Магията на изтока - тема 54

• 43 179
  • 732
  •   1
Отговори
# 45
Изгледах един нов китайски филм, който ще помня дълго време - Us and Them (със същото име като парчето на Pink Floyd). Правата за него са закупени от Netflix (за излъчване извън Китай) и е излъчен на 22 юни.

Не се отказвам от китайското (преглеждам всичко ново, което излиза), въпреки че в 90 % от случаите правят безумни филми, но все пак продължавам да откривам и качествени продукции, които си струват всяка минута.
Така беше и с този нов китайски филм.
Като цяло историята не е нищо невиждано и непознато, но...

Скрит текст:
... си струваше да изгледам всичко, за да видя писмото от бащата на самия финал и думите му: "Дори и да не бъдете двойка в живота, вие винаги ще бъдете едно семейство."

Историята е между Тя и Той от бедни китайски семейства, един и същ провинциален град, които търсят своето щастие в огромният Пекин. Историята се развива в продължение на 11 години - как започва връзката между тези двама млади души, които са опора един за друг в най-трудните си години, когато се опитват да открият своето място под слънцето. Бедни, но влюбени, борят се с живота в огромният град и се подкрепят един друг.
Краят беше очакван за мен. Такива истории винаги завършват по този начин, точно както е и в живота. Историята на тези двама млади ме трогна. Станаха ми много симпатични с всичко, през което преминаха заедно. Животът обаче винаги ни поднася нещо друго...

Красива и реалистична китайска история, показана по много ефирен/ нежен начин. Отлична игра на Дзин Боран и Джоу Дуню.

# 46
  • MJF
А аз изгледах Aishiteru - Kizuna -  и съм разочарована. Много. По-добре да си бях останала само с Aishiteru - Kaiyo -
Гледам че е същия сценарист, същия продуцент и нямам обяснение за това нелепо продължение. Пълно разочарование. Все едно си плюха като история и послания на цялата работа от Aishiteru - Kaiyo -
Aishiteru - Kaiyo - си остава за мен минишедьовър но без продължението  Naughty  Peace

# 47
Гледай, Шо. Японските фенове какво правят след мача Белгия - Япония, който изгубиха много достойно и ме накараха да забравя срама от мача с Полша.
Нашите хора са си събрали боклуците след края на двубоя. Респект! Японци!
Възпитават дори и там, след края на достойно изгубеният двубой.

Скрит текст:

# 48
  • MJF
Голямо браво. Респект от мен пълен имат за такива актове. Това се казва култура за мен. Само после да не са се чудили къде да оставят/изхвърлат торбите, че не е като при тях.
Значи те такива подготвени и във футбола. Аз понеже от фигурното само знам как са обурудвани с вся и всьо като зрители та и до пликчета за боклука. Туй да беше бай Ганьо след него и потоп  Close.
A Cappella 2016/ Mubansou
Нееднозначно впечатление ми остави този филм  Thinking. От една страна силно ми заприлича на "българско кино". От друга страна все пак бе приличен опит за това което "казва". Но нещото което не му достигаше е простотата на емоциите , някак "по-облечени"/ по-финни  ако бяха щеше да стигнат и да някаква похвала от мен. Като изгледала филма отбелязвам 2 силни негови страни- избора на Riko Narumi за главната роля и донякъде кинематографията. Сега разглаждам творческия екип и се  Crazy. Автора на романа по който е сценария е Mariko Koike e и на Double Life, който гледах преди няколко дни , ама че съвпадение  Simple Smile. Тази дама явно обича да "философства". Мда Thinking ,  двата филма имат определено общ почерк.
Понеже "гледам" футболното първенство през фигурното чрез руски фенове та вчера ги изби на хайку -поезия - малко примери :
"Туча закрыла
 ГорУ Фудзияму
 Ронины плачут"

"Погиб самурай.

Но и соперник в крови.

Наказана самоуверенность."

Последна редакция: вт, 03 юли 2018, 10:39 от Шошулчо

# 49
Руснаците на колко ли водки са се вдъхновили да сътворят това хайку....
Толкова години ги коментираме японците с теб тук - какво повече да кажем. Знаем си ги и от сериалите/филмите им.

Нямам нищо японско за споделяне тези дни. Само чакам днес втори епизод на новото сериалче на Тайши Накагава. Ще го гледам по TBS и добре, че е между двата мача.

Една реклама с Казуки Китамура - известен в Япония и като Неко самурай.
Бира изобщо не пия, обичам я само за месене на тесто. Газираното и него го зарязох на 90 % преди години. Отвреме на време пийвам, а в жегите май действам като него - със студеният леген с вода и маркуча в градината, когато не съм край брега, хаха.

# 50
  • MJF
Ааа не . Във фигурното сме трезвеници иначе няма нито как да скачаме нита как да се разправяме със съдийските протоколи.  Wink Laughing. Има и някакъв футболист с фамилия "килиан" а това е термин във фигурното. Въобще хореографията пред вратите се обсъжда в детайли . На руския вратар и опънатите много добре пръсти на краката се оказаха съществени а това е много важно във фигурното, ходилото опънато до край като в балета. Въобще .... фигурен футбол гледам аз  Laughing Mr. Green

# 51
Не е фамилия, а малко име. Футболистът е Килиан Мбапе от Франция.

Японският император не е добре. Втори ден вече японците пишат, че отлага свои планирани срещи/ задължения. Не знам дали ще дочака предаването на короната на Хризантемата догодина през април...

# 52
Lawless Lawyer
Става за едно гледане, но за нещо повече не се надявайте. Ако много ви е залипсвал Джун Ки или пък искате да видите Че Мин Су в ролята на провинциален гангстер.

# 53
Русалката и  Мими (The Legend Of The Blue Sea) ги докарах до 6 епизод и една част от корейските клишета са на линия. Sunglasses
Тя го обича,но той все още не осъзнава,че я обича.
Има Тя2,която го обича,но Той не я отразява,но това не и пречи да е досадна.
Богат наследник,който не иска да се прибере при семейството си.
Родител търси детето си.
Зла мащеха - също на линия.
Доведено дете - узурпатор - нилично.
Един от двамата главни беше в болница.
Шантави приятели - съществуват.
Имаше катастрофа.

Очаквам и другите. Scream

Обаче ми е забавно как корейската Ариел се учи за нещата от живота от корейските драми. Joy

# 54
Здравейте на всички! Напоследък почти само ви чета, но съм си твърдо на източния фронт, макар и с книга. Чета "Вишнево клонче" на Всеволод Овчинников и я намирам за много увлекателна. Не знам дали някои от вас са я чели и какво мнение имат за нея. На моменти си е доста "съветска" (например думата "буржоазно" постоянно се употребява в негативен смисъл), но въпреки това в общи линии изглежда, че обективно обрисува японския народ. Нарочно пиша "изглежда", защото това е нещо, което аз самата няма как да знам със сигурност, но оставам с такова усещане за достоверност.

# 55
Японските сериали, които набелязах това лято.
Ще видим кое ще отпадне и кое ще издържи до финал, през септември. Определено това лято японците ще имат доста интересни продукции, с участието на много любимци.

По датите на стартиране:

На 10 юли (вторник по TBS)

Gibo to Musume no Blues - коментирах го на няколко пъти. За мен е задължителен, дори само заради каста - Харука Аясе, Такеру Сато и Ютака Такеноучи.
Очаквания - нямам. Каквото е - такова. Ще се гледа.

На 11 юли (сряда по NTV)

Takane no Hana - изобщо не съм й фен на Сатоми Ишихара, лигава ми е, преиграва с кавай-поведението си, но историята ми е интересна и заради участието на вокалиста на Ging Nang Boyz - Казунобу Минета. Красавицата и Звярът.

На 12 юли (четвъртък по Fuji TV)

Good Doctor - коментирах го и него, когато излезе новината, че и японците ще му направят римейк. За мен е задължителен. Щом и американците дори направиха римейк на този корейски сериал, то очаквам японците да направят една страхотна човешка драма, както само те си могат.

Скрит текст:
На 13 юли (петък по TBS)

Cheer dance - най-после и сериал по тази страхотна истинска история от 2009 г., който идва след филма от миналата година с участието на Сузу Хиросе и Макеню Арата. Ще се порадвам на много от любимите ми японски кифли и най-голямата ми любимка сред тях - Анна Ишии.

На 14 юли (събота по NTV)

Survival Wedding - коментирах и това заглавие, нямах и търпение за него, но откакто японците пуснаха постера му - нещо дадох назад. По скоро го виждам като японска трагикомедия с участието на Хару и Юске Исея. И не разбирам, защо за Бога, мъж като Юске Исея е с такава абсурдна прическа?!?! Ще гледам, но нещо не съм във възторг.

Отново на 14 юли

Goodbye, който стартира по кабелните BS Japan и TV Osaka, а в главните роли са Кахо и Такуро Оно. Тъй като ще се излъчва по кабелни тв, няма и инфо за него в официалните сайтове, но накратко - историята: Тя и Той са бивши съученици от гимназията, които се срещат след години. Той е обожаван от много жени, имал е и много приятелки, но винаги по някаква причина е прекъсвал връзките си с тях.

На 15 юли (неделя по TBS)

In This Corner of the World - изгледах аниме-филма, коментирах го и нямам вече търпение за live action-версията. Япония през Втората световна война + Тори Мацузака. Друго не ми трябва.

На 17 юли (вторник по Fuji TV)

Kenko de Bunkatekina Saiteigendo no Seikatsu - това заглавие го чакам може би най-много и с най-големи надежди за нещо страхотно. Човешка драма (в пълната й прелест) с толкова много любимци в главните роли - Рихо Йошиока, Кей Танака, Кеничи Ендо, Юки Ямада и Рина Каваей

И на последно място очаквам на 27 юли старта на Dele - имената на тия две любими японски откачалки са ми достатъчни, за да гледам сериала, както и факта, че HPriest (засега още обмисля) най-вероятно ще поеме превода му на английски.

Ако някой се интересува - Тета Сугимото и това лято е на линия в сериала Hagetaka.
Няма пропуск този човек. Машина.

Последна редакция: ср, 04 юли 2018, 15:52 от rossonera

# 56
Аригато Рос Hug. Някои от заглавията и аз си ги набелязах, да видим само преводите как ще са.

Нещо да кажеш за японския Монте Кристо? Епизодите ги имам, но субки само за първите 3 са налични като за мен. Ако кажеш, че не става, хич даже няма да си правя труда да го почвам.

# 57
Преводачът на Monte Cristo Haku изчезна, поне засега. Стигна до 3-ти епизод, а има само още 6 епизода до финал.
Надявам се скоро да се появи, защото този сериал се оказа нещо като хит на пролетния сезон. От ниския рейтинг, с който стартира - вдигаше проценти до финала. Не съм го довършила, след като изгледах първи епизод, но от това, което засичах по TBS, докато излъчваха епизодите - останах много доволна. Може би, след като приключи световното по футбол, ще го довърша най-после.
Tezu качва епизодите директно с хард-субс в nyaa.si. Можеш там да следиш, когато се появи (аз преглеждам всеки ден). След това ги пускат и в subscene, като софт.

Един красива снимка от Япония

credit: shabon

Няколко дни вече преживявам драмата с малките футболисти от Тайланд и техният треньор. Важното е, че ги откриха и стигнаха до тях, но сега с изваждането им е ще е трудно.
Следя и CNN. Водолази ги обучават на бързи курсове по гмуркане, но с тези малки деца на по 11-13 години... Не знам, дано всичко завърши добре. Цяло чудо е, че са издържали 9 дни в пещерата.

# 58
  • MJF
Нещо не съм в течение на този казус от новините. Ще проверя за какво става дума.

Аригато и от мен  Hug. Значи Сугимото в бизнес драма като гледам. Не съм гледала и варианта от 2007.
Значи хващам от сега сопата и да му мислят преводачите  newsm66. Нашия японски немски преводач да видим с какво ще продължи. "Черното отмъщение" го завърши съвсем редовно и скоростно.
Като споменах Тета та се сетих за Final Cut. Добре че ми прати последния епизод и го изгледах. И до сега по ресурсите ми не е качен.  ooooh!

# 59
Ясно, ще чакам. Яд ме е само, че заради прословутите им преводачески драми, японският фронт губи фенове. Омръзва им на хората да чакат с месеци.

Общи условия

Активация на акаунт