За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 65

• 34 914
  • 763
  •   1
Отговори
# 390
Благодаря ви - две седмици са минали, като болката не е до самият белег, а над него, горе долу около яйчника?! Не е постоянна в никакъв случай, но се усеща при натоварване, и през нощта, като се обръщам в леглото или изправям. Сигурно е нормално, но да си го излея 😀

# 391
Моят мъник от бебе не спира да хълца като му давам вода. Спира единствено ако му направя малко АМ (30 мл с 1 лъж. АМ) или ако се разплаче силно.

# 392
И моят много хълца от родилното. Първият път така се шашнах, не знаех какво му става, трябва ли да го правя нещо, че хукнах да питам акушерките. Те ми смяха малко, но какво да се прави, за първи път се сблъсках с бебе..
Нищо не помага - вода,  сучене, държане изправен. Минава от самосебе си.

# 393
И моят бебо още си хълца.Давам му по малко вода и чакам да премине.

Белегът мен също ме боли от време на време,нормално е Simple Smile

# 394
Аз знам как да ппекъсвам хълцането на моето бебче. Иска ми се да ми хлътне корема, не съм доволна от корема, който имам -
много ви моля за съвет какво да правя за да го прибирам още по-добре.

# 395
Чак сега се замислих като ви прочетох, че отдавна не е хълцал моя младеж Simple Smile Но първите 4 месеца що хълцане беше, само държане изправен помагаше. А сега се зямислих как така изведнъж изчезна това хълцане, сигурно е период. А в родилното и аз питах, какво да се прави, за първи път виждах хълцащо бебе, смях не смях Joy

# 396
  • Велико Търново
И при моето бебе изчезна( намаля драстично) хълцането вече. Но докато хълцаше се чудех и аз какво да правя. Дори си говорих с други майки в парка, но и техните бебета хълцаха.
Относно секцио разреза - и мен ме придърпваше и наболявале и ходих на преглед ( да съм спокойна и аз) било нормално, но все пак ме огледаха детайлно отвътре.
Малко хипохондрично, но след прегледа вече не ме боли Simple Smile

# 397
Моето много хълца още от корема ми. Чудеха ми се как го усещам и как знам, че е хълцане. То не може да се сбърка. Нямах търпение да го видя на живо. Много му се смях първия път. Беше като гумена играчка Wink
Само вода ми помага ама трябва да си похълца повечко преди това.
Мен белега не ме боли
Никога не ме е болял.
Обаче това корем не мога да го гледам вече!!

# 398
И при мен като Пийкок.Още докато бях бременна дечко много хълцаше,по 15-20 минути се е случвало без прекъсване.Коремът ми туптеше.Сега пак е така.Като почне да хълца няма спиране.Понякога и той се ядосва и почва да мърмори нещо.

# 399
Аз родих нормално, но коремът не ми е като преди, плосък и стегнат. Прибрал се е, но има още какво да се желае. Почнах с упражнения вкъщи, че не мога да отида във фитнеса.
При мен обаче тазът не се е прибрал, малко ми стягат дрехите. Дали има вероятност така да остане? Ще е ужасно, не съм свикнала да се виждам така!

# 400
И аз се замислих,че малкият отдавна не е хълцал,но преди,когато се случеше,му давах да засуче 1-2 мин и се оправяше. А за корема- и моят вече 7ми месец не се е прибрал хубаво,но и се усещам сякаш задържам супер много течности. Отдавам го на това,че все още кърмя и организма си задържа течност за производството на кърма,а ако не е това...лошо. Освен това и цикъла ми го няма все още и усещането е точно като преди цикъл-подут корем и напомпан с течност....това,ама умножено по 7 месеца Simple Smile)))

# 401
Аз родих нормално, но коремът не ми е като преди, плосък и стегнат. Прибрал се е, но има още какво да се желае. Почнах с упражнения вкъщи, че не мога да отида във фитнеса.
При мен обаче тазът не се е прибрал, малко ми стягат дрехите. Дали има вероятност така да остане? Ще е ужасно, не съм свикнала да се виждам така!

Ще се прибере,аз 2 месеца след като родих си пробвах старите дънки и установих с ужас,че не ми стават.Някъде около 4-я месец след раждането ми станаха Simple Smile

# 402
Хълца от в корема ми. Сега хълца след като оригне или върне мляко. Давам малко вода, но минава от само себе си.
Минали са 42 дни от раждането. Белега не ме боли май, но над него имам болки. За мен си мисля, че повече ме боли като съм наранена и това са червата, когато са пълни опъват вътрешните шевове....ама дали е от това.
Хора, такава умора усещам понякога, че чак ми е лошо и залитам...
Ама не си почивам много де. Днес дори ших вечерта като си дойде таткото

# 403
Операцията си ме наболяваше може би месец по осезаемо и после само при преумора.
Това носене на ръце вече ми идва в повече, иначе обичам да се гушкаме и целуваме...има и домакинска работа да се свърши и себе си да погледна. Ако не е таткото да ми помага съм жив зян, не мога косата си да изсуша, чува и реве иска внимание...бебешка работа.

# 404
Лъки, пробва ли със слинг?
Моя приятелка така беше изтрещяла от нейната щерка, че иска само в ръцете ѝ и ѝ дадох моя слинг и се Роди. А аз го купих, за да не го нося на ръце. Постепенно разбрах, че моето носене е нищо в сравнение на много други. В един миг ми беше минало през акъла да го сложа на количката за напитки, която имаме и така да го разнасям из стаите... Щото ми тежеше.. каква съм патица. Нито е тежал, нито съм го носила много.

Не го разнасяла с количката Wink просто на моменти ми идваха тъпи мисли Wink

Общи условия

Активация на акаунт