Американски колеж - дванадесета тема

• 62 922
  • 752
  •   1
Отговори
# 420
Според мен анкетата е много полезна, защото аз точно такава статистика търсех миналата година.
Синът ми е квартално държавно училище, ходеше на курс по БЕЛ и МАТ към една и съща школа, като се готвеше единствено и само за НВО.
Това варианта частни уроци по БЕЛ и частни уроци по МАТ за НВО ли е? Два отговора?
п.с. или вариант 4?
Какво е комбиниран курс, който вкл. и подготовка за АК или курс, който е и по МАТ, и по БЕЛ за НВО?

# 421
  • София
Мими, ти го беше написала.

# 422
Синът ми е квартално държавно училище, ходеше на курс по БЕЛ и МАТ към една и съща школа, като се готвеше единствено и само за НВО.
Вие трябва да изберете 4-та опция.

# 423
С нисия приемен бал тази година АК май ще се окаже прав, че никаква специализирана подготовка не е нужна. 3-4 процента на есето и 1/4 верен тест и си вътре.

# 424
Той и в гимназиите тази година е по-нисък , което е нормално да се отрази и при приема в колежа.

# 425
  • софия
С нисия приемен бал тази година АК май ще се окаже прав, че никаква специализирана подготовка не е нужна. 3-4 процента на есето и 1/4 верен тест и си вътре.
Той и в гимназиите тази година е по-нисък , което е нормално да се отрази и при приема в колежа.
Да не забравяме и увеличения прием тази година.

# 426
Приемният изпит в колежа продължава пет години ... От първата до последната секунда.

# 427
Здравейте на всички!
Честито на всички новоприети!
Искам да се похваля, че ние също се записахме миналия четвъртък!
Благодаря на всички за съветите и насоките, които ми написахте преди време.
В крайна сметка сина ми реши, че това е неговия избор и не изчакахме класирането на 03/07.
За протокола - освободихме едно място в СМГ. А аз се радвам, че имаше привилегията  да си избира между най-добрите училища.
За анкетата /аз гласувах де/ - ходихме в Лого 3 на подготовка само за колежа. Нямаше условие да бъде комбиниран курса, с НВО.  С баща му искахме да се презастраховаме.След 18/03 не пипна да учи за матурите и изкара по 95 точки на двете.  За сравнение / без да навлизам в спор за и против курсовете и допълнителната подготовка/ неговия най-добър приятел, с когото седят на един чин отиде само "да се пробва". След изпита му беше споделил, че е решавал 20 минути  -5 задачи и са му останали 5 минути за останалите 20......но всеки родител си преценява относно подготовката.
Ще ме извините, ако от време на време ви досаждам с въпроси, но сме нови още.
Като за начало бях впечатлена от бързата организация по записването. Освен това спокойно можех да му връча документите и да си ги подаде сам, понеже на мен никой не ми обърна внимание - само на колежанина:-)
И без това бяхме с малката му сестричка, която всеки път тича като луда из парка ...явно и на нея и харесва:-)

Хубав ден от мен Simple Smile

# 428
  • софия
Честито и добре дошли Simple Smile
Можеш да питаш за каквото си искаш, няма опастност да досадиш Simple Smile Нали си помагаме !

# 429
  • На топло в неговото сърце.
Здравейте на всички!
Честито на всички новоприети!
Искам да се похваля, че ние също се записахме миналия четвъртък!
Благодаря на всички за съветите и насоките, които ми написахте преди време.
В крайна сметка сина ми реши, че това е неговия избор и не изчакахме класирането на 03/07.
За протокола - освободихме едно място в СМГ. А аз се радвам, че имаше привилегията  да си избира между най-добрите училища.
За анкетата /аз гласувах де/ - ходихме в Лого 3 на подготовка само за колежа. Нямаше условие да бъде комбиниран курса, с НВО.  С баща му искахме да се презастраховаме.След 18/03 не пипна да учи за матурите и изкара по 95 точки на двете.  За сравнение / без да навлизам в спор за и против курсовете и допълнителната подготовка/ неговия най-добър приятел, с когото седят на един чин отиде само "да се пробва". След изпита му беше споделил, че е решавал 20 минути  -5 задачи и са му останали 5 минути за останалите 20......но всеки родител си преценява относно подготовката.
Ще ме извините, ако от време на време ви досаждам с въпроси, но сме нови още.
Като за начало бях впечатлена от бързата организация по записването. Освен това спокойно можех да му връча документите и да си ги подаде сам, понеже на мен никой не ми обърна внимание - само на колежанина:-)
И без това бяхме с малката му сестричка, която всеки път тича като луда из парка ...явно и на нея и харесва:-)

Хубав ден от мен Simple Smile

Браво на вас,моят син също посещава Лого 3.Когато говорих с г-жата му тя ми каза,че ако не го приемат в АК до края на учебната година ще наблегнат за НВО.Детето ми догодина ще е 7 клас,учи в обикновенно квартално училище.Надявам се да успее да влезе.

# 430
След изпита му беше споделил, че е решавал 20 минути  -5 задачи и са му останали 5 минути за останалите 20......но всеки родител си преценява относно подготовката.
Освен това спокойно можех да му връча документите и да си ги подаде сам, понеже на мен никой не ми обърна внимание - само на колежанина:-)
Много типична грешка. Задачите се решават не по реда им, а първо най-лесните. Въпрос на познаване на формата на изпита, а не на знания.
За "игнорирането" Ви - свиквайте. Колежа се стреми да осигури на учениците всички условия, за да могат да се справят сами.
Помага много, но помощта трябва да бъде потърсена проактивно. В осми клас ги учат и на това.
Иначе дават насоки, но от учениците зависи дали и доколко ще ги следват.
Да не се бъркат насоки с правила. Правилата са задължителни, написани са в правилника и всеки си има копие от тях. Грубото или системно нарушаване на правилата винаги носи много неприятни последици.
Насоките са: "това най-вероятно ще стане най-добре по този начин. Ако искаш обаче, опитай по друг". Обикновено са прави, но понякога и ученика успява да намери по-добър начин. Втория случай прави учителите по-щастливи. Simple Smile

# 431
Относно подготовката , аз и преди бях писала, че дъщеря ми се е готвила само за матурите. Извадих и информация за формата на изпита и някои насоки, които за наш ужас с баща и ги прочете вечерта преди изпита. Има едно нещо, което трябва да се има предид според мен -  систематичното и задълбочено учене до 7 клас. Ако има пропуски , в космоса да отиде на курс , няма как да стане. При нас курса по МАТ беше от 3 клас в СМГ , а БЕЛ почна в 6 клас. Относно по-ниския бал тази година - нисък е и в гимназиите, а приетите или поканените от вчера  (доклкото ги чета по форумите ) са приети в топ 3 училища, дано не бъркам, т.е дали са няколко точки на есето и 1/3 на теста ......са сред най-добрите. Днес отново питах дъщеря си дали има промяна в желанието си - АК или 1 НЕГ ( с ясното съзнание , че вече е записана в колежа по нейно  желание ), дори и ако изтеглим документите и понесем санкция с пл. депозит. (важно е тя да е щастлива от избора си), но каза  НЕ - остава си АК. Успех на децата ни !

# 432
  • На топло в неговото сърце.
Относно подготовката , аз и преди бях писала, че дъщеря ми се е готвила само за матурите. Извадих и информация за формата на изпита и някои насоки, които за наш ужас с баща и ги прочете вечерта преди изпита. Има едно нещо, което трябва да се има предид според мен -  систематичното и задълбочено учене до 7 клас. Ако има пропуски , в космоса да отиде на курс , няма как да стане. При нас курса по МАТ беше от 3 клас в СМГ , а БЕЛ почна в 6 клас. Относно по-ниския бал тази година - нисък е и в гимназиите, а приетите или поканените от вчера  (доклкото ги чета по форумите ) са приети в топ 3 училища, дано не бъркам, т.е дали са няколко точки на есето и 1/3 на теста ......са сред най-добрите. Днес отново питах дъщеря си дали има промяна в желанието си - АК или 1 НЕГ ( с ясното съзнание , че вече е записана в колежа по нейно  желание ), дори и ако изтеглим документите и понесем санкция с пл. депозит. (важно е тя да е щастлива от избора си), но каза  НЕ - остава си АК. Успех на децата ни !
Успех!

# 433
Здравейте, и ние днес записахме дъщеря ни в АК
Уроци в Лого 3, и отделно за НВО в Междучасие
За моето дете уроците бяха полезни, важно беше за малкото време което имаха, да се научат да решават за бързина.
Успех на всички дечица пожелавам Simple Smile

# 434
  • София
Добре дошли в емоционалната ни група на рационалните родители Simple Smile.

Общи условия

Активация на акаунт