Американски колеж - дванадесета тема

• 62 956
  • 752
  •   1
Отговори
# 435
  • На топло в неговото сърце.
Добре дошли в емоционалната ни група на рационалните родители Simple Smile.
Това много ми хареса!

# 436
  • София
Аз много трудно "нося" на комплименти и още по-трудно ги "давам". Но на срещата на мамите от тази група бях абсолютно очарована Simple Smile.

# 437
  • Sofia
С нисия приемен бал тази година АК май ще се окаже прав, че никаква специализирана подготовка не е нужна. 3-4 процента на есето и 1/4 верен тест и си вътре.

Здравейте,

предстои ни догодина дъщеря ни да се яви на изпит за АК и затова ще съм признателна, ако някой може да сподели с какъв успех са  приети резервите тази година.

Все още не мога да се ориентирам добре във формата.

Дали 5те раздела получават отделна оценка и как се формира ремултата.

Виждам от съобщението на колежа, че " кандидатите с резултат от 40.19% до 37.57%."

Моля, да ме извините за досадните въпроси!!! Ще съм признателна ако ме препратите да чета някъде за статистика на резултатите !!!!

# 438
Накратко, изпитите са с еднакъв формат, но различна сложност на различните раздели през различните години. Поради което, всяка статистика на резултатите е безмислена.
Има пет раздела, които получават по 20 точки максимум всеки. Математика, логика, четене с разбиране се разпределят в четири части тест, тип "избери верния отговор от дадените".
Процентът на верните отговори се умножава по 20 за да се получат точките за раздела.
Петата част е есе, което се оценява от 0 до 20 точки, в зависимост от това, дали отговаря на зададената тема, дали има ясна и добре обоснована теза и дали същата е изложена разбираемо.
Накрая се събират точките от петте раздела и се получава крайния резултат.
Теоретически от 0 до 100. На практика, единици постигат над 60 точки до сега.
Невъзможно е да се решат всички задачи. Освен това лесните и трудните задачи носят еднакъв брой точки. Затова се почва с лесните и като наближи края на теста се налучкват останалите отговори.

Последна редакция: чт, 05 юли 2018, 17:45 от Ezhko

# 439
  • София
Alegra, изпитът се състои от тест (от 4 части, от които едната е за четене с разбиране, има математическа част и логически задачи)  и есе.
С по-голяма тежест е тестът, като на него резултати над 50% са високи. Може би е добре да не се пада под 35% на теста.
За високи резултати на есето се считат 15-17%, за доста добри - 12-14 %, но има деца (предимно от математически училища), които влизат, при това сред първите приети,  с по-нисък процент на есето (6-7 %), но с висок резултат на теста.
Според мен дете с тест около 35% и есе около 10-12% е с големи шансове за прием. Всеки по-висок резултат прави кандидатстването по-спокойно, а всеки по-нисък - не така спокойно. Но пък ето, тази година и резерви с общ сбор есе + тест от около 38% са поканени за записване.
Преценете как да развиете уменията за писане на есе и да осигурите добра подготовка по математика, която да носи и достатъчна увереност и бързина на изпита.

# 440
  • Sofia
Много, много благодаря!!!!!!!!

# 441
Да споделя и моя опит.Моят син обигран в математиката и особено състезателната/Учи в МГ/,на изпита за американският пълен крах.Всичките му предварителни изпити в първата петица,но в деня на изпита тотална засечка.Българският  3,5 точки.Направо ужас.Той не си е литератор,но до  сега поне 8-10 точки на есето,а на  изпита нищо.Математиката също не на ниво. Хасъмска озадачена от резултата,ние в истерия/визирам себе си/.Вчера поканени за колежа .Утре подаваме .От Плевен сме.Психиката на децата,понякога не издържа. Обвинявам в случая себе си.

# 442
  • София
Да споделя и моя опит.Моят син обигран в математиката и особено състезателната/Учи в МГ/,на изпита за американският пълен крах.Всичките му предварителни изпити в първата петица,но в деня на изпита тотална засечка.Българският  3,5 точки.Направо ужас.Той не си е литератор,но до  сега поне 8-10 точки на есето,а на  изпита нищо.Математиката също не на ниво. Хасъмска озадачена от резултата,ние в истерия/визирам себе си/.Вчера поканени за колежа .Утре подаваме .От Плевен сме.Психиката на децата,понякога не издържа. Обвинявам в случая себе си.

От пренавиване и натоварване с очаквания - и свои, и чужди - това може да се случи. Радвам се на успешния финал на тази история.

# 443
Juliana Ilieva значи в крайна сметка не е било пълен крах.  На кое място сте в класацията? 

Аз си спомням как миналата година, докато чаках моят син да излезе от изпита, излизаха деца, звъняха на родителите си с коментари като "това беше загуба на време".  Какво си причиняваме само, ей.

# 444
  • София
Отчет по нашия казус: Wink
След дълго, сериозно и информирано /Ежко, Wink / обмисляне, днес записахме девойката в Испанската. Ще ми липсвате, но може да ви навестявам от време на време. Hug Пък и знае ли се - номер 3 обяви, че ще учи в АК /той е втори клас от следващата година Joy /.
За чакащите резерви - на 09.07. АК ще обяви поне още две свободни места - нашето и на момиче от нейното училище, избрало НЕГ. Сега ще врътна и един мейл на Колежа - да ги информирам и да им благодара за добрата организация.

# 445
Много успехи на девойката, Санака! Simple Smile
Това с освобождаването​ на бройката не работи така. Поканили са до 100, но ако запълнят до 90, пускат резето. Трябва да се откажат повече от 10...

# 446
Ежко, това пък защо (10 по 10 канене)? При големия каниха няколко пъти по 3-4 деца. Единия път беше след незаписали се кандидатствали за намаляване на учебната такса, после беше след изтичане на официалния срок на записване. (тогава първо беше с 3 момчета 2 момичета с % от до, после беше с "кандидати" с % от до). Миналата година пък изобщо нямаше канене, бяха поканили повече резерви още първоначално...

# 447
Sanaka, успех на детето!

# 448
  • София
Това не го знаех. Pensive Мислех, че ако не се запишат всички, ще поканят нови на 09.07. Добре, че ме коригира тогава.

# 449
Това не го знаех. Pensive Мислех, че ако не се запишат всички, ще поканят нови на 09.07. Добре, че ме коригира тогава.

Колежа не казва това, което казва Ежко!

"НЕЗАЕТИ МЕСТА ОТ УЧЕНИЦИ, КАНДИДАТСТВАЛИ ЗА НАМАЛЯВАНЕ НА УЧЕБНАТА ТАКСА 

Уважаеми кандидати,
След приключване на записването на приетите ученици, кандидатствали за намаляване на учебната такса, от 05.07.2018 г. Американският колеж кани за записване кандидатите с резултат от 40.19% до 37.57%.
Родителите трябва да получат пълния комплект от документи за записване, преди да започнат процедурата.

При наличие на оставащи свободни места,  на 09.07.2018 г.  в 17:00 ще бъде публикувана  допълнителна информация."
Т.е. това са част от незаетите места. Може да има и още, може и да няма... Какви 100, какви 90!

Успех на детето, Санака!

Общи условия

Активация на акаунт