За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 65

• 34 910
  • 763
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Лъки, Содермикс е без рецепта.
Родих нормално и нямам белег от секцио, но да видите стрии - пълен ужас. Посвиха се де, но коремът ми е желе. Правя упражнения, но заради гръбначно изкривяване не мога да правя много коремни преси и като цяло за корем.

# 421
Неизвестна, а планкове пробвала ли си? Май те не натоварват толкова гърба.

# 422
  • Плевен
Корема ми е меко казано ужасен. След две бременности и сериозно напъляване. Сега спазвам режим. Не си падам по тренировки, правя упражнения вкъщи по малко. Да не говорим колко ходя и нося бебето. Знам, че няма да се оправи. Дори да стопя всички мазнини, кожата ще си остане. Единственото решение е абдоминопластика, но кой има пари за това. С нея оправят и диастаза и херния който има, но цените са към  4-5 хиляд😏😏😏

# 423
Има ли бебешки хексалгин?

# 424
  • София
Попи, правя и планк, да. Не че издържам много де.

# 425
Има ли бебешки хексалгин?
Има, но това е аналгин.

# 426
Не разбирам, какво искаш да кажеш, че е аналгин?

# 427
Има и аналгин за деца, по - ниска цена е.

# 428
Герда, Хексалгина е само един вид. Трябва да се консултираш с лекар за точната дозировка, определя се според килограмите.
Съдържа метамизол натрий, което си е аналгин. Има и Аналгин на капки и за деца, но е по лекарско предписание.

# 429
Хексалгинът и аз знам, че е течен аналгин. Използва се в краен случай при много висока, неповлияваща се температура. И се внимава t да не се сваля рязко, за да не се стигне до гърч. Мисля, че беше градус на час нормата, ако не бъркам.

# 430
  • София
Nso, според теб за пръст и половина разстояние над пъпа само, има ли смисъл да взимам мерки? Даже не знам от кога е, че с първата бременност хич не се интересувах от диастаза. Мерки за превенцията ѝ взимах с втората бременност. Фитбейби са много близо до нас и по едно време мислех да ходя при тях, но аз като цяло съм фен на сериозните тренировки и при възможност отивам при любимата ми инструкторка.

За възстановяването на диастазата много голямо значение има самият организъм и възможността му да възстановява тъканите. На някои момичета от курса се затвори,въпреки че не бяха много редовни. Моята не се оправи, но поне се поприбра. Като цяло аз си имам проблем със съединителната тъкан - късогледство, разширени вени и т.н., но според мен винаги е по-добре да правиш нещо, за да се опиташ да се вкараш във форма.

# 431
Аз съм купувала течен аналгин и са ме питали дали е за възрастни.  Затова си мисля, че има вариант и за деца,  който да тушира горчивината.

# 432
Този път се включвам като фармацевт...хексалгинът също е ПО лекарско предписание за деца до 10 години,но тъй като няма разновидност деца/възрастни,затова когато го купувате от аптеката,ви го дават,най-много да ви попитат дали е за възрастни. Аналгинът под всякаквите му търговски форми (хексалгин,течен аналгин,ампули и т.н.) е мн добро лекарство за мн висока температура,което друго средство като панадол и разновидностите му или нурофен и неговите разновидности няма да ви свали. За съжаление обаче алергията към Аналгин не е мн рядка и затова аз лично,когато знам,че ще го дават на дете,на което не е даван никога,препоръчвам по възможност първият път да е през деня,за да се наблюдава детето за реакция,а ако се налага да е нощем-задължително наблюдение. Хубаво е човек да си има по едно шишенце за спешни случаи в аптечката,но прилагането му при бебчовци и деца-след консултация с педиатър,но поне да не тичате да търсите аптеки Simple Smile)
Що се отнася за белега-дерматикса е мн добър...малко по-скъп е от содермикс,малко по-малка е опаковката,но имайки предвид големината на белега от секцио,слага се малко и стига за прилично време,а резултатите,които съм виждала са доста добри.
Само да вмъкна-между Хексалгин и бълг. му разновидности препоръчвам Хексалгин....разликата в цената не е толкова голяма,но разлика в качеството определено има Simple Smile

# 433
SweetAngel, благодаря за споделената информация. Не знаех това за аналгина при децата.
Хубаво е, че във форума пишем хора с различни професии и обменяната информация не е само на база опит.

# 434
Моето бебе пък много рядко плаче. Това много ме притеснява. Също така, се усмихва постоянно на чужди хора. Много ми е съвестно, че не винаги му обръщам внимание и , че не го глезя достатъчно.

Например сега си седи сам на одеалото и повтаря "дад дда чучу да да пррр". винаги е много спокоен. Дано няма аутизъм или нещо такова.

Вчера обаче беше страшно тежък ден. Летяхме, ние летим откакто той е на 3 месеца, и в началото беше лесно, той заспиваше. Става все по-трудно с пътуванията, вместо да е обратното. Вчера бяха поне 5 бебета в самолета и ту едно реве ту друго. Моят горкият пощръкля да седи на едно място, скъса списанията, които четохме заедно, а е и прекалено едър за да заспива в мен удобно. В някакъв момент му откопчах колана, за да можем да е поразходим, въпреки, че имаше турбуленция и е опасно. След това на летището бях прекалено изморена за да хванем влака, докато го нахраним, изпуснахме първия влак. Цялото летище викаше, защото беше мачът Швейцария Швеция. Много ме е гнус да му сменям памперсите по тия летища, винаги нося някакви чаршафчета да постилам за да не се допира до общите повърхности, та допълнителен стрес за мен. Накрая и влакът беше претъпкан. Като си дойдохме беше толкова изтормозен, че плачеше и не искаше да заспи. Той много рядко плаче по принцип и едвам го приспах, около час се успокоявахме, след къпането. Накрая той спа много дълго, а аз сънувах кошмари, че той се буди и, че има синини.

За корема, мога да препоръчам няколко упражнения, които на мен ми помогнаха:

Едното е стоменатият вече планк, другото е йогийско, засмукване на стомаха нагоре. не знам как точно да го опиша, но човек издишва и си засмуква всички вътрешности нагоре и после без да вдишва ги отпуска и засмуква. Това упражнение тренира вътрешния корсет от мускули. мисля, че се нарича abdominal vacuum.  друго, което помага Hollow Body Hold. Последното е обратни коремни преси, reverse crunch.
Не мога да се похваля с плочки, но коремът ми по нищо не се различава от това, което имах преди бременността. Обаче, талията ми се разшири за жалост.  винаги съм имала доста тясна талия, а сега е пропорционално по-широка, за съжаление. 

Общи условия

Активация на акаунт