултираш с д-рът който те е оперирал.

# 389
  • Плевен
И мен ме понаболява малко, най вече където е гънката ингвинална ли се казваше. Все едно нещо ме дърпа там. До колкото знам са сраствания и са нормални, така ми каза АГ.

Общи условия

Активация на акаунт