Пубертетът при момчетата - Тема 2

• 66 277
  • 779
  •   1
Отговори
# 645
  • Варна
И моят 6-токласник се омаза тотално по математика...изкара цяла тройка  Tired Лошото е,че грешките са елементарни.И за капак си траеше и не казва.То няма как да стане скрито,ама...детска му работа.Ще е наказан заради премълчаването,не заради оценката.

И аз заради това наказвам. Майната и на оценката, не бил в кондиция, не чул, не разбрал ... ама това криене ме вбесява.

# 646
Според мен те си знаят, че ще бъдат наказани и си казват @я да поотложим ако можем@
Но и ние препускаме с учебника подир един, на който мислите са му непрестанно другаде

# 647
Моят син е на 10 г., обаче го разпознавам в много от постовете. Постоянно се кандърдисваме за уроците и постоянно се водят някакви пазърлъци. Акълът му е все в телефона или компютъра. Уж гледа клипчета в Уча се, а когато след 15-тина минути надзърна да видя какво прави той си гледа клипчета, в които някакъв играе безумна игра и крещи. Ако има рестрикция за тях, тогава излиза да играе навън и не се сеща да се прибере. Определям му час, в който да си дойде, ама не би. Да не говорим, че винаги има оправдание за закъснението си, такива истории ми сътворява, че вече го избих на хумор, че е готов за писател. Човекът си е просто свободен електрон и това е. Непрекъснато повтарям колко важна е точността, ама никакъв резултат.
Protect Your Kids също е безплатно и добро приложение за родителски контрол над електронни устройства. Ние го ползвахме за телефона на нашия хубостник, преди да го удави.  Вече 4-5 телефона съсипа и му заявихме, че повече телефон няма да купуваме, след като не пази. Сега събира от джобните и щял сам да си купи, ама да видим кога ще е.

# 648
  • Варна
Относно телефона моя много пази. За сега съм му купувала само 2 телефона и то втория от глезотия, нищо му няма на първия.
 Но онази вечер аз съм на родителска и моя телефон звъни и гледам синковеца, аз затварям много добре знае, че съм на род. среща. Пак звъни, викам тук нещо не е наред и вдигам и мърморя " абе мамо знаеш, че съм на родителска среща" и отсреща непознат глас. Нашия си изгубил телефона, изпидирах баща му набързо да го вземе, дал на децата 20 лв. да се почерпят. Удържах му парите от дневните и го заплаших, че ако го изгуби ще получи нокиа с фенерче.

# 649
Все си мисля,че вече са достатъчно осъзнати  да преценят кое е редно и кое не.Скриват детайли,защото знаят,че ще има наказание или каране.В този ред на мисли веднъж,като беше сгафил го попитах :"Като криеш и отлагаш,значи ли ,че ще ти се размине?",а той ми отговаря,-;Не,но имам време да се настроя за ситуацията".Не книга,а цяла поредица могат да сътворят.
Един телефон съм купила до сега и сравнително добре го пазеше,но не го носеше в училище,беше забранено.Излизайки в квартала,обаче трябваше да имаме връзка и взе да го разнася.Не го е загубил,обаче е със счупен екран,а уж е и с протектор.Пазари се за нов,таман и по-модерен,но съм поставила условие-да има добри оценки и поведение в клас и на края на учебната година срещу бележника,ще реша дали да го огрее.За сега се старае,даже на олимпиада се е записал.

# 650
  • Перник
.... той си гледа клипчета, в които някакъв играе безумна игра и крещи. ...

Майнкрафт най-вероятно. Как не им омръзва да гледат тия квадратчета и да слушат викове, не мога да разбера. У дома това е години вече Rolling Eyes

За телефоните - до сега пари за телефон специално за него, не сме давали. До началото на тази учебна година беше точно с нокиа с фенерче. Ама сега, нали е голям, в ново училище, баща му му даде едно Леново, което преди 2 години взима за себе си, но така и не ползва, защото технологично е застинал в 1996 г. Grinning Предупреден е, че счупи ли го, сам ще си купува телефон. Засега (пу пу) няма проблеми.

# 651
О, аз не  наказвам за оценки,  но за лъжа съм жестока!
С нетърпение чакам да почнат масово учителите да нанасят оценките в ел. дневник и да стане ясно, че оценките се разбират веднага и няма смисъл да крият и да се тревожат.

А телефонът е най-ценното нещо, Без ключове излиза, без телефона - не

# 652
Нашето си има и по-важни неща от тел. Не са учебници обаче. Нормално Simple Smile

# 653
.... той си гледа клипчета, в които някакъв играе безумна игра и крещи. ...
Майнкрафт най-вероятно. Как не им омръзва да гледат тия квадратчета и да слушат викове, не мога да разбера. У дома това е години вече Rolling Eyes
Майнкрафт май е по-малкото зло
Но е факт, че във всички клипове крещят като ненормални
Аз имах неблагоразумието да му купя плейстейшън, защото го приеха където искахме
Ако знаех че пристрастяването ще е още по-голямо, не бих го направила
Но го давам само събота и неделя

# 654
  • Перник
Калоян иска плейстейшън за Коледа. Спестил си е част от сумата. Заявих му, че може да продължи да спестява. До 18-годишна възраст. Не смятам да му купувам подобно нещо. И сега постоянно повтаряме "угаси телевизора! Стани от компютъра! Остави телефона!" Imp

# 655
  • Русе
След няколко години тормоз да купя плей стейшън, сега вече ме тормозят за някакво друго устройство. Направо ги отрязах. Никакви устройства за игри няма да купувам  Naughty. За тези пари мога да ги пратя на лагер или на някое друго интересно място. Crossing Arms

# 656
След няколко години тормоз да купя плей стейшън, сега вече ме тормозят за някакво друго устройство. Направо ги отрязах. Никакви устройства за игри няма да купувам  Naughty. За тези пари мога да ги пратя на лагер или на някое друго интересно място. Crossing Arms
И аз режа. Има Майнкрафт, купи си специална маркова мишка за него, сега се заглежда и към такива монитори (компютри) , е, няма да се купува такова нещо.  Дори и милионери да бяхме.

# 657
По плейстейшън си беше паднал миналата зима и то ,защото един негов приятел имаше.Сега си развалиха дружбата и не е повдигал темата.Беше си събрал малко пари,а сега ги къта за дом.любимец.(не,че ще го огрее).Като цяло не е запален по игри,но песни му дай да слуша.

# 658
  • София
Ох лелеее, ще откача. Минаха входните тестове - справи се супер. И сега какво - 2-ка по Човекът и природата, защото не писал в тетрадката в час. Направо ще го удуша, като се прибере. То бива мързел да пише, бива, но неговото е прекалено.

# 659
  • Варна
Ох лелеее, ще откача. Минаха входните тестове - справи се супер. И сега какво - 2-ка по Човекът и природата, защото не писал в тетрадката в час. Направо ще го удуша, като се прибере. То бива мързел да пише, бива, но неговото е прекалено.

Със забележка се прибра моя, не писал по български Sad

Общи условия

Активация на акаунт