За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 65

• 34 912
  • 763
  •   1
Отговори
# 405
С ерго раница сме, за навън е добре но вкъщи ела да видиш. Прави баща си на маймуна, и като и писне той притяга ръце към мен. Надявам се скоро да отмине и това. Всичко с бебетатае преходно.

# 406
И аз се убедих, че са на периоди. Wink
Дано мине бързо!

# 407
И моят таз леко се е разширил въпреки че раждах със секцио.Бързо си възстанових кг,и коремът се прибра за около седмица след раждането.Обаче ми се обостри гастрита и ужасно се подувам.Съвсем малко да хапна и кормът ми се подува като на бременна в 7 месец. Rolling Eyes
Аз от секциото болки нямям,но сега-9 месеца след раждането все още ми е изтръпнала кожата над белега.Няма чувствителност там.

# 408
Аз мажа с Мадекасол белега и тази изтръпналост изчезна.

# 409
  • София
Момичета, ще прозвучи малко рекламно, за което се извинявам, но да споделя коремен опит...
Моят корем вече трета година след второто беше си седи 4-5 месец размер. А яко тренирам и кг са ми отпреди бременностите. Но съм кат кенгуру...
Това, което много ми помогна беше, че случайно открих, че имам диастаза - дупка между коремните мускули и то реално тез червца няма какво да ги държи прибрани. Започнах целенасочено да тренирам и си платих два курса Не на диастазата при Ваня - сайтът е fitbabyhotmama точка нещо си, излиза с гугъл. Има много голям ефект и съм много доволна. Упражненията се правят вкъщи, тя праща видеа и насоки.
За съжаление моята диастаза е много голяма и няма да се оправи, но определено подобрих положението и научих доста ценни неща. Та затова да споделя Blush

# 410
Аз имам съмнение за диастаза, но не знам на какъв лекар да ида за диагностициране

# 411
Май на хирург Thinking

# 412
И аз имам съмнение за диастаза.Не съм ходила на лекар за потвърждение,но когато легна по гръб в поза за коремна преса забелязвам,че между коремните мускули се надига един участък и се получава нещо като триъгълник нагоре.На пипане е меко и се усеща,че има разстояние между мускулите.Предполагам,че освен гастрита,това също е причина да ми се подува коремът след хранене.Преди да забременея имах много стегнат корем и правех всеки ден коремни преси.Сега заради съмненията ми за диастаза не смея.Чувала съм че може да се влоши.

# 413
И аз мисля да правя коремни и точно заради съмнение за диастаза не смея..

# 414
А с нещо против белези мажете ли, че аз забравих да питам доктора си, а не ми се ходи само за този въпрос. Оплаквания нямам, корема отдавна ми се прибра, кг също са ми колкото забременях.

# 415
Лъки, със содермикс мажа. При предишната операция също с него мазах. Много съм доволна.

# 416
  • София
За диастазата се ходи на хирург. Самата тя е козметичен проблем, но трябва да се провери дали имаш херния, което вече е проблем.  Мен ме гледаха на ехограф на прегледа. Коремните преси в чист вид са противопоказни, но в нета има много филмчета с полезни и безвредни упражнения вкл. за самодиагностициране.

# 417
Лъки, със содермикс мажа. При предишната операция също с него мазах. Много съм доволна.
Мога ли да започна сега, 5 месеца след секциото или трябва от началото... с рецепта ли е?

# 418
Лъки,аз по едно време се мажех с кокосово масло но от дъжд на вятър.Моят белег все още си седи розов,само в двата края е започнал да избледнява.Но отдавна не съм се мазала,не си отделям много много внимание покрай малкия.
След една стара коремна операция ползвах Контратубекс и доста по-бързо ми избледня белегът.Действа на принципа,че излющва горния слой кожа.

# 419
Nso, според теб за пръст и половина разстояние над пъпа само, има ли смисъл да взимам мерки? Даже не знам от кога е, че с първата бременност хич не се интересувах от диастаза. Мерки за превенцията ѝ взимах с втората бременност. Фитбейби са много близо до нас и по едно време мислех да ходя при тях, но аз като цяло съм фен на сериозните тренировки и при възможност отивам при любимата ми инструкторка.

Общи условия

Активация на акаунт