Пубертетът при момчетата - Тема 2

• 66 302
  • 779
  •   1
Отговори
# 630
И детски гледа,като съм прибрала всичко друго.Хващам го по това,че загася тв,но не сменя програмата,хаха.Естествено не си признава ,че е той и обвинява, който му падне.Блеенето в една точка,го е заменил с тананикане.

Последна редакция: пн, 08 окт 2018, 13:40 от bobsi81

# 631
  • Перник
Като ви чета, всички описвате моя 11-годишен. С тази разлика, че няма да гледа в една точка, ами ще си рита топка или ще играе с котката. Joy
Донякъде ги разбирам децата - аз в последните класове в училище, че след това като студентка като трябваше да уча, всичко друго ми се правеше - чистех целия апартамент в опит да се настроя за четене Laughing

На Калоян му е трудно да разбере, че трябва да си чете уроците по разказвателните предмети. По 100 пъти повтарям. А и кат ги чете, явно го прави "по диагонал" или мисли за други неща, защото като дойде с учебника и започна да му задавам въпросите след урока, за половината неща казва "това не го пише", пък аз виждам, че го пише. Гледа да отметне домашните набързо и да си седне с телефона. Обяснявам постоянно, че основното му задължение е училището, да пише внимателно, да не бърза, но не ме чува No Mouth

# 632
SvetlaK, aз затова го карам първо да изгледа клипчето в уча.се,.. един вид да се вкара полека-лека в материала, и чак след това да чете урока и да попълва тетрадката. Понякога има неща, които и да ги чете, не ги разбира.. с клипчето все едно някой му го преподава пак

# 633
С малкия нямам притеснения. Чете, учи, прави си почивки след всеки предмет - с телефон или игра. Който е в къщи, подканя за съкращаване на почивката и така върви засега.
Големият е достатъчно голям. Разчевръстил се е последната година да ходи и на частни уроци и на сипове допълнително. Предполагам, че най-сетне нещо от хилядите ми приказки, че матурите са важни, е влязло в главата му.
Абе, единият го тресат младежките пориви и страсти, другият още е на детска вълна, а аз все повече се превръщам в мърмореща лелка покрай тях.  Grin

Последна редакция: пн, 08 окт 2018, 17:06 от luna

# 634
  • някъде
И при нас е чудо... Не е пипнал по нищо през уикенда...вися над един учебник 3 часа и нищичко не му влезна в главата. Не си е попълнил учебните тетрадки. Повтарям по милион пъти, и ни-щич-ко. Наказан е, прибрах му телефона и таблета, компютъра е с парола и не може да го пуска, но цял ден седи пред тв-то. Дудна и аз като Лейдито, че си губи целия ден в симулация и накрая резултат никакъв, но не се трогва особено.
Вече започвам да вдигам ръце...писна ми...5години учех с него и му висях на главата, като не иска да учи не мога и нямам сили вече да го карам насила.

# 635
Моят не е разбрал, че днес в часа по математика са правили входно, а вие се оплаквате *къде е емотиконът, който се държи за главата*

# 636
  • Варна
Моят не е разбрал, че днес в часа по математика са правили входно, а вие се оплаквате *къде е емотиконът, който се държи за главата*

Хахахаха извинявай. Знам, че не ти е смешно, но не мога.
Joy Joy Joy

# 637
Може ли да споделите за детокс програмата на телефона. Много би ми била полезна.

# 638
  • На морето!
И моето гардже е разсеяно и мързеливо, баба му, понеже нали е баба, го оправдава с "артистичен е просто", обаче от толкоз артистичност мен ме избива на истеричност вече.

# 639
Моите двама тийна са на двата полюса. Колкото единия е старателен, отговорен и стабилен, толкова другия е безотговорен,  мързелив и безхаберен. Като сложим в картинката и тежък характер + тежък пубертет, като гарнираме с лъжи за всичко, става мазало. Контролът е стриктен, но много се уморих.

# 640
Моят килеш ще стане на 13 след 13 дена Grinning

Трудно се концентрират,да. Мога да кажа,че е м/у добър и мн.добър ученик. И то, защото прелита през уроците. Ако учи така както трябва, ще е 6.
Тази година ще му е много трудно. С уроци,тренировки и у-ще.
Не казвам,че не контролирам. Но и не дудна. Обаче(!) Joy видя ли, че тръгва много по тънката червена линия, дръпвам такъв морал и реч,от порядъка на минимум час, че му се отщява ви казвам.
Ето и процедурата. Той срещу мен. Без телефон и странични дразнители. С постепенно увеличаване на децибелите на моя милост  До полувисок тон. Не викам. Не крещя.Хладнокръвно и строго,с ледено студено лице Stuck Out Tongue  Един час. До примала. Вярвайте,толкова му е писнало накрая,че няма търпение да ми свърши тирадата. Той не говори,не спори. Не му разрешавам. Трябва само да слуша.И това на месец от един до три пъти. Зависи колко се е олабил.
Не проверявям домашни и чат пат го застрелвам с някой въпрос от текущия урок или предния по някой предмет. Започни ли да ми пелтечи...учене до откат. До 12..1.. докато не се убедя,че е научил урока за у- ще и урока за това как да не минава метър. Два урока в едно Joy И сега знае, че всеки един момент мога да го попитам нещо за урок някой си..и ще трябва да ми отговори. Иначе ще седи до полунощ като Пепеляшка Joy
С кака му така процедирах. Сега и с него.
Но докато напипам концепцията...що нерви похабих и при двамата...Head Band
Успех,няма да им се даваме Simple Smile

# 641
  • 1st floor
С моят се тормозех до шести клас. Мислех да избутам и седми и да го зарежа, но не ми стигнаха нервите. Зарязах го още в началото на седми. ММ стоеше и гледаше така  Shocked! Не вярваше, че ще го оставя точно в годината на матурите. Толкова до гуша ми беше дошло всичко, че накрая му казах да се оправя както знае и може. Еми, в крайна сметка си изкарваше абсолютно същите оценки както и като учех с него до 12 часа. Crazy Как ги изкарваше не знам, защото изобщо не го виждах да пише и да учи. Ходеше си без домашни и учителите му режеха съответно от оценките. Но явно си има знания в главата, защото и на двете матури изкара по-висока оценка от годишната по предмета.Ще видим сега в осми как ще е. Като гледам колко се е засилил да учи, няма да е нещо по-различно. Всичко си бил знаел, даже помагал с домашното по математика на целия клас. Joy

# 642
Може ли да споделите за детокс програмата на телефона. Много би ми била полезна.
Арр detox е приложението, безплатно е, мъжът ми обаче се занимаваше с него, аз само съм в течение с процеса. Засега върши работа.

# 643
Арр detox е приложението, безплатно е, мъжът ми обаче се занимаваше с него, аз само съм в течение с процеса. Засега върши работа.

Благодаря!

# 644
  • Пловдив
И моят 6-токласник се омаза тотално по математика...изкара цяла тройка  Tired Лошото е,че грешките са елементарни.И за капак си траеше и не казва.То няма как да стане скрито,ама...детска му работа.Ще е наказан заради премълчаването,не заради оценката.

Общи условия

Активация на акаунт