Магията на изтока - тема 54

• 43 182
  • 732
  •   1
Отговори
# 60
  • MJF
Честно казано нямам обяснение защо така е преводна драмата баш на японския фронт на фона да речем на корейския. Да доводи бол но все пак не го разбирам. Просто голяма разлика.
Тез японските явно трябва да са извън Япония като немския японец за да "върви" работата.

# 61
Така е, но нищо не може да се направи. И наистина много хора се отказват да гледат. В най-добрия случай гледат изцяло преведен сериал от предходните години/ сезони.

Скрит текст:
Преводачката на Hana Nochi Hare заспа на 5-ти епизод и няма изгледи да се "събуди" скоро. Последно бях чела - семейството й били на гости, че какви роднини, че какви ала-бала, а то беше преди два месеца близо.
Другата, която уж пое да довърши проекта - заспа и тя на 8-ми епизод и така си стои, а аз забравих вече, че съм гледала сериала.
Преводачката пък на Ashi Girl е направо за бой с това нейно поведение. 10 месеца превежда сериал от 12 епизода (с по 20 минути продължителност) и лъже като български циганин - как щяла да го довърши, как не била забравила проекта и пр. И най-глупавото от правилата на d-addicts е, че нямат право да пипат един проект (т.е друг да го завърши), ако преводачът не се появи три месеца изобщо във форума?!?! А тая се гаври - влиза от време на време, но никакъв ъпдейт, а има още 4 епизода за превод.
А другата, дето й била изчезнала музата да преведе Blanket Cats, тя пък още явно още я търси. Изчезнала тя, повече от година, че няма и да се върне.
И най-дразнещото е, че грабват проекта, а не правят нищо. По-добре да не го пипат, да се знае, че няма човек - отколкото да се надяваш и да чакаш безкрай.

Умряла работа.
Съвестните и отговорни се броят на едната ръка. Добре, че са такива като HPriest, subi06 и преводачите от фен-групата SkewedS.
HPiest дори още отсега предупреди, че септември ще е в Япония при роднини и ще забави последните епизоди на сериала (който ще превежда лятото) с две седмици. Ама такива като него са 1 на милион. Винаги, докато превежда, който и да е проект - в профила си ъпдейтва с инфо. Докъде е стигнал, колко процента е превел и винаги в събота (всяка седмица) пуска новия епизод.

Колкото дисциплиниран и отговорен народ са японците - толкова несериозни и безотговорни са огромна част от преводачите на английски на японските сериали.

# 62
2в1, пропуснах да те попитам - как се развива Come and Hug Me? Не си споделяла. Чета, когато споделяш това, което аз съм започнала и зарязала, а ти продължаваш геройски до финал.
Все още ли е тегав, с много драма, сълзи, корейски предразсъдъци?

Днес трябва да е започнал и Your House Helper с Ха Сок Джин, но дори няма да го погледна. Отчайващи са корейците. 4-5 епизода в началото, горе-долу интересни и след това - стой, та гледай. Едно и също, едно и също. Никаква идея за излизане от клишето/ рамката. Само главните герои различни.

# 63
Рос, върви, както започна. Много предразсъдъци, драма и сълзи по корейски. Никакъв лъч светлинка. Продължават мъченията на главните, но пък са ми толкова сладки двамата, че продължавам да ги гледам. Не знам какво ще измислят за финал, защото по пътя на логиката и особеностите на корейската народо-психология, тия двамата не могат да имат общо щастливо бъдеще, но пък в последните години трагичните финали са ги свели до минимум.

# 64
Аригато, 2в1. Както и очаквах. Евентуално, когато приключи, ще изгледам финалните кадри.

Излязоха ми клипове от канала на KBS Drama, на първи епизод от новия сериал на Ха Сок Джин. Не се удържах и ги прегледах.
Мъж като него да го гледаш в такава светлина - да прибира и сгъва прането, пременен в престилка, а само като знаеш какво се крие под нея...
А и как изчисти къщата... Ха Сок Джин в ролята на домакиня с топки. Някак му се губи мъжкият чар.

Бона не е мръднала и сантиметър след Girls' Generation 1979. Не знам, но имам някаква фобия, само като чуя гласа й. Още кънти в главата ми силният кьонсан-диалект. Провлачено, досадно, влудяващо, типично за Тегу и югоизточните части на Корея.

# 65
  • MJF
Ама че казус с тези деца в Тайланд. С нашите реки и морето ни ми е трудно винаги да си представя такива мащаби и неща като да живееш в такава среда с приливи и отливи и разни дъждовни не периоди-няколко дни а сезони. Дори и на живо да го гледам ми е трудно да си го представя. Туй няколко месеца дали могат да издържат тези хлапета в такава среда. Ама че изпитание.

# 66
  • BG
Няма какво да се гледа и това е, рових,търсих, изгледах първи еп. на Love won't wаit с Ванеската-пълна скука, едвам изтраях да свърши. Продължавам с Moonshine and Valentine, дано да ми задържи вниманието.

# 67
  • DE
Гост, давай смело. Преведените 12еп. ги изгълтах за ден, сега чакам да го преведат целия да му се нарадвам. Великолепни извънземни  Crazy лисугери са написали сценаристите Heart Eyes само да бяха избрали друга за ГГ Tired

# 68
  • BG
Гост, давай смело. Преведените 12еп. ги изгълтах за ден, сега чакам да го преведат целия да му се нарадвам. Великолепни извънземни  Crazy лисугери са написали сценаристите Heart Eyes само да бяха избрали друга за ГГ Tired
Давам, давам, ако не стане- вече ще ти искам съвет за китайско фентъзи Laughing

# 69
Ето и как е разположението в пещерата. Все още не рискуват, защото днес и в следващите дни очакват отново много дъждове.
Моля се всичко да завърши добре.

Рюук от Super Junior излиза от казарма на 10 юли. Само златното макне - Кюхьон остана, но той чак през май 2019 г. Ще са пълен състав, макар че вече работата е тръгнала на "пенсиониране".
Днес ми е някак СуДжу-ковско. Само техни парчета слушам.

Днес пък Джонгшин от CNBLUE обяви, че влиза в казарма на 31 юли. Очакваше се, че след Йонг Хуа ще тръгнат един след друг. Синята китара и той съвсем скоро.
Само FT Island още отлагат, но и те до края на годината трябва да поемат към родната корейска казарма.
ЕХО и те започват след няколко месеца. Един по един, след като приеха този нов закон за отбиването на служба. Край вече, каквото беше - до тук.

# 70
  • MJF
Дано там действат хора  компетентни и реалисти и с адекватна ценностна система и помогнат на тези закъсали хора , в случая и деца.
То какво ти умение да плуваш. Аз да речем мога да плувам колкото да не се удавя но с гмуркане като акт съм направо куриоз- главата ми като плувец не се потапя под водата по мое желание  Blush, само по принуда, пък било то да съм обурудван с екипировка- психология такава , какво да се прави. И си плувам като шамандура все  Mr. Green

# 71
Изгледах го аз Moonshine and Valentine. Гостче, може и да го добуташ до края.

С новия закон за казармата на доста идоли ще се наложи да изпълнят дълга си без да могат да отлагат. Ще поопустее корейската шоу индустрия, че то има доста, които са отлагали до последно.

Ужасно е това с децата в пещерата. А на родителите им какво им е не ми се мисли. Дано все пак успеят да ги измъкнат по някакъв начин.

# 72
  • BG
С новия закон за казармата на доста идоли ще се наложи да изпълнят дълга си без да могат да отлагат. Ще поопустее корейската шоу индустрия, че то има доста, които са отлагали до последно.
Нали можеше до 30г. да се влиза, каква е промяната в този нов закон?

# 73
  • MJF
Преди се отплеснах и забравих.
Изгледах първи епизод на The Habitation/ Genkai Danchi
Shiro Sano го гледах преди дни в Aishiteru - Kaiyo -  в интересен ми персонаж. А сега тук в централна роля и то каква  Mr. Green. Голям психо ефект създаде творческия екип  в първия епизод. Пише съспенс на жарнра, да видим  Simple Smile, то направо като хорър ми заприлича, даже по едно време обмислях дали да не си примъкна  newsm43 за всеки случай.

# 74
Здравейте, напоследък гледах малко сериали. Сега имам повече време и мисля да изгледам каквото е излязло от корейската версия на Богат мъж, бедна жена.

Сутринта в социалните мрежи ми излезе новина, че са избрали мис Корея - изглежда реакциите в нета са доста подобни на тези, които се случват след избора на мис България. В случая ми се стува малко несправедливо - момичето е хубаво.. http://www.koreaherald.com/view.php?ud=20180705000550
Ако коронованите жени на колажа са предишните миски, виждам 2-3, които изглеждат зле. Не просто по-зле от тазгодишната, а зле по принцип.

Общи условия

Активация на акаунт