Магията на изтока - тема 54

• 43 663
  • 732
  •   1
Отговори
# 30
  • BG
Попаднах на един по-стар кор сериал, започнах го,хареса ми първи еп. The Person I Love
сосче,къде забегна толкова дълго?

# 31
И аз гледам сериал.Корейски.С 20 епизода.С Мими.
The Legend of the Blue Sea
След еп. 1 - става. Сигурно към средата тотално ще го скапят,а в края ще се чудя защо го гледам (ако стигна до края.)

П.П.Косата на Мими не е достатъчно дълга.
Така го обичам Heart

P.P Футбол не гледам,но видях на снимката Heart Eyes високите,руси и синеоки исландци и ми се прииска да обичам студа.

Сосче Hug

# 32
Гледай Tuon, гледай си Мими. Като за разтоварка става сериалът, за нещо повече не се надявай.

# 33
2в1 Hug
То ясно,че няма да търсят смисъла на живота,но наистина се надявам да няма голяма драма.

Само не ми стана ясно защо корейската Ариел трябваше да го целува Мими на брега в Испания,а след това да го търси в Сеул???
И какво има в гиганската мида,която разнася като клъч?

Харесва ми как дават в началото на епизода какво е станало в миналото и после в сегашно време.Дано продължат така.

# 34
  • DE
"Moonshine and Valentine" - добре, много добре даже. Единствената забележка е Виктория, при наличие на толкова талантливи млади и красиви китайки, защо е нужно да прибягват до набедени "корейки" щото тя си е китайка,, обаче пробила в Корея  ooooh!  Нито ми е красива, нито чаровна, нито има талант за актриса, а вече се снима в доста популярни проекти където е една и съща, нула разпознаваема емоция, една и съща физиономия, постоянно  Tired
Абсолютно съм очарована от мъжкия каст, отново(предполагам не е изненада  Grinning ) Главния дръвник е такава ходеща харизма, без да е неземен красавец, даже е в графата "грозник"  Mr. Green ама как само играе това момче  Heart Eyes съперници и съпътстващи телохранители са допълнителни черешки върху тортичката, дори всички други женски образи са на мястото си с изключение на главната  Whistling ей, няма да се научат да не прибягват до имена наложили се в друга сфера и държава, за съжаление.

Последна редакция: пт, 29 юни 2018, 11:48 от дането

# 35
  • MJF
Double Life     2016 / 2 изгледан. Но. Ясно че не съм чела романа посочен като основа на сценария. Но екранизацията ми напомни на "български филм". Нещо не чак толкоз сложно, да не кажа хич, но представено като "дълбока философия"  ooooh! Tired. Както и да е . Филма имаше своите интересни моменти и затова и го догледах. А и ми беше любопитно "до къде ще я докарат така". Играта бе добра и това донякъде компенсираше "режисьорския шедьовър". Та накратко Yoshiyuki Kishi не получава похвала от мен.

# 36
Секретарката Ким - мисля, че го зарязох след 4-5 епизод, не помня. Поредният безмислен корейски сериал с главни герои, които се държат като 14-годишни ученици. Сериали не се правят само с някой симпатичен актьор в главната роля. Две-три серии се издържат, но след това трябва и някаква мисъл. Но корейци и мисъл...

Моите хора - японците:

Hana Nochi Hare приключи във вторник, но с тъп финал. Не ми хареса.
Добре, че веднага след него, по TBS във вторник вечерта, стартира новото сериалче на Тайши Накагава с Кентаро Ито, Шома Кай и Йоске Сугино - Kakugo wa Ii ka Soko no Joshi.
Е, тук нещата са съвсем различни. Този сериал, който предхожда филма есента, няма нищо общо с онези две безумия от пролетта двата X-кса и Ani Tomo. Епизодите са по 25 минути и действието е забавно, с дозата поуки за подрастващите. Типичното coming of age-японско сериалче.

Такуро Оно успя да пробие (след толкова години го забелязаха) и след второстепенната му роля в Seigi no Se вече и главна това лято в Goodbye заедно с Кахо.
Най-после изгледах и Neko Ninja с него. Котката  - свещеното японско животно, което отново е увековечено в 30458740356-японска продукция.
От създателите на Neko Samurai сега и Neko Ninja. Всичко в Япония е неко.
Много смях и огромно удоволствие за котколюбец, като мен. Котката беше уникат.

Последна редакция: сб, 30 юни 2018, 20:32 от rossonera

# 37
  • MJF
 Simple Smile как е футболната треска? Корейския отбор победи немски, японския е още в шампионата като "гледам".

Нещо леко , кратко и направо прозаично изгледах Kitakaze to Taiyo no Hotei. Кой знай какъв повече коментар нямам по това филмче.

# 38
Японците, уж със слава на достойни, хора на честта, а така се изложиха срешу Полша, само за да докопат второто място в групата. С право ги освиркваха. Не ми се вярваше, че това са японци на терена, но явно, за да постигнат целта си, бяха готови на всичко, което не включва футболни качества.
Продължават, но се изправят срещу белгийците и се надявам Ромелу Лукаку и Еден Азар да ги накажат с много, въпреки че самураите, като за последно, ще се натегнат. Ще видим докъде ще им стигнат силите...
Като игра не показаха кой знае какво. Имаха голям късмет в първия мач с Колумбия, благодарение на малоумния колумбийски защитник, който си изкара червен картон още в 3-та минута, та, след това им беше по-лесно срещу 10 на терена. Със Сенегал изиграха приличен мач и направиха равен. Като цяло се раздават, типично по японски, но срещу Полша станаха за срам. Имаха късмет, че са в слаба група, но сега вече ще се сблъскат с реалността.

Днес чакам Аржентина и Франция и дон Диего "Надрусаният" Марадона този път да припадне на трибуните. Голям футболист, но толкова малък като човек. Наркотиците не прощават.

И как беше този тв филм? Не съм го гледала. Подмятам го, като ми изкочи, но нещо нямам настроение за Хару и Масаки Окада като екранна двойка.

Последна редакция: сб, 30 юни 2018, 15:40 от rossonera

# 39
  • MJF
Прозаичен и стерилен  и буквално и преносно и с праволинейни герои особено Тя. Та затова накратко се изказвам.

Мда, някои ако не всички но в различна степен са големи сметкаджии. Сега поне вече май е фазата на елиминациите. Зрителите в протест само могат да ги накажат тези неща като просто спрат да ги гледат пък тези нека си смятат.

# 40
  • BG
Интересен сериал се оказа The person I Love, старичък, но пък с добри актьори. Действието се върти около 5 братя и сестри, които след смъртта на баща си ( не разбрах дали са осиновени или кръвни такива) са разделени и отглеждани в различни семейства. Най-големият брат и малката сестра са останали в родното си село, той е работил упорито, за да спести пари и да купи/наеме жилище в Сеул. Другият брат и сестра са отгледани от едно сравнително заможно семейство. Момичето излиза с истинският им син и майката се досети, от това очаквам голяма драма. Брат и е личен шофьор на бащата, но за съжаления има слабост към хазарта. Другият брат, който е баш най-главният, тъкмо му се роди дъщеря, жена ми е тв водеща, но мечтае да стане сценарист, все още не са се разписали в гражданското. Той случайно се запозна при инцидент с дъщерята на президента на компанията,(но не знае коя е всъщност) в която работи- за тв сериали, филми. Тя реши, че трябва да се среща с него, той и отказа, от което тя стана още по-упорита. Брат и, който и е полубрат бе назначен за изпълнителен директор или нещо подобно, а този, който е преследван от сестрата му е подчинен, между тях двамата ще е съперничеството за спечелването на любовта на тв водещата, която ще бъде зарязана от мъжа си според резюмето, заради богатата наследница.
Малко овъртяно го обясних, но съм все още до 5 еп. и бая зор видях докато разбера кой кой е.

# 41
Ясно, Шо. Добре го подминавам.
Гледах тази седмица 6-серийният Aino Mating Agency Inc. с главни герои - монахиня и етoлог, които бяха освен брачни агенти, но и детективи.
Забавен японски сериал, в който поведението на хората много точно се обясняваше с поведението на животните, чрез главният герой, който по професия е етолог. Етологията е интересна наука.
Та на финал и нови брачни двойки имахме, разкрити случаи и интересни факти за поведението на животните. Научих нови неща - за това пиша на заглавието отличен шест + свеж японски хумор. Всичко, от което получавам знания за мен не е изгубено време. Огромна част от японските сериали.
Рин Таканаши си я знам каква е забавна шматка, а в комплект с Икусабуро Ямазаки бяха добра двойка.
Интересна японска монахиня. Много модерна.

Тревър Джеймс ни пренесе днес при китайците Хуей (мюсюлмани от град Синин, в провинция Цинхай).
Нудълите и аз е научих така да ги правя. Доста време ми отне, повече от година, но му научих тънкостта с много гледане на клипове в youtube.
Агнешкото е чудно, ммм, а с нудъли и много сосове... Облизах се и аз.

# 42
# 43
Новина за Такеши Канеширо от последните дни. Поканили са го да стане член на журито на Американската филмова академия, която присъжда наградите Оскар. За момента обаче няма официален отговор от негова страна, доколкото разбрах от прочетеното.

# 44
  • BG
Добро утро за тези, които стават по-късно, за останалите като мен- Добър ден Grinning
Една готина песен от ОСТ-а на The Person I Love.

Общи условия

Активация на акаунт