Американски колеж - дванадесета тема

• 62 735
  • 752
  •   1
Отговори
# 135
# 136
Уфф, забравих ги, ама точно те на моя са му в pleasure list, нещо като клуб/електив (т.е. "хич не уча, а имам 100+).
Не си ги забравила, те са по новата учебна програма, твоя е по старата (МОН "дръпнаха" философския цикъл  Wink и информатиката към 8ми клас)

Имаше въпрос за преминаване на преподаване на английски - това което Ежко беше писал е за 8ми клас, 9ти клас всичко е на английски с американски учебници Simple Smile

# 137
  • София
С хромбуците (понеже всичко им е онлайн) и американските учебници си остават неотворени - да не ви разказвам как си е търсил моя син учебника по психология за издаване миналата седмица: оказа се прилежно подвързан  (не съм го аз подвързвала) и още по-прилежно подреден на етажерката му, а той търсеше бял учебник ...та ми стана ясно колко контакт е имал с учебника. А и прилежното подреждане не е неговата чаша чай Simple Smile

# 138
С хромбуците (понеже всичко им е онлайн) и американските учебници си остават неотворени - да не ви разказвам как си е търсил моя син учебника по психология за издаване миналата седмица: оказа се прилежно подвързан  (не съм го аз подвързвала) и още по-прилежно подреден на етажерката му, а той търсеше бял учебник ...та ми стана ясно колко контакт е имал с учебника. А и прилежното подреждане не е неговата чаша чай Simple Smile
Учебника по физика, както и по биология, вкъщи се разнасяше от колежанина да ни показва забавни примери... Всичко е обяснено толкова подробно и увлекателно, че не може да не "вденеш", със схеми, снимки, много примери... и на места с карикатури (за обяснение на ентропията, например)! Ползваше го да запали брат си да иде на олимпиада по физика в седми клас Smirk малкия не поддаде, въпреки, че (О, чудо!) цял час се зарови да разглежда и чете Grinning

# 139
Това което Ежко беше писал за преподаването в 8 клас, лекичко ме изуми. Не помня да са учили на български. Беше им забранено и в междучасията да говорят на български. А и помня, че всеки клас имаше по двама преподаватели по англ в 8 кл. Един българин и един чужденец. Та чужденецът как им преподава на български? От снощи се чудя. Мислех, че някой ще каже нещо повече, но Пенева мина към 9 клас, та срам не срам ще питам

# 140
Това което Ежко беше писал за преподаването в 8 клас, лекичко ме изуми. Не помня да са учили на български. Беше им забранено и в междучасията да говорят на български. А и помня, че всеки клас имаше по двама преподаватели по англ в 8 кл. Един българин и един чужденец. Та чужденецът как им преподава на български? От снощи се чудя. Мислех, че някой ще каже нещо повече, но Пенева мина към 9 клас, та срам не срам ще питам
В часовете и междучасията по АЕ е забранено говоренето на български, и българския преподавател обяснява граматика дори на английски.
Философския цикъл започват още първия срок на осми клас (още нямат лексиков запас изобщо), затова Ежко писа че в началото малко на български. И по информатика подозирам същото... Моя Alumni вече, в осми клас имаха всичко само на английски, дори по спорт "здравна култура" беше на английски но от горе-долу месец и половина два след началото. Science си е изцяло на английски, но то започва втория срок. Музиката в началото учеха на български и на английски около месец за да влязат в терминологията и после само на английски, Arts си бяха на английски.

# 141
По АЕ няма грам български. По информатика и информационни технологии ги почнаха направо на английски.

# 142
  • София
Физическото, Арт и Музика също са били на АЕ Simple Smile

# 143
Физическото, Арт и Музика също са били на АЕ Simple Smile

А сега не са ли?

# 144
Ми че то остана философията малко в началото само... И то пак си зависи само от стартовото ниво на класа. (набора на сина ми нямаха в осми клас Философия, започваха в 9ти с Етика директно на английски)

# 145
  • София
Росс, за сегашните 8-класници писах. Единствено Философия, БЕЛ и Математика са били на български. Всичко останало на Английски език.
Философия имаха само първия срок - два часа седмично и за това предполагам е била на български.

# 146
  • София
Математика втория срок на 8 клас имаха 50:50 на английски.

# 147
Арта и физическото почнаха на български също. Не за дълго...

# 148
Оххххх!
Може в 8-ми, 9-ти клас да се говори предимно на английски, но в 11-ти е различно.
Ако преподавателят е българин в един момент в часа започва да се говори предимно на български. По химия, физика, физическо, сигурно има и други, преподавателите опитват да започнат часа на английски, учениците му отговарят на български. Защо? Ами поради различни причини. Не им се занимава, правят се на интересни, пробват дали ще се поддаде и т.н. Е, сигурно не при всеки се получава и не във всеки клас. Аз говоря за този, в който попадна детето ми.

П.П. Не съм трила дискусията. Всеки можеше да си редактира поста, ако беше преценил, че е неуместен.

# 149
Фран, и моя се оплаквал от класа си (понякога) ама при такова "отговаря" на български просто следва нисък % за участие и много бързо се приключва "лигосването"...
По химия и по физика понякога учителите нарочно провеждат часа на български за уеднаквяване на терминологията, но по изключение. (в 12 клас имат един англоговорящ по "задължителна подготовка" и българин по "профил". За профила на моя син така беше по физика и по математика. Но дори и по профил тестове, домашни, задачи... бяха на английски). Часа по профил обаче категорично е на български по програмата на МОН за профил и ЗИП. Едното е за да могат да се явяват на състезания и олимпиади по съответния предмет, другото е матури и кандидатстудентски изпити в България.

ПП: Голям смях беше като вечерта преди матурата му по математика издирвахме как на български се пише съкратено "дефиниционна област"(ДО), "допустими стойности"(ДС), "множество от допустими стойности"(МДС), "дефиниционно множество"(ДМ)... преровихме учебниците на брат му, пишеше на кирилица ДО в един урок и ДМ в друг, както и DM в трети...
Открихме, че в ключа към матурата от 23.05. в зад.26 и 27 пише "ДС"... да обаче на матурата на 29.05.2018 в ключа за 26 задача пише "DM ", а за 27-ма "ДС" (той превантивно писал ДС (DM) Grinning )

А по физика след матурата като звънна поиска да проверя един термин на български дали е едикакво си на английски, че се опасяваше дали нещо не ги е омотал (нещо от електромагнетизъм беше...). Не беше се объркал Wink

Последна редакция: ср, 27 юни 2018, 15:21 от peneva_a

Общи условия

Активация на акаунт