Пубертетът при момчетата - Тема 2

• 65 752
  • 779
  •   1
Отговори
# 690
.
 Благодаря, значи и нашия е така. С

# 691

А какви са стелките?
и ние сме с плоскостъпие

Не погледнах марката, но са от мека материя. Пазя кутията, ще видя у дома.Ортопедът изпрати сина ми в точно определен магазин, в който се прави компютърна диагностика- За по-голяма сигурност я направихме два пъти.Да кажа само, че малко се шокирах от цената- 79лв и изглеждаха доста странно, но има за всякакви извивки на стъпалото, то се вижда на екран.Затова- най-добре първо при ортопед, той ще даде насоки. Според ортопедът за 1 година трябва да се реши проблемът.

# 692
били сме при много ортопеди
плоскостъпие не се лекува
просто се взимат мерки , да не се влошава и облекчава болките

# 693
      Каквото ми е казал лекарят, това споделям.

# 694
  • Варна
Моя пък се оплаква, че го болят сутрин мускулите на краката. Единственото му натоварване е скейта и тротинетката Rolling Eyes

# 695
Скейта и тротинетката не са малко натоварване, особено скейта ..
@mysthic woman, asics има в e-mag и единични чифтове пускат с големи отстъпки. https://www.emag.bg/asics-obuvki-za-handbal-gel-flare-5-bjal-men … earch-Action=view  такива преди месец купих за 50 лв, преди това едни други за 35 лв.
Трябва да са за волейбол, хандбал или бадминтон. От ниския профил.

# 696
ЕЕ и моя е дюстабанлия и не може да върви много дълго. Все се измаря и умалява. Водих го на ортопед и на нас така ни каза, че не може нищо да се направи и няма да се излекува. Искам и аз да му взема някакви стелки да го облегча, но идея си нямам какви да са. Тук при нас и компютърна диагностика няма къде да се направи. Дали ако взема кои да са стелки няма да свършат работа?

# 697
Ние правихме индивидуални стелки в Горна баня. И нашите бяха скъпи, около 70 лева. Преди това беше с тези на Scholl, но ортопедите твърдяха, че за него индивидуалните са по-добър вариант, защото той не е с плоскостъпие, а поради съдов проблем има операция на едното стъпало.

# 698
  • София

смени лекаря.

плоскостъпие не се лекува. ако ти е казал, че за 1 година ще се оправи, значи е тотален мошеник. самият факт, че ви е пратил в магазин за скъпи стелки, ясно говори, че е на процент. не е единственият.

между другото, западните ортопеди категорично отхвърлят ползването на стелки при деца с плоскостъпие защото смятат, че така се задълбочава проблемът.

и аз споделям каквото са ми казали лекари.

# 699
Е и ние при западен лекар сме ходили. Каза нищо не може да се направи. Но аз исках да облегча крака. Оня ни каза забрави. Така ще е.

# 700
Имам приятелка, на която сина й е с плоскостъпие, констатирано от бебешката му възраст. Лекарите препоръчваха специални, ортопедични обувки.  И тя още от 2 - 3 годишен му купуваше такива. ( "западни " са  лекарите,  защото става дума за западните части на Германия) .

# 701
  • Пловдив

смени лекаря.

плоскостъпие не се лекува. ако ти е казал, че за 1 година ще се оправи, значи е тотален мошеник. самият факт, че ви е пратил в магазин за скъпи стелки, ясно говори, че е на процент. не е единственият.

между другото, западните ортопеди категорично отхвърлят ползването на стелки при деца с плоскостъпие защото смятат, че така се задълбочава проблемът.

и аз споделям каквото са ми казали лекари.

а какво препоръча и как да се процедира  Thinking

# 702
  • София
Да взема и аз в един пост да се изкажа по няколко теми:

Доколкото знам и аз, плоскостъпие не се лекува, а коригира. В България диагностика правят в магазини Пиедо, има ги в доста градове.

Ние цъфнахме с една 3 по ЧП за "грешно" изписани задачи за движение. Откога и тези даскали започнаха да разбират от такъв тип задачи, при положение, че класната ни е математик и детето се е консултирало за коректност и с нея. Както и да е, дразни ме тая даскалица по ЧП още от миналата година и може тази да се сблъска с товарния влак, но... Ще видим. Иначе позитивното е, че най - после е ходил да се разправя за оценката, а досега просто се примиряваше с всичко.

Рисуване, музики и физическо - нито ме вълнува, нито искам да знам оценки. Интересува ме същественото 😁

# 703
       Не зная дали има значение, че става въпрос за придобито плоскостъпие. Не знам колко е мошеник лекарят, аз също бях скептично настроена срещу скъпите стелки и много се замислих преди да ги купя.Синът ми принципно има маниер да се противи на всякакви новости, дори ако оставя на него, ще си носи дрехите до дрипи и обувките докато се разпорят.
      Стелките изглеждаха много странни, не като тези, които коригират размер, а някак неугледни- едната малко по-висока или поне така ми се стори. Компютърната диагностика я видях с очите си.

Факт е, че  сложи стелките с огромно неудоволствие, че му се нарушава комфортът/ разбирай- трябва да се събува и обува/Но  като тръгна думите му бяха "Мамо, все едно ходя по тревата " и самият той беше учуден. Дни наред не се е оплаквал от болки. Преди също не бяха постоянни, но при по- голямо натоварване, вкл. и като се налага да върви дълго , се оплакваше.

Толкова по темата, просто споделих.

Във всеки случай, най-неприемлив ми беше вариантът да го оставя с болките.

Последна редакция: пт, 12 окт 2018, 10:11 от Светкавица

# 704
  • Пловдив
Да взема и аз в един пост да се изкажа по няколко теми:

Доколкото знам и аз, плоскостъпие не се лекува, а коригира. В България диагностика правят в магазини Пиедо, има ги в доста градове.

Ние цъфнахме с една 3 по ЧП за "грешно" изписани задачи за движение. Откога и тези даскали започнаха да разбират от такъв тип задачи, при положение, че класната ни е математик и детето се е консултирало за коректност и с нея. Както и да е, дразни ме тая даскалица по ЧП още от миналата година и може тази да се сблъска с товарния влак, но... Ще видим. Иначе позитивното е, че най - после е ходил да се разправя за оценката, а досега просто се примиряваше с всичко.

Рисуване, музики и физическо - нито ме вълнува, нито искам да знам оценки. Интересува ме същественото 😁

Предметът ЧП може да се преподава от учители по физика, химия или биология. Учителите по физика определено трябва да разбират от задачи от движение и то доста повече от учителите по математика, защото във физиката задачите не се свеждат само до формулата s=v.t . Казвам това само като уточнение, нямам представа дали учителката е решила грешно задачата, което разбира се е недопустимо.

Общи условия

Активация на акаунт